Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
17. 7. 2020,
19.30

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88

Natisni članek

Jan Kozamernik Tine Urnaut Klemen Čebulj Mitja Gasparini Žiga Štern Tonček Štern Sašo Štalekar Matic Videčnik Jani Kovačič Gregor Ropret Dejan Vinčić Rok Možič Rok Možič Jan Klobučar Alen Pajenk Alen Šket Alberto Giuliani slovenska odbojkarska reprezentanca

Petek, 17. 7. 2020, 19.30

3 leta, 9 mesecev

Kje bodo kariero nadaljevali srebrni junaki?

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88
Slovenija odbojka sprejem | Slovenski odbojkarji so konec preteklega leta na noge dvignili celotno Slovenijo. Na domačem EuroVolleyju so osvojili izjemno drugo mesto. | Foto Urban Meglič/Sportida

Slovenski odbojkarji so konec preteklega leta na noge dvignili celotno Slovenijo. Na domačem EuroVolleyju so osvojili izjemno drugo mesto.

Foto: Urban Meglič/Sportida

Večina slovenskih odbojkarskih reprezentantov je že rešila vprašanje o svoji prihodnosti, nekaj pa je še takih, ki jih odločitev, kje bodo nadaljevali športno pot, še čaka. 


kolaž
Sportal Poleg Kitajca imamo zdaj še Japonca, srebrni selektor pa išče službo

Koronavirus je dodobra premešal karte tudi v odbojkarskem svetu. Če smo imeli še pred meseci v reprezentanci le tri odbojkarje, ki so igrali v domačem prvenstvu, sta se jim zdaj pridružila še Sašo Štalekar in Jan Klobučar, ki sta okrepila Calcit Volley. 

Drugi skoraj zagotovo ostajajo v tujini. Zakaj zagotovo? Alen Pajenk in Mitja Gasparini še nimata izbranega delodajalca za prihodnjo sezono, a ne gre pričakovati, da bi Alen v tem prehodnem obdobju po vzoru srbskih kolegov odšel v "Škorotov" Maribor, "Gaspa" pa  denimo v Salonit. 

Pri drugih je vse bolj ali manj jasno. Klub bi morda iskal le še Žiga Štern, ki je pred dnevi zaključil grško prvenstvo, medtem ko so drugi svojega novega oziroma starega delodajalca že potrdili. Poglejte si, kje bodo slovenski reprezentanti nadaljevali svojo klubsko kariero.

Tonček Štern

Tonček Štern | Foto: CEV Foto: CEV

Tonček Štern se po burni sezoni, tekmoval je za poljski Bydgoszcz in turški Halkbank, vrača v Italijo, kjer je že nastopal med leti 2016 in 2019. Po Veroni in Latini bo oblekel še dres Padove, kjer bo imel vlogo prvega korektorja.

Alen Pajenk

Alen Pajenk | Foto: Grega Valančič / Sportida Foto: Grega Valančič / Sportida

Alen Pajenk je po dveh sezonah zapustil poljsko ekipo Czarni Radom. Izkušeni bloker za zdaj novega delodajalca še ni našel.

Jan Kozamernik

Jan Kozamernik | Foto: Grega Valančič / Sportida Foto: Grega Valančič / Sportida

Jan Kozamernik ostaja v Milanu. Nekdanji bloker Črnuč, ACH Volleyja in Trentina bo za milansko ekipo odigral še tretjo sezono. V mesto mode je prestopil poleti 2018.

Alen Šket

Alen Šket | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Alen Šket se po letu, ki ga je izpustil zaradi poškodbe, vrača v pogon. Kariero bo nadaljeval v Turčiji pri ekipi Afyon Belediye Yüntas. 

Mitja Gasparini

Mitja Gasparini | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Tako kot Pajenk tudi Mitja Gasparini za zdaj še ni rešil vprašanja o svoji prihodnosti. Kariere zagotovo ne bo nadaljeval pri japonski ekipi Wolfdogs Nagoja, ki ga je že zamenjala s poljskim zvezdnikom Bartoszem Kurekom.

Dejan Vinčić

Dejan Vinčić | Foto: Grega Valančič / Sportida Foto: Grega Valančič / Sportida

Dejan Vinčić je po treh sezonah zapustil Poljsko in se preselil v Nemčijo. Odlični organizator igre se je iz Czarni Radoma prestopil k nemškemu velikanu Friedrichshafnu.

Sašo Štalekar

Calcit Volley Sašo Štalekar | Foto: Klemen Brumec Foto: Klemen Brumec

Sašo Štalekar se po uspešni sezoni pri avstrijski ekipi Hypo Tirol AlpenVolleys, ki je nastopala v nemškem prvenstvu, vrača v Calcit Volley, kjer je pred odhodom v tujino že odigral tri sezone.

Žiga Štern

Žiga Štern | Foto: Grega Valančič / Sportida Foto: Grega Valančič / Sportida

Žiga Štern je zadnji od slovenskih reprezentantov, ki je zaključil prvenstvo. V Grčiji je namreč državno prvenstvo potekalo še prejšnji teden, kjer je Šternov Foinikas Syros po hudem boju izpadel v polfinalu. Za zdaj še ni jasno, ali bo Žiga ostal v Grčiji ali ne.

Jan Klobučar

Jan Klobučar 1 | Foto: Sportida Foto: Sportida

Jan Klobučar se po petih letih vrača v Slovenijo. Nekdanji član ACH Volleyja je Slovenijo zapustil leta 2015 ter igral v Nemčiji, na Poljskem, v Italiji in nazadnje v Franciji pri Narbonney Volleyju. V prihodnji sezoni bo igral tako kot Štalekar pri kamniškem Calcitu.

Jani Kovačič

Jani Kovačič | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Pri Janiju Kovačiču ni sprememb. Ostaja v Italiji. Po odlični prvi sezoni pri Ravenni se že veseli naslednje.

Matic Videčnik

Matic Videčnik | Foto: Grega Valančič / Sportida Foto: Grega Valančič / Sportida

Tudi Matic Videčnik ne bo menjal sredine. Še četrto sezono zapored bo branil barve slovenskega prvaka ACH Volleyja.

Gregor Ropret

Gregor Ropret | Foto: Aleš Oblak Foto: Aleš Oblak

Gregor Ropret se je odločil za zamenjavo kluba. Ostal bo sicer v Franciji, a bo dres Nantesa zamenjal z dresom Rennesa. Za 31-letnega Ropreta, ki je v Sloveniji igral tako za ACH Volley kot za Calcit Volley, bo to sedmi klub v tujini.

Tine Urnaut

Tine Urnaut | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Tine Urnaut v pretekli sezoni, ki jo je krojil koronavirus, ni stopil na parket, ostaja član kitajskih prvakov, nam je sporočil slovenski odbojkarski kapetan. Pri Šanghaju bo na sprejemalski liniji združil moči z ameriškim sprejemalcem Matthewom Andersonom, ki bo nadomestil Italijana Giulia Sabbija. Kdaj in v kakšni obliki se bo sezona začela, še ni znano.

Klemen Čebulj

Klemen Čebulj | Foto: CEV Foto: CEV

Klemen Čebulj je po eni sezoni pri Trentinu odšel na Poljsko, kjer bo zaigral za Asseco Resovio iz Rzeszowa. Čebulj je v tujino odšel leta 2012, ko je iz ACH Volleyja prestopil v San Giustino. Odtlej je igral še za Ravenno, Lube, Milano ter kot rečeno za Trentino. V sezoni 2018/19 je nekaj mesecev preživel tudi na Kitajskem in s Šanghajem osvojil kitajski naslov.

Uroš Planinšič

Tukaj je tudi Uroš Planinšič, ki je na EuroVolleyju 2019 vskočil po operaciji slepiča Gregorja Ropreta. Reprezentanci se je pridružil na polfinalni in finalni tekmi. 22-letni podajalec ne bo menjal sredine, ostaja zvest OK Merkur Mariboru, kjer igra že vse od leta 2017. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Tukaj je tudi Uroš Planinšič, ki je na EuroVolleyju 2019 vskočil po operaciji slepiča Gregorja Ropreta. Reprezentanci se je pridružil na polfinalni in finalni tekmi. 22-letni podajalec ne bo menjal sredine, ostaja zvest OK Merkur Mariboru, kjer igra že vse od leta 2017. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Rok Možič

Rok Možič | Foto: Miloš Vujinović / Sportida Foto: Miloš Vujinović / Sportida

Omenimo še Roka Možiča, ki je bil del reprezentance v januarskih kvalifikacijah v Berlinu za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu. Člana Merkur Maribora se že dlje časa povezuje s tujino, a odločitev še ni padla. Govorilo se je o Friedrichshafnu, kjer bi združil moči z Vinčićem, a ne bi bili presenečeni, če bi 18-letni slovenski biser še eno leto ostal pri Mariboru.

Selektor Alberto Giuliani 

Alberto Giuliani | Foto: CEV Foto: CEV

Slovenski selektor Alberto Giuliani po letu premora spet prevzema klub. Usedel se je na klop poljskega velikana Asseco Resovia, kjer bo tako kot v reprezentanci sodeloval s Klemnom Čebuljem. Italijanski strokovnjak se je na klop Slovenije usedel leta 2019 ter jo popeljal v ligo narodov in do drugega mesta na evropskem prvenstvu. Na klopi poljske ekipe mu bo tako kot v reprezentanci pomagal Alfredo Martilotti.

Preberite še:

Uroš Kovačević
Sportal Srbska zvezdnika okrepila Ribnico
Ne spreglejte