Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
17. 10. 2016,
16.26

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,93

1

Natisni članek

Andrea Giani odbojka slovenska odbojkarska reprezentanca Metod Ropret

Ponedeljek, 17. 10. 2016, 16.26

6 let, 6 mesecev

Odločitev bo padla janaurja

Ne kaže dobro: Giani predstavil zvezi, v kakšnem položaju je

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,93

1

Andrea Giani | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Italijanski odbojkarski strokovnjak Andrea Giani se še ni odločil, kje bo nadaljeval svoje poslanstvo. Z Odbojkarsko zvezo Slovenije (OZS) mu je že potekla pogodbo, pri Veroni mu bo po koncu te sezone. Italijan je po obisku slovenske delegacije prosil, da mu rok za odločitev, ki bo, kot pravi, zelo težka, podaljšajo do januarja.

Slovenski ljubitelji odbojke dnevno pregledujejo novice o tem, kje bo trenersko pot nadaljeval Andrea Giani, zdaj pa so še z OZS javnosti le predstavili malce več podrobnosti glede prihodnosti slovenskega narodnega heroja, ki je slovenske odbojkarje na lanskem evropskem prvenstvu popeljal do neverjetnega drugega mesta. V finalu EP so morali priznati premoč le Francozom.

Želi si oboje

"Pred mano je zelo težka odločitev, ki je v tem trenutku še ne morem sprejeti. Ne glede na to, ali bom ostal v zdajšnjem klubu ali pa sprejel kakšno drugo ponudbo, bo prepričati klubske delodajalce, da lahko tudi v prihodnje vodim tako klub kot reprezentanco, kar težka naloga. Še posebej v Italiji.

Sam si zelo želim še naprej početi oboje in še vedno upam, da bo to mogoče. Vodstvu slovenske zveze sem pojasnil, v kakšnem položaju sem, in prosil, da mi čas za odločitev podaljšajo do januarja, saj je zame nemogoče, da se odločim že zdaj," je pojasnil Italijan, ki vedno poudarjal, da mu je delo s slovensko izbrano vrsto v veliko veselje in tudi čast.

Je namreč eden od tistih trenerjev, ki morajo usklajevati vse bolj natrpane klubske in reprezentančne urnike. Ne samo, da mu je potekla pogodba s Slovenijo, po koncu sezone se mu izteče tudi pogodba v klubu. Zanimanja zanj pa seveda ne primanjkuje.

Bo Andrea Giani ostal selektor slovenske moške odbojkarske reprezentance?

  • Da.
    77,23 %
    441 glasov
  • Ne.
    22,77 %
    130 glasov
Oddanih 571 glasov

"Poslal sem jim samo življenjepis"

Zanj se na glas zanima tudi slovita poljska reprezentanca, aktualna svetovna prvakinja, ki se bo po koncu sezone razšla s francoskim selektorjem Stephanom Antigo. Poljski mediji so pred dnevi trdili, da bi Italijan nemudoma sprejel ponudbo, če bi jo Poljaki poslali na njegov naslov. Giani poudarja, da stvari niso še tako daleč.

"S poljske zveze nisem dobil nobene uradne ponudbe. V stik z mano je stopil le menedžer zveze in me prosil, da mu pošljem svoj življenjepis. To sem tudi storil in to je vse," povezave s poljsko izbrano vrsto komentira 46-letni trener.

OZS ostaja potrpežljiva: Glede na to, koliko je Andrea storil za slovensko odbojko …

"Na Odbojkarski zvezi Slovenije smo si seveda želeli, da bi v tem trenutku že vedeli, ali Andrea ostaja na slovenski klopi ali ne, bomo pa vsekakor spoštovali njegovo željo in na njegovo odločitev počakali." | Foto: Vid Ponikvar "Na Odbojkarski zvezi Slovenije smo si seveda želeli, da bi v tem trenutku že vedeli, ali Andrea ostaja na slovenski klopi ali ne, bomo pa vsekakor spoštovali njegovo željo in na njegovo odločitev počakali." Foto: Vid Ponikvar

Vodstvo Odbojkarske zveze Slovenije si je na obisku v Veroni sicer želelo drugačnih odgovorov Italijana, a ne preostane jim drugega kot potrpežljivost.

 "Z Andreo smo redno v stikih in tako bo tudi do januarja, ko bo sprejel končno odločitev. Glede na dozdajšnje pogovore bo ta v prvi vrsti odvisna od tega, v katerem klubu bo nadaljeval svojo trenersko kariero. Andrea si je ustvaril ugled, zanimanje zanj je veliko, hočejo ga največji klubi in tudi največje reprezentance, ki pa seveda postavljajo svoje pogoje. Na Odbojkarski zvezi Slovenije smo si seveda želeli, da bi v tem trenutku že vedeli, ali Andrea ostaja na slovenski klopi ali ne, bomo pa vsekakor spoštovali njegovo željo in na njegovo odločitev počakali do začetka prihodnjega leta. Glede na to, koliko je Andrea storil za slovensko odbojko, menim, da je to prav," je dejal predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret.

Ne spreglejte