Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 5. 2016,
20.19

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Bruno Najdič odbojka

Ponedeljek, 16. 5. 2016, 20.19

6 let, 7 mesecev

Odbojkarice v kaljenje za evropsko ligo in kvalifikacije za EP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca se je v Pliberku na Koroškem zbrala na pripravah za evropsko ligo in septembrske kvalifikacije za evropsko prvenstvo.

Selektorju Brunu Najdiču se je odzvalo vseh 17 povabljenih igralk, osem jih je zaradi poškodb in študijskih obveznosti za prvi del priprav odpadlo že prej. To v ekipo ni vneslo slabe volje, dekleta soigralke pogrešajo, toda zatrjujejo, da bodo zmogle tudi brez njih.

"Vesel sem, da so v Pliberk prišla vse dekleta z zadnjega seznama, da ni bilo novih odpovedi. Prišla so dobro razpoložena, kar je pozitivno. Tu obračamo nov list, starega smo po lanskem zgodovinskem nastopu na evropskem prvenstvu zaprli, danes začenjamo novo zgodbo. Primarni cilj te reprezentance so kvalifikacije za evropsko prvenstvo, v katerih želimo biti uspešni, bomo pa pred tem poskušali vsako minuto treninga, vsako minuto tekem izkoristiti, da se na september maksimalno pripravimo," so bile uvodne besede Bruna Najdiča, ki je dekleta takoj zbral na sestanku, na katerem jim je povedal (v ekipi je nekaj novink), kaj od njih pričakuje in kakšen je načrt treningov ter tekem.

Manjka osem igralk

"Manjka nam osem igralk, odsotnost vsake se lahko pozna ali pa tudi ne. Vedno lahko pričakujemo, da bo kakšna igralka manjkala, vesel pa sem, da to ni zaradi kakšnih neobjektivnih razlogov, ampak da so bile odpovedi upravičene. Proti poškodbam ne moremo nič, študijske obveznosti in matura pa so tudi zelo pomembne zadeve v življenju deklet. Meni je žal, da na razpolago nimam vseh igralk, da bi imel večjo možnost izbire, a kogar ni, brez njega se mora igrati."

"Mi bomo s temi dekleti, ki so tukaj, poskušali narediti, da se odpovedi in s tem pomanjkanje kakovosti ne bodo poznale. Poskušali bomo sestaviti čim boljše ogrodje za septembrske naloge," je glavne želje predstavil selektor, ki bo že konec tedna izbranke odpeljal v Umag, kjer se bodo v dveh pripravljalnih tekmah pomerile s Hrvaško, po vrnitvi iz Istre pa se bodo v Mariboru pred nastopom v evropski ligi, v kateri so v skupini z Madžarsko, Romunijo in Grčijo, merile moči tudi na tekmah s Slovaško (na vseh pripravljalnih tekmah Najdič namerava uporabiti 14 igralk, ki jih bo menjal).

Odbojkarski selektor bo skušal sestaviti čim boljše ogrodje za septembrske naloge. | Foto: Odbojkarski selektor bo skušal sestaviti čim boljše ogrodje za septembrske naloge.

"Mi bomo v tem delu priprav osredotočeni na našo igro, rezultati ne bodo prvotnega pomena. Prav tako še ne razmišljamo o tekmicah v evropski ligi in kvalifikacijah, povsem smo osredotočeni le nase."

Debate o dvobojih Nove KBM Branika in Calcita so prepovedane

"Dekleta klubskih sezon ne omenjamo, debate o dvobojih Nove KBM Branika in Calcita so prepovedane. Na njih smo bile tekmice, zdaj smo prijateljice, ki bomo storile vse, da bo reprezentanca uspešna. Že da smo vse prišle eno uro pred dogovorjenim zborom, pove, da smo si snidenja močno želele. Odsotne pogrešamo, a mislim, da imamo tudi brez njih dovolj kakovostnih igralk za uspešne nastope v evropski ligi. Se bodo pa manjkajoče pridružile na pripravah pred evropskim prvenstvom. Evropsko ligo bomo izkoristile za uigravanje za kvalifikacije, v katerih bomo ogrodje le še dopolnile," meni kapetanka ekipe Marina Cvetanović.

Podobno menita tudi Živa Recek, ki je konec aprila diplomirala na univerzi v ZDA in resne odbojke že nekaj časa ni igrala, tako da že komaj čaka resnejše treninge in tekme, ter Valentina Založnik. Zadnja v svoji prvi sezoni po končanem študiju v ZDA in prvi sezoni v tujem klubu ni bila najbolj zadovoljna, za igro ni dobila toliko priložnosti, kot bi si želela, za zdaj pa še ne ve, ali bo kariero nadaljevala v Franciji ali ne.

Letošnjih tekmic še ne poznajo

"Vsakič rada pridem na reprezentančne priprave, zgodba v reprezentanci je povsem drugačna kot klubska. Vedno je lepo videti reprezentančne kolegice, s katerimi bomo poskušale našo igro izpiliti, tisto od svetovnega prvenstva še nadgraditi, če nam bo uspelo, bodo tudi rezultati prišli. Letošnjih tekmic za zdaj še ne poznamo, a imamo dovolj časa, da jih spoznamo," je dejala Založnikova.

 

Seznam reprezentantk, ki so na pripravah v Pliberku:
podajalki: Sara Najdič, Mojca Božič;
sprejemalke: Marina Cvetanović, Monika Potokar, Sara Valenčič, Lana Ščuka, Nika Blagne, Marina Barič;
blokerke: Valentina Založnik, Sara Planinšec, Tina Grudina, Tina Kaker;
korektorki: Živa Recek, Urška Igličar
libera: Katja Medved, Meta Jerala, Maja Pahor.

Ne spreglejte