Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
23. 8. 2017,
14.00

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

Alen Šket slovenska odbojkarska reprezentanca

Sreda, 23. 8. 2017, 14.00

4 leta, 7 mesecev

Alen Šket pred začetkom EuroVolleyja 2017

Ne boji se nove, pomembnejše vloge

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50
Alen Šket | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenska odbojkarska reprezentanca bo v četrtek v Krakovu proti Španiji (20.30) začela 30. evropsko prvenstvo na Poljskem. Slovenija zaradi poškodbe ne bo mogla računati na Klemna Čebulja, njegove čevlje pa je pogumno obul Alen Šket, ki se prav nič ne boji pomembnejše vloge.

"Celotni ekipi je žal, da se je to zgodilo in da Klemna ne bo z nami. Vsi vemo, koliko pomeni ekipi, a brez tistih, ki jih ni, se mora. Zdaj sem jaz zasedel njegovo mesto in naredil bom vse, da bom ekipi pomagal po svojih najboljših močeh," pravi Alen Šket, ki je po odbojkarski izobrazbi sicer korektor, a se v zadnjih sezonah tako v klubu kot v reprezentanci vse več pojavlja na položaju sprejemalca. Na začetku je imel veliko težav s sprejemom, zdaj pa je tudi v tej izredno pomembni odbojkarski prvini vse bolj zanesljiv.

"Navajen sem težkih tekem"

Čeprav je bil še pred nekaj dnevi v vlogi superrezervista, zanj nova, pomembnejša vloga ne pomeni dodatnega pritiska. "Nikakor. Navajen sem težkih tekem. Tudi v klubu sem vso sezono nosil veliko breme in mislim, da sem se dobro znašel. Tukaj ne bo nič drugače. Nervoze ni, komaj čakam, da pokažem, kaj znam, tudi večjemu občinstvu," je zelo optimističen član Fenerbahčeja. V Istanbulu bo nadaljeval kariero tudi v prihodnji sezoni.

Spored slovenskih nastopov na EuroVolleyju 2017:

Skupina C - Krakov:

Četrtek, 24. avgusta:
20.30 Španija - Slovenija

Sobota, 26. avgusta:
17.30 Rusija - Slovenija

Ponedeljek, 28. avgusta:
17.30 Slovenija - Bolgarija

  "Španci so 'tečna' in majhna ekipa, ki igra zelo hitro odbojko." | Foto: CEV "Španci so 'tečna' in majhna ekipa, ki igra zelo hitro odbojko." Foto: CEV

Kako so fantje sprejeli nezaupnico FIVB?

Slovenija se kljub osvojitvi drugega kakovostnega razreda v svetovni ligi ni uvrstila med elito, saj je FIVB praktično čez noč spremenila format tekmovanja in vanj povabila le izbrane reprezentance. Ob tem je pozabila na Slovenijo in poskrbela za veliko športno sramoto.

"Na igrišču smo pokazali vse, kar smo lahko. Pokazali smo, da spadamo med najboljše, na odločitev Mednarodne odbojkarske zveze pa nimamo vpliva. Tudi naša zveza je naredila vse, da bi nas rešila iz tega položaja, a kmalu se je videlo, kam pes taco moli. Videli smo, da iz tega ne bo nič, in poskušali smo se osredotočiti le na treninge in tekme, kar je po mojem mnenju tudi prav. Čaka nas novo pomembno tekmovanje, tudi tukaj imamo svoje načrte," je o pereči temi, ki je razbesnela vso Slovenijo, povedal Šket.

Šket je proti Srbom kljub veliko menjavam na dveh tekmah dosegel 36 točk. | Foto: Sportida Šket je proti Srbom kljub veliko menjavam na dveh tekmah dosegel 36 točk. Foto: Sportida

"Španci so 'tečna' in majhna ekipa"

Prvi nasprotniki Slovenije na Poljskem bodo Španci, ki so na papirju najslabši v skupini C, a to bo treba dokazati tudi na igrišču. "Toliko smo že izkušeni, da o kakšnem podcenjevanju ni treba izgubljati besed. Španci so 'tečna' in majhna ekipa, ki igra zelo hitro odbojko. So izkušeni in vemo, koliko pomeni ta prva tekma. Če jo dobiš, je nadaljevanje lažje," si Bistričan želi dobrega začetka prvenstva. Zaveda se, da počitka ne bo. Po Španiji prihaja še Rusija, nato še Bolgarija.

Slovenija namerno ni pokazala vsega, kar zna

Srbi so za konec priprav dvakrat premagali Slovenijo, ki pa sporoča, da ni pokazala vsega. | Foto: Sportida Srbi so za konec priprav dvakrat premagali Slovenijo, ki pa sporoča, da ni pokazala vsega. Foto: Sportida

Slovenija se je na EuroVolley 2017 pripravljala v družbi velesil Poljske, Italije in Srbije in z njimi odigrala sedem tekem. Pet jih je izgubila, le na dveh zmagala.

"To so prijateljske tekme, kjer rezultat ni v ospredju. Na veliko tekmah smo imeli možnost za zmago, a je selektor toliko menjal, da je bilo na koncu tako, kot je bilo. A te tekme so ravno zato, da se preizkusi vse igralce, in prav je tako. Vseeno smo na trenutke pokazali izjemno igro, kar nas navdaja z velikim optimizmom," je malce slabše rezultate na pripravljalnih tekmah pojasnil Šket in nam prišepnil, da Slovenija ni hotela pokazati vsega.

"Nedvomno, nismo razkrili vseh kart," tekmecem sporoča slovenski reprezentant, ki nam je za konec zaupal svoje želje: "O ciljih je težko govoriti. Imamo težko skupino, zato bo treba najprej preživeti to, potem pa nas čaka Srbija ali Poljska. Tukaj bo odločala dnevna forma in menim, da nismo brez možnosti. Vsekakor imamo možnosti za novo odličje, a podobno velja še za nekaj drugih reprezentanc." 

Kakšen rezultat na EuroVolleyju 2017 napovedujete slovenskim odbojkarjem?

  • Borili se bodo za odličja.
    66,44 %
    194 glasov
  • Uvrstili se bodo v četrtfinale.
    16,78 %
    49 glasov
  • Prišli bodo do izločilnih bojev - play-offa.
    13,70 %
    40 glasov
  • Obstali bodo v skupini.
    3,08 %
    9 glasov
Oddanih 292 glasov
Ne spreglejte