Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 6. 2016,
21.44

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Bruno Najdič odbojka evropska liga Monika Potokar

Petek, 3. 6. 2016, 21.44

6 let, 6 mesecev

Poročilo s tekme Madžarska : Slovenija

Najdičeve izbranke zmagovito začele evropsko ligo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je prvega od dveh turnirjev evropske lige v madžarski Nyiregyhazi začela z zmago. S 3:0 (21, 17, 24) je premagala domačo reprezentanco.

Slovenke so z zanesljivo in disciplinirano igro napovedale boj za prvo mesto v skupini C, ki vodi v polfinale lige (zaključnega turnirja ne bo, ker se ni nihče prijavil za organizatorja). Od tekmic so bile boljše v vseh elementih, če jim je kaj manjkalo, je bilo to mogoče le nekaj več prodornosti v napadu in nekaj krajših padcev zbranosti.

Slovenke so tekmo začele v pričakovani postavi, mogoče je bilo manjše presenečenje, da je na mestu prve podajalke zaigrala Mojca Božič, ki je praktično vso klubsko sezono preživela na klopi, a je že na treningih in pripravljalnih tekmah pokazala, da to ni pustilo posledic. Božičeva in kolegice so srečanje odprle z zbrano igro, niso delale napak, a niso mogle zaustaviti razpoložene Grete Szakmary, ki je praktično sama držala korak z njimi. Ne ena ne druga ekipa si do končnice niza ni priigrala večje prednosti od dveh točk, domače so zadnjič z njima vodile pri izidu 21:19, nato pa je selektorju Brunu Najdiču uspela taktična dvojna menjava, v igro sta vstopili Sara Najdič in Urška Igličar. Najdičeva je z odličnimi servisi gostiteljice povsem zmedla, Slovenke so osvojile šest zaporednih točk, Tina Grudina pa je s prvim tempom končala niz.

 | Foto:

Najdičevim izbrankam v prvem nizu ni bilo v prvem nizu ničesar očitati, boljše so bile v vseh elementih, zbrano, ekipno igro, v kateri nobena ni izstopala, pa so nadaljevale tudi v drugem nizu. Potrpežljivo so čakale na svoje priložnosti, predvsem pa na napake gostiteljic. Zaradi teh so gostje povedle z 9:6 in 14:8, nato pa je zbranost padla, domače so se približale na 11:14, Najdič je spet reagiral z isto dvojno menjavo, stvari pa so se po njej vrnile na stare tirnice. Prednost je vnovič narasla, pri izidu 22:14 je bilo že jasno, da bo prednost zadostovala za vodstvo 2:0.

Ko so gostje v tretjem nizu povedle z 8:4, je bilo videti, da ne bodo imele težav do konca. A Madžarke so se s štirimi zaporednimi točkami vrnile v igro, prebudile občinstvo in poskrbele za nekaj dramatičnosti. Prišle so celo do dveh zaključnih žog za znižanje izida na 1:2, toda niso ju izkoristile. Prvo je z blokom izničila Marina Cvetanović, drugo z asom Živa Recek, ki so jo na koncu izbrali za igralko tekme, sledila je napaka tekmic, še ena točka kapetanke Cvetanovićeve in zmaga Slovenije.

Izjave po tekmi:

Bruno Najdič, selektor Slovenije: "Težka tekma, sladka zmaga. Prve tekme proti gostiteljem ni nikoli lahko igrati, tudi danes ni bilo. Skozi celo tekmo smo odlično držali sprejem, naredili malo napak, spet se je izkazalo, da imamo širino, kar vedno poudarjam. Padcev je sicer bilo nekaj, a ne toliko kot na prejšnjih tekmah. Izkazala se je vsa ekipa, v napadu pa enostavno nimamo igralke, ki bi bila prodorna, kot je bila številka ena pri Madžarski. Zato moramo staviti na druge elemente in to nam je danes uspelo. Zadovoljen sem z zmago, zadovoljen sem z igro, zelo dobro in pomembno je, da smo tekmovanje odprli z uspehom. Ritem tekmovanja je hud, časa za počitek malo, tega moramo zdaj dobro izkoristiti."

Živa Recek, korektor Slovenije in najboljša igralka tekme: "Tekma je bila dobra in izenačena. Me smo imele danes res dobro energijo, dobro povezavo na igrišču. Na začetku smo se ujele, na koncu pa stopile skupaj, stisnile tekmice in super se je izšlo. Odločila je zbranost, predvsem ob koncu nizov, ko smo jih še vedno uspešno pritiskale s servisi. Madžarska je sicer igrala z mladimi močmi, manjkale so jim nekatere izkušene igralke, a so vseeno zelo dobra ekipa, ki nam je bila povsem enakovredna. Romunke jaz ne poznam, poznajo jih nekatere soigralke. So nevarne, toda me želimo še eno zmago. Mislim, da ni nerealno, če razmišljamo o prvem mestu v skupini."

Monika Potokar, sprejemalka Slovenije: "Mislim, da smo zelo popravile igro. Ni se nam dogajalo, da bi po seriji napak povsem popustile, tokrat smo se znale zbrati, ko je bilo to nujno potrebno. To je najbolj pozitivna stvar, je pa še veliko rezerv. In to v vseh elementih. Vedno želimo optimalno igro, ampak ni nič narobe, če je ni, pa vseeno zmagamo. Pričakovala sem boljšo Madžarsko, a na koncu smo občutile, kako neugodne so lahko, a smo jih znale ustaviti. To tekmo je zdaj treba čim prej pozabiti in iti naprej, jutri je nov dan."

 

Madžarska : Slovenija 0:3 (-21, -17, -24)

Dvorana Bujtosi Szabadido Csarnok, gledalcev 1000, sodnika: Deveri (Turčija), Tubilov (Rusija).

Madžarska: Szakmary 19, Szpin, Leidgeb, Molcsanyi, Talas 6, Dekany, Szombatelyi 2, Pallag 13, Szeles 1, Nagy 7, Bleicher, Pinter.

Slovenija: Božič 2, Blagne, Medved, Igličar 3, Valenčič, Recek 13, Najdič 1, Ščuka, Cvetanović 10, Potokar 7, Kaker, Planinšec 8, Grudina 10, Jerala.

Ne spreglejte