Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
10. 6. 2016,
13.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Incheon Korean Air Jumbos odbojka Mitja Gasparini

Petek, 10. 6. 2016, 13.25

6 let, 6 mesecev

Pogovor z Mitjo Gasparinijem

Mitja Gasparini: Nisem več tako rosno mlad, da bi se šel te igrice

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Slovenski odbojkarski reprezentant Mitja Gasparini, ki s Slovenijo pili še zadnje malenkosti pred začetkom svetovne lige, bo v prihodnji sezoni spet zaigral v Južni Koreji. V pretekli sezoni je blestel v Franciji, a je vesel, da tam ne bo več igral.

Podobno kot Jani Kovačič je tudi Gasparini potarnal, da mu v Franciji ni bilo preveč všeč. Tudi če ne bi dobil ekipe v Južni Koreji, ne bi ostal pri Parizu, s katerim se je na koncu veselil tudi državnega naslova. "Tudi če ne bi dobil priložnosti, da se vrnem v Korejo, ne bi ostal v Franciji. V organizacijskem smislu je tam vse daleč, daleč zadaj. Ne samo v Parizu, tudi drugje po Franciji. To je bil glavni razlog. To, da smo se na koncu veselili naslova državnega prvaka, mi je na koncu le rešilo in pomirilo glavo. Nisem več tako rosno mlad, da bi se šel te igrice," je povedal Mitja Gasparini. V času njegovega igranja v Franciji se je novembra v Parizu zgodil tudi teroristični napad, v katerem je umrlo kar 130 ljudi. Primorec je za tragedijo slišal iz ust svojih staršev. 

Bilo jih je 170, izbrali so jih le sedem

Ko se je pojavila priložnost, da se vrne v Južno Korejo, jo je sprejel z obema rokama. Zelo je vesel, da se po štirih letih vrača, a naloga ni bi lahka. "Na preizkus je prišlo kar 170 igralcev z vseh koncev sveta, na drugi preizkus jih je prišlo le še 24, na koncu pa je bilo sedem izbranih," je sistem izbiranja opisal Gasparini. V Koreji je v prvenstvu le sedem ekip in vsaka ima lahko le enega tujca.

Slovenski korektor je v sezoni 2012/13 uspešno igral za Hyundai Skywalkers, zdaj pa ga je za eno sezono v svoje vrste zvabila ekipa Korean Air Jumbos iz mesta Incheon. "Ne bi mogel reči, da mi je to, da sem tam že zaigral, pomagalo. Trenerji in klubski možje iz Koreje so že vedeli zame, to je res, a so tudi za druge, saj so imeli za vsakega igralca tudi videogradivo," je dodal 31-letni Gasparini.

"Vse tekme bomo morali odigrati na najvišji ravni in se kar najbolj potruditi." | Foto: "Vse tekme bomo morali odigrati na najvišji ravni in se kar najbolj potruditi."

Upa, da evforije še ni konec

Za konec je izkušeni reprezentant nekaj besed spregovoril tudi o prihajajoči svetovni ligi. Prvi turnir bo v ljubljanskih Stožicah 17., 18. in 19. junija, nasprotniki Slovenije pa bodo Katar, Tunizija in Venezuela: "V svetovni ligi nobene reprezentance ne moremo odpisati. Vse tekme bomo morali odigrati na najvišji ravni in se kar najbolj potruditi, da pridemo čim višje. Upam, da tudi ljubitelji odbojke še niso pozabili naše srebrne medalje z lanskega evropskega prvenstva in da se evforija še ni polegla. Nič ne bi bilo lepšega, kot da svetovno ligo odigramo pred polno dvorano." 

Ne spreglejte