Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
9. 5. 2016,
13.51

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

odbojka slovenska odbojkarska reprezentanca Jani Kovačič

Ponedeljek, 9. 5. 2016, 13.51

6 let, 6 mesecev

Vesel, da mu tam ne bo več treba igrati (video)

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Za slovenskim odbojkarjem Janijem Kovačičem je težka in burna klubska sezona, zato je komaj čakal, da se vrne v reprezentanco, s katero je lansko jesen spisal eno najlepših pravljic v slovenskem športu.

Prvi slovenski libero se je po dveh uspešnih letih pri Posojilnici Dob preselil v Francijo k ekipi Cannesa, ki jo vodi nekdanji trener ACH Volley in nekdanji selektor Srbije Igor Kolaković. Cannes je še lansko sezono po rednem delu zasedel prvo mesto, v tej pa se zaradi številnih težav tako zunaj kot znotraj ekipe niso uvrstili niti v končnico.

Ni denarja, izgubiš točke

"Ni šlo vse po načrtih," je skomignil z rameni Kovačič. "V lanski sezoni so prišli v končnico kot prvi, letos nam to ni uspelo. Bili smo le deseti. Zmagali smo sicer kar nekaj tekem, je pa res, da smo jih veliko šele po petem nizu in tam izgubljali točke, ki so nas na koncu stale uvrstitve v končnico. Prejeli smo tudi kazen Francoske odbojkarske zveze, saj klub ni imel denarja na računu, in če je to tako, te takoj kaznujejo. Odvzeli so nam tri točke in takrat smo s tretjega mesta padli na osmo," je povedal nekdanji član Salonita, ki je zdaj že tretje leto zapored igral v tujini.

V prihodnji sezoni si želi nastopati v močni ligi. | Foto: Vid Ponikvar V prihodnji sezoni si želi nastopati v močni ligi. Foto: Vid Ponikvar

Kovačič je priznal, da v Franciji ne bo več ostal. "Imel sem pogodbo ena plus ena, a smo se obojestransko odločili, da je ne bomo podaljšali. Glede tega nimam težav. Življenje v Franciji je bilo super, kar se tiče odbojke, pa ni bilo to, kar sem pričakoval. Vesel sem, da mi tam ne bo več treba igrati."

Za libere je težko

"Kje bom nadaljeval sezono, se še ne ve. Moja predstavnica pospešeno išče klub, upam, da se to čim prej reši. Je pa res, da je za libere težko, saj klubi v tujini na tem položaju nočejo zapravljati in stavijo na domačine. Pustil se bom presenetiti, kakšnih velikih pričakovanj nimam, seveda pa je želja, da grem v kakšno močno ligo," je še povedal Kovačič, ki se je za razliko od večine drugih članov prve sedmerke reprezentanci priključil že 1. maja.

O začetku priprav, Braziliji in svetovni ligi

Kaj je mladi Kanalec povedal o vnovičnem snidenju z reprezentančnimi kolegi, pripravah v Braziliji in svetovni ligi, pa si poglejte v videu.

Ne spreglejte