Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 10. 2022,
22.00

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Nova KBM Branik Calcit Volley Liga MEVZA

Torek, 11. 10. 2022, 22.00

1 leto, 6 mesecev

Liga MEVZA, ženske, 1. krog

Mariborčanke začele s porazom, Kamničanke z gladko zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
NovaKBM OD Krim | Mariborčanke so z 1:3 izgubile z Mladostjo. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Mariborčanke so z 1:3 izgubile z Mladostjo.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Odbojkarice Nova KBM Branik so sezono srednjeevropske lige odprle s porazom v Zagrebu proti Mladosti z 1:3 (-17, -15, 20, -18). Odbojkarice Calcita Volleyja pa so premagale hrvaško Marino Kaštelo s 3:0 (14, 15, 15).

Calcit Volley
Sportal Branilke naslova zanesljivo do nove zmage, Mariborčanke oddale niz

Mariborčanke so za uvod nove sezone na prvi tekmi prvega turnirja gostovale v Zagrebu. Po prvih dveh nizih je kazalo na gladko zmago domačih, saj so Zagrebčanke v obeh nadzorovale potek dvoboja in prvega dobile na 17, drugega pa še bolj gladko na 15.

A gostje so se vrnile v igro v tretjem nizu. Dve zaporedni točki Klare Milošič sta jim prinesli prvo trdnejše vodstvo z 12:8, majhno prednost pa so nato zadržale do konca niza, končnico so odigrale odlično in niz je z blokom potrdila Lorena Lorber Fijok.

Podobno izenačen je bil četrti niz, v katerem so branikovke tudi imele priložnost, da izenačijo v nizih na 2:2. Povedle so s 13:11 in vodile še pri 16:15, a pozneje so domače ujele priključek in povedle, po vodstvu z 21:18 pa niz zanesljivo pripeljale do konca in do zmage.

V srednjeevropski ligi v tej sezoni sicer v ženski konkurenci nastopa sedem ekip iz Avstrije, Hrvaške, Madžarske in Slovenije, Češko pa zastopa ukrajinski Prometej Dnipro, ki zaradi razmer doma v letošnji sezoni nastopa v češkem prvenstvu.

Mariborčanke nov obračun čaka že v sredo, ko se bodo spet v Zagrebu pomerile še z avstrijsko ekipo Linz Steg.

Kamničanke so premagale hrvaško ekipo Marina Kaštela. | Foto: Calcit Volley Kamničanke so premagale hrvaško ekipo Marina Kaštela. Foto: Calcit Volley

Kamničanke brez težav do zmage 

Kamniške odbojkarice so v uvodu nove sezone dosegle pričakovano zmago. Nasproti je bila bržčas najšibkejša članica mednarodne lige, Hrvatice so v prejšnji sezoni dosegle le eno zmago, Kamničanke pa so prišle do finala.

Hitro je bilo jasno, da tekmice Kamničank nimajo pravih možnosti. Upirale so se le v začetkih nizov, potem pa so domače stopile na plin in hitro prišle do neulovljive prednosti. Prvi niz so tako dobile na 14, v drugem so bile odbojkarice Kaštele blizu do 13:15, potem pa do konca dobile le še dve točki, podoben scenarij pa je ponudil tretji niz.

Gostje so se še približale na 8:10 in 9:13, a ko je bilo na semaforju 16:10 in 19:11, je bilo jasno, da bo tudi tretji niz ekspresen, Kamničanke pa so na koncu tekmicam prepustile le 15 točk.

Liga MEVZA, 1. krog

Torek, 11. oktober
Mladost Zagreb : Nova KBM Branik 3:1 (17, 15, -20, 18)
Mladost Zagreb: Antunović 2, Pavičić 15, Popić 9, Perić 6, Mihaljević 8, Papać, Luketić, Mehić 11, Burđelez, Marković 13, Smoljan, Štimac, Koraca, Grabić.
Nova KBM Branik: Milošič 3, Pogačar 1, Štampar, Klajžar, Lekše 14, Senekovič 4, Cikač, Farkaš 2, Ramić 7, Potokar 1, Lorber Fijok 14, Krajnc 5.

Calcit Volley : Marina Kaštela 3:0 (14, 15, 15)
Calcit Volley: Gorjup 1, Radisković 4, Đorđević 2, Hutinski 5, Boisa 10, Kregar 9, Vukojević, Pucelj 19, Čižman 6, Banko.
Marina Kaštela: Đolonga 1, Ćavar, Dežulović 3, Vukasović 10, K. Zdilar, Roso, Giljušić 3, J. Zdilar 3, Matijašević 1, Apostolski, Petrović 7, Cenović.

Ne spreglejte