Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 12. 2018,
22.27

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

Natisni članek

ACH Volley Zenit St. Petersburg liga prvakov

Četrtek, 20. 12. 2018, 22.27

5 let, 4 mesece

Liga prvakov, 2. krog

ACH do velike točke, Urnaut blestel proti Poljakom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32
ACH Volley, Zenit liga prvakov | ACH Volley se je odlično zoperstavil Zenitu iz St. Petersburga, | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

ACH Volley se je odlično zoperstavil Zenitu iz St. Petersburga,

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Odbojkarji ACH Volleyja so danes odigrali svojo drugo tekmo v ligi prvakov. Po porazu v Nemčiji so se v drugem krogu skupine C v Tivoliju pomerili z ruskim Zenitom iz St. Peterburga, eno od boljših ekip lige in glavnim favoritom skupine. Slovenski prvaki so tekmo slabo začeli, izgubljali že z 0:2 v nizih, a se nato s hrabro igro vrnili, izenačili na 2:2, v petem odločilnem nizu pa so bili za las prekratki. 

ACH Volley
Sportal Ljubljančani v ligi prvakov proti zvezdniškim Rusom, ki nimajo slabe točke

Prvi niz je po veliko boljšem zaključku pripadel ruskim tekmecem, ki so bili boljši s 25:19. Tudi v drugem nizu so bili odbojkarji iz St. Peterburga boljši nasprotnik, niz se je končal pri rezultatu 25:21. V nadaljevanju so domači strnili svoje vrste in s pomočjo podpore navijačev zaigrali veliko bolje, prednost ACH-ja pa je iz minute v minuto rasla. Na koncu so Ljubljančani tretji niz dobili s 25:19.

Odlično igro so slovenski prvaki nadaljevali tudi v četrtem nizu, ki so ga po začetnem zaostanku prevesili v svojo korist in ga dobili s 25:21. V odločilnem nizu sta se ekipi večino časa izmenjavali v vodstvu, v zaključku pa so imeli več sreče gostje, ki so peti niz dobili na razliko s 16:14. Za ljubljansko ekipo se je izkazal Peter Đirlić, ki je dosegel 28 točk.

Andrej Urnaut je bil kljub porazu zelo zadovoljen z igro svojih varovancev. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Andrej Urnaut je bil kljub porazu zelo zadovoljen z igro svojih varovancev. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Kljub porazu zadovoljni

Kako blizu uspeha so bili Ljubljančani, se je po tekmi zavedal tudi trener ACH Andrej Urnaut. "Škoda. Začeli smo malo v krču, mogoče smo se malo preveč ustrašili imena. A ko smo začeli igrati, so fantje pokazali, da znajo. Šlo je za eno točko, škoda je, a na trenutke smo igrali zelo dobro. V ligi prvakov smo pokazali, da nismo za odpis in da bomo še kakšno tekmo tudi dobili. Imamo deset igralcev, po slabem začetku so se fantje sprostili. Nekaj sprememb smo naredili, a kdorkoli je vstopil v igri, je potem dobro odigral. Na žalost v domači ligi takih tekem nimamo, morda je to tudi razlog, da so v tesni končnici zmagali. Dali smo vse od sebe, mogoče pa nam je zmanjkalo izkušenj v težkih tekmah. Sem pa zelo zadovoljen," je po tekmi dejal strateg slovenskih prvakov.

ACH Volley : Zenit, foto: Matic Klanšek Velej/Sportida:

Fotogalerija
1 / 34
ACH Volley: Kovačič, Purič, Pavlović 12, Satler, Pleško, Brulec, Đirlić 25, Okroglič 4, Mantha, Vilimanović 1, Pokeršnik 3, Videčnik 7, Polujan 21.

Zenit St. Peterburg: Červjakov 10, Zelenkov, Pankov, Antipkin 4, Pirainen 1, Sivoželez 2, Makrenko, Grozer 16, Krivitčenko, Aščev 9, Camejo Durruthy 24, Safonov, Volkov, Diviš 7.

Ivan Zajcev in Tine Urnaut sta skupaj za Modeno dosegla 33 točk. | Foto: CEV Ivan Zajcev in Tine Urnaut sta skupaj za Modeno dosegla 33 točk. Foto: CEV

Urnaut odpihnil Poljake, Šket poražen

Z drugim dejanjem nove sezone lige prvakov sta opravila tudi Tine Urnaut in Alen Šket. Urnaut je po porazu v prvem krogu v drugem s 3:1 v nizih premagal poljsko Zakso (3:1). Slovenski reprezentančni kapetan je pri zmagi dosegel kar 15 točk (1 blok, 1 as).

Manj uspešen je bil Šket. Njegov Halkbank je klonil v Frankfurtu. Slovenski reprezentant ni razpoložen. Dosegel je le štiri točke, v tretjem nizu pa moral celo na klop za rezerviste. 

Liga prvakov, 2. krog:

Skupina C:

Skupina A:

Skupina B:

Skupina D:

Skupina E:

Ne spreglejte