SiolNET. Sportal Odbojka
0,60

termometer

 • Messenger
 • Messenger
Anketa pred začetkom evropskega prvenstva v odbojki

Sebastijan Škorc: V te fante se je verjelo in se verjame še danes!

0,60

termometer

Slovenija odbojka
Foto: Sportida

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca danes - ob 20.30 se bo udarila s Španijo - začenja nastope na evropskem prvenstvu na Poljskem. Kakšne možnosti slovenskim odbojkarjem pripisujejo Nejc Zemljak, Sebastijan Škorc, Bogdan Kotnik in Matevž Kamnik?


Spored slovenskih nastopov na EuroVolleyju 2017:

Skupina C - Krakov:

Četrtek, 24. avgusta:
20.30 Španija - Slovenija

Sobota, 26. avgusta:
17.30 Rusija - Slovenija

Ponedeljek, 28. avgusta:
17.30 Slovenija - Bolgarija

Nejc Zemljakslovenski odbojkar na mivki, ki je skupaj z Janom Pokeršnikom na prejšnjem evropskem prvenstvu osvojil 17. mesto:

Nejc Zemljak Foto: CEV "Po pravici povedano nimam nekih pričakovanj. Na evropskem prvenstvu je toliko močnih in toliko enakovrednih ekip, da je marsikaj mogoče.

Vsekakor pa navijam za naše fante in jim želim, da bodo zdravi, da so se dobro pripravili, da uspejo pokazati vso svoje znanje, ker potem tudi uspeh ne bo izostal.

Ta uspeh je pa lahko tudi katerakoli od medalj!"

Sebastijan Škorcnekdanji slovenski reprezentant in zdajšnji trener OK Maribor:

Sebastian Škorc Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Pred dvema letoma so nas vse malo presenetili s finalom in srebrno medaljo! Malo presenetili zato, ker se je verjelo v to ekipo, te fante in se verjame še danes!

Zakaj? Ker to neprestano dokazujejo na parketu v klubih in reprezentanci - uvrstitvijo na SP prvič, dvakrat zapored so zmagali svetovno ligo (najprej tretji rang in letos še drugi rang).

Zato so visoka pričakovanja seveda prisotna, a se moramo zavedati, da je težje braniti kot napadati. A treba je biti strpen in igrati tekmo po tekmo. Osebno verjamem v našo reprezentanco in jo vidim visoko. Mislim, da se se bodo z EP vračali z medaljo."

Kaj napovedujete Sloveniji?

 • Osvojila bo eno izmed kolajn. 50 glasov
  49,50%
 • Uvrstitev v polfinale. 13 glasov
  12,87%
 • Uvrstitev v četrtfinale. 14 glasov
  13,86%
 • Uvrstitev v playoff (razigravanje za uvrstitev v četrtfinale). 20 glasov
  19,80%
 • Izpad že po skupinskem delu. 4 glasov
  3,96%
Oddanih 101 glasov

Dr. Bogdan Kotnik, nekdanji slovenski reprezentant in zdajšnji pomočnik trenerja pri poljski ekipi Lotos Trefl Gdansk:

Bogdan Kotnik Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Za Slovenijo se pričakuje težko prvenstvo, ker bodo branili drugo mesto z zadnjega EP. Postavljena je lahko v vlogo favorita proti več ekipam; že v skupini proti Španiji ter Bolgariji. In ko si v vlogi favorita, je težje igrati, saj je lažje sproščeno napadati in presenečati kot pa braniti napade drugih.

Poleg Poljske, Srbije, Rusije, Francije, Italije bi sam postavil Slovenijo kot resno kandidatko za eno od prvih šest mest, kar bi bil lep uspeh. Realno pa nobeno razočaranje ne sme biti, če se uvrstimo med 'le' med osem najboljših.

Veliko ekip ima težave z manjkajočimi ali poškodovanimi igralci in homogena Slovenija lahko poseže visoko. Slovenija ima kvaliteto, moč, znanje in izkušnje igralcev, ima tudi dobro vodstvo in dobro organizacijsko podporo Odbojkarske zveze Slovenije. Mora pa nas spremljati tudi malo sreče. Srečno, Slovenija!"

Matevž Kamniknekdanji slovenski reprezentant in zdajšnji trener OK Formis Formula:

Matevž Kamnik Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida ''Naši fantje vsekakor potujejo v popolnoma drugačni vlogi na to evropsko prvenstvo kot pa na tisto izpred dveh let. Po takratnem zgodovinskem uspehu in uspehih v svetovni ligi ter uvrstitvi na SP bodo veljali za favorite v marsikateri tekmi.

Glavna razlika je, da se jih zdaj bojijo tudi velikani, kot so Rusija, Italija, Poljska ... Medtem ko so prejšnja leta bili ti velikani veseli ob pogledu na našo zastavo v svoji skupini, je zdaj  drugače.

In kljub temu, da potujemo na to prvenstvo brez enega nosilca (op. p., Klemna Čebulja - poškodba), menim, da bo njegovo mesto zelo dobro izpopolnil drug igralec. Sem prepričan, da bo naša igra hitrejša in tako veliko bolj neugodna za blok/obrambo nasprotnika.

Prav tako se pridružujem besedam selektorja, da je letos čas Alena Šketa in bo mogoče tudi eno glavnih imen tega evropskega prvenstva.''

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 168
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin