Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
7. 6. 2016,
15.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Metod Ropret slovenska odbojkarska reprezentanca Andrea Giani

Torek, 7. 6. 2016, 15.00

6 let, 6 mesecev

Kot strela z jasnega: lahko se zgodi, da bo Andrea Giani to poletje zadnjič na slovenski klopi

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Predsednik Odbojkarske zveze Slovenija (OZS) Metod Ropret je na tiskovni konferenci izrazil skrb, da se lahko zgodi, da Andrea Giani po tem poletju ne bo več slovenski selektor. Italijanskemu strokovnjaku se namreč izteče pogodba, nove pa za zdaj še niso podpisali.

Novinarska konferenca, ki je bila namenjena predvsem obveščanju javnosti o zadnjih pripravah slovenske moške odbojkarske reprezentance na zgodovinski nastop v svetovni ligi, se je po sklepnem monologu predsednika odbojkarske zveze Metoda Ropreta končala v nepričakovanem slogu. Ne samo novinarji, čudili so se tudi reprezentanti.

"Lahko se zgodi, da bomo našega selektorja Gianija to poletje zadnjič gledali na slovenski klopi. Giani je v teh dveh letih v Sloveniji postal bistveno več kot le selektor in morem reči, da si sam osebno ne predstavljam, kako bi bilo videti, če poti, ki smo jo začeli, ne bi nadaljevali z njim. Ob tej priložnosti pozivam novinarje, ki nam vedno stojite trdno ob strani, da nam pomagate nagovoriti javnost, da pridemo čez deset dni vsi skupaj v Stožice in pokažemo, koliko nam Andrea pomeni, kako spoštujemo njegovo delo in kako si vsi želimo, da ostane z nami. Zagotavljam, da bom naredil popolnoma vse, kar je v moji moči, da Andrea ostane z nami, ali mi bo to uspelo ali ne, je težko reči. Kot rečeno, zveza bo naredila vse, da ga zadržimo v svojih vrstah. Če bo treba, bomo šli tudi čez sebe," je v resnem tonu povedal Ropret.

Dodal je, da bo, če se bo uresničil slabši scenarij in bo italijanski strokovnjak res zapustil slovensko klop, to vzel kot osebni neuspeh in se tudi ustrezno odzval. Predsednik je ob tem prosil, da selektorja o tem ne sprašujemo, saj ima druge skrbi.

Predsednik zveze je dobil besedo sponzorjev, tudi Telekoma Slovenije, da zvezi priskočijo na pomoč ob sklenitvi nove Gianijeve pogodbe. | Foto: Predsednik zveze je dobil besedo sponzorjev, tudi Telekoma Slovenije, da zvezi priskočijo na pomoč ob sklenitvi nove Gianijeve pogodbe.

Nič dramatičnega, nič še dokončnega

Po udarnem delu je predsednik malce umiril žogico. "Tukaj ni nič dramatičnega. Andrei se poleti izteče pogodba in nam je ne uspe podaljšati, ne bomo imeli več te sreče, da bi imeli na klopi tako krasnega človeka," pravi predsednik.

O pogojih podaljšanja še niso govorili, je pa jasno nekaj: "Kar se mene tiče, bom sprejel in storil vse, kar bo zahteval Giani ali njegov predstavnik. Imam tudi besedo sponzorjev, da nam priskočijo na pomoč, če bo to potrebno. Materialnih ovir ne bi smelo biti, tudi za ceno, da bi morali zaradi tega rezati druge projekte. A treba je vedeti, da na vse skupaj nimamo vpliva," in ravno tega se najbolj boji predsednik.

Ponudb večjih in bogatejših mu ne manjka 

Ni skrivnost, da si Gianija v svojih vrstah želijo videti številne velike odbojkarske zveze. "Tega podatka nimam, a predvidevam, da ponudb ne manjka. Glede na to, kakšen rezultat je naredil s to malo Slovenijo, tudi v klubu dela čudeže, tako da sem prepričan, da ponudb ne manjka. To je profesionalni šport," dodaja Ropret.

Andrea Giani je na slovensko klop sedel marca lani in že v prvi sezoni poskrbel za čudež. S Slovenijo je osvojil evropsko ligo in bil drugi na evropskem prvenstvu. | Foto: Andrea Giani je na slovensko klop sedel marca lani in že v prvi sezoni poskrbel za čudež. S Slovenijo je osvojil evropsko ligo in bil drugi na evropskem prvenstvu.

Vse pa vendarle še ni tako črno, kot se zdi na prvi pogled. "Giani ne daje občutka, da bi želel kamorkoli. Glede na to, kako je pomladil ekipo, nam da vsem skupaj vedeti, da ga zanima tudi prihodnost slovenske odbojke. Menim, da si Giani želi ostati s temi fanti, a nikoli se ne. Mislim, da je prav, da kot predsednik zveze o tem razmišljam in da obvestimo javnost, kako stvari stojijo," je še sklenil predsednik odbojkarske zveze.

Kdaj se začne svetovna liga?

Na prvem turnirju svetovne lige v Stožicah bo Slovenija med 17. in 19. junijem igrala s Katarjem, Tunizijo in Venezuelo, drugi turnir pa bo od 24. do 26. junija v Grčiji, kjer bodo slovenski "srebrni" odbojkarji ob Katarju igrali še s Portorikom in domačo Grčijo.

Ne spreglejte