Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
1. 7. 2016,
14.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

svetovna liga odbojka slovenska odbojkarska reprezentanca Andrea Giani Klemen Čebulj

Petek, 1. 7. 2016, 14.00

6 let, 6 mesecev

Klemen Čebulj pred tekmo z Grčijo

"Če nam ne uspe, bomo zelo razočarani"

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Slovenske odbojkarje danes ob 20.10 čaka polfinalni obračun zaključnega turnirja v Frankfurtu, kjer bodo proti Grčiji iskali maščevanje in uvrstitev v veliki finale. Samo zmagovalec turnirja, kjer nastopata še Nemčija in Tajvan, se uvrsti v drugi kakovostni razred svetovne lige.

Slovenci so že pred začetkom udejstvovanja v svetovni ligi dejali, da jih v krstni sezoni med elito zanima le napredovanje v drugi kakovostni razred, in skupinski del so res opravili z odliko. Malce so vtis pokvarili le na zadnji tekmi v Solunu proti Grčiji, ko so jih domačini premagali z 1:3 v nizih.

Ta poraz ni imel večjega pomena, saj so Gianijevi izbranci vseeno osvojili prvo mesto v tretji skupini in se zanesljivo uvrstili v polfinale. Tam jih bodo spet čakali Grki, ki bodo tokrat okrepljeni še s svojim prvim zvezdnikom Mitarjem Đurićem, ki je imel pred tednom dni nekaj boleznih težav.

Na Đurića se niso posebej pripravljali

"Đurić je izpustil večji del skupinskega dela Grkov, ki so tudi brez njega zelo nevarni. O tem smo se prepričali na lastni koži, vseeno pa vemo, kdo je Đurić in kaj zmore. In vemo, da je Grčija z njim še močnejša. Vseeno se nanj nismo prav posebej pripravljali. Pozorni moramo biti na vse, in če bo bomo pravi, to tekmo moramo dobiti," je po zadnjem treningu pred večerno tekmo dejal Klemen Čebulj.

"Vsi vemo, zakaj smo tukaj"

Eden ključnih mož slovenske izbrane vrste, ki ima še ogromno rezerv in na prvih šestih tekmah še ni pokazal tistega, kar zmore, je potrdil, kaj Slovenci iščejo v Frankfurtu. "Vsi vemo, zakaj smo tukaj. Vsi vemo, zakaj smo to poletje delali. Če nam ne uspe zmagati na turnirju, bom osebno zelo razočaran. Enako velja, o tem sem prepričan, tudi za preostale fante, a o tem sploh ne razmišljamo. Čakata nas dva finala, oba morama dobiti," je dejal 24-letni sprejemalec, ki bo tudi v prihodnji sezoni igral za Lube Civitanovo.

Mladi Korošec meni, da Gianija odločitev, če bodo izpolnili pričakovanja, ne bi smela biti težka. | Foto: Mladi Korošec meni, da Gianija odločitev, če bodo izpolnili pričakovanja, ne bi smela biti težka.

Ali usoda Gianija kaj skrbi igralce?

Po turnirju v Frankfurtu Andrei Gianiju poteče pogodba, kar bi po najslabšem scenariju pomenilo, da ga bomo v Nemčiji zadnjič videli na slovenski klopi. Kako se s tem spoprijemajo igralci? "O njegovi usodi se pogovarjate predvsem vi, novinarji, mi se s tem ne obremenjujemo. Vsi vemo, da kaj Giani od nas pričakuje. Če ga ne bomo pustili na cedilu in če se bomo uvrstili v drugo divizijo svetovne lige, njegova odločitev ne bo težka. To je moje mnenje," je na vprašanje odgovoril Čebulj in dodal: "To ni tema, o kateri je treba razpredati. Naredili bomo vse, da pokažemo, česa smo sposobni, in dobimo turnir. Kaj bo naredil Giani, ve samo on."

Bo Slovencem uspelo dobiti turnir v Frankfurtu in napredovati v drugi kakovostni razred svetovne lige?

  • Da.
    95,56 %
    258 glasov
  • Ne.
    4,44 %
    12 glasov
Oddanih 270 glasov

 

Ne spreglejte