Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 9. 2018,
14.04

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,56

1

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Japonska Jani Kovačič Slobodan Kovač FIVB svetovno prvenstvo 2018 FIVB SP 2018

Četrtek, 13. 9. 2018, 14.04

1 leto, 2 meseca

Pred tekmo z Japonsko

Japonci hvalijo Slovence, ki dobro vedo, kaj je največja šibkost samurajev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,56

1

Slovenija Japonska | Malce nižji Japonci imajo na postavljen blok obilico težav. | Foto FIVB

Malce nižji Japonci imajo na postavljen blok obilico težav.

Foto: FIVB

Slovenska odbojkarska reprezentanca bo drugo zmago na svetovnem prvenstvu v Italiji in Bolgariji lovila nad Japonsko. Obračun v Firencah bo na sporedu v petek ob 17. uri v dvorani Nelson Mandela Forum.

Slobodan Kovač1
Sportal Kovač: Fantom sem povedal, da ne bo lahko

Slovenci so svetovno prvenstvo odprli s pričakovano zmago nad Dominikansko republiko. Naslednji nasprotniki naših fantov bodo Japonci, ki so turnir odprli s porazom proti gostiteljici Italiji, proti kateri niso imeli veliko možnosti. 

Bodo Slovenci premagali Japonsko?

  • Da.
    92,31 %
    120 glasov
  • Ne.
    7,69 %
    10 glasov
Oddanih 130 glasov

Japonski selektor ve, da so imeli lani srečo

V boju s Slovenijo se samuraji ne vidijo v vlogi favoritov, čeprav so bili edino moštvo, ki mu je v lanski svetovni ligi našim uspelo zadati poraz. A selektor Juči Nakagaiči meni, da je bila zmaga naključje in da je slovenska reprezentanca precej bolj kakovostna od japonske: "Tekmo proti Sloveniji, na kateri smo zmagali, smo igrali doma. Imeli smo srečo, da smo igrali pred našim občinstvom, saj je tako vedno lažje. Slovenci so nas verjetno tudi nekoliko podcenjevali. Slovenija ima visoke in telesno zelo močne igralce, mi pa smo precej nižji. V obračunu z vašo reprezentanco bomo naredili vse, kar bomo lahko. Skušali bomo zares dobro servirati in dobro igrati v obrambi."

Kovačič: Japonska ima za sabo več težkih tekem

Na drugem medsebojnem obračunu, na zaključnem turnirju najboljše četverice v drugi skupini svetovne lige, ki ga je gostila Avstralija, so se Slovenci Japoncem oddolžili za poraz, tekmeci proti našim fantom niso imeli nobenih možnosti.

"Japonska je močna ekipa, ki ima za sabo veliko več močnih tekem kot mi. Lahko pričakujemo težko tekmo, vemo, da smo jih lani v finalu svetovne lige premagali s 3:0, a takrat smo igrali zelo dobro. Tekme se bo treba lotiti z vso resnostjo in upam, da bomo na igrišču taki, kot moramo biti, in da bomo pokazali, kako dobro odbojko lahko igramo," je o tekmi z Japonsko povedal Jani Kovačič.

Slovenski selektor Slobodan Kovač si želi, da bi servis deloval tako, kot je proti Dominikancem. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Slovenski selektor Slobodan Kovač si želi, da bi servis deloval tako, kot je proti Dominikancem. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Morajo jim podreti idealen sprejem

Slovenski selektor Slobodan Kovač je potrdil besede Nakagaičija. Dobro se zavedajo, od kod preti največja nevarnost: "Potrudili se bomo, da bomo igrali kar najbolje. Tudi v naši ekipi je eden najboljših elementov servis. Japonci dobro igrajo, ko imajo dober sprejem, a če je žoga sprejeta slabše, stran od mreže, imajo takoj težave, zato se bomo morali osredotočiti predvsem na servis in nato na blok in obrambo. Predvsem jim moramo onemogočiti sprejem, nato pa z visokimi žogami napadati z zunanjih položajev."

Bogdan Kotnik
Sportal Drzna napoved slovenskega strokovnjaka: Ne bi bil presenečen, če bi se to zgodilo
Ne spreglejte