Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 5. 2017,
11.40

Osveženo pred

6 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Jani Kovačič Diko Purić ACH Volley

Torek, 16. 5. 2017, 11.40

6 let, 11 mesecev

Dve dobri in ena slaba novica za ACH Volley

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Jani Kovačič Diko Purić ACH Volley | Foto Grega Valančič / Sportida

Foto: Grega Valančič / Sportida

ACH Volley je za dve sezoni podaljšal pogodbi liberu Janiju Kovačiču in sprejemalcu Janu Pokeršniku. Trener Zoran Kedačič ima poleg Kovačiča in Pokeršnika za zdaj v ekipi le še kapetana Andreja Flajsa in Dika Purića, s preostalimi se še dogovarjajo.

Kovačič, ki se trenutno s slovensko reprezentanco pripravlja na kvalifikacijski turnir za prvo uvrstitev na svetovno prvenstvo, je iz domačega Salonita odšel k SK Posojilnica AICH /DOB, po dveh letih je avstrijski klub zamenjal za mondeni Cannes, kjer pa je ostal le eno sezono.

Sledila je vrnitev v Slovenijo in prihod med oranžne zmaje. Kanalec se je v prestolnici dobro znašel: "Prvo leto v klubu je bilo zame zelo lepo. Klub je bil do mene korekten, vemo tudi, da je ACH najboljši slovenski klub, tako da ni bila težka odločitev podaljšati pogodbo in nadaljevati kariero v Ljubljani. Tudi v prihodnji sezoni bomo imeli visoke cilje, saj bomo poskušali ponoviti letošnje uspehe in temu dodati še pokalno lovoriko," je napovedal slovenski reprezentant.

Sodelovanje z oranžnimi zmaji je prav tako za dve sezoni podaljšal Jan Pokeršnik. Sprejemalec, ki se tako kot Kovačič lahko pohvali s srebrom s preteklega evropskega prvenstva, se bo čez letošnje poletje bolj posvečal odbojki na mivki, kjer je v preteklosti skupaj z Nejcem Zemljakom nanizal kar nekaj uspehov. Letos ju bomo lahko spremljali tudi v Ljubljani na turnirju serije CEV Masters, konec poletja pa se bo Korošec vrnil na parket in se s soigralci začel pripravljati na novo sezono in nove izzive.

ACH Volley pa skoraj zagotovo zapušča, o tem smo nekaj že pisali, eden najobetavnejših blokerjev v Evropi Jan Kozamernik, ki je za Sportal priznal, da se bo prvič preselil v tujino, kluba pa nam ni hotel izdati. Vseeno je bolj kot ne jasno, da bo njegova naslednja destinacija italijanski Trentino, ki mora prestop le še uradno potrditi.

 

Ne spreglejte