Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 6. 2016,
14.39

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

2

Natisni članek

odbojka Bruno Najdič

Nedelja, 12. 6. 2016, 14.39

6 let, 7 mesecev

Slovenski selektor po zmagi na drugem turnirju

Bruno Najdič: Ne glede na odlične rezultate to še ni reprezentanca, ki bi se lahko uvrstila med najboljše

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

2

Bruno Najdič | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Slovenske odbojkarice so se dobre volje vrnile iz Grčije, kjer so si prepričljivo priborile prvo mesto v skupini C evropske lige. Na turnirjih na Madžarskem in Megalopolisu so v šestih tekmah šestkrat zmagale, pri tem pa izgubile le en niz. Takega dosežka ni pričakoval nihče, tudi selektor Bruno Najdič ne.

"Rezultatsko gledano je bilo tudi v Grčiji vse fantastično, kar pa se tiče igre, lahko rečem, da je bil turnir v Nyiregyhazi boljši. Na drugem turnirju so bile vse ekipe slabše, pot je pri vseh storila svoje, pokazala se je utrujenost in pa tudi pomanjkanje časa za kakovosten trening. Dobra stvar je bila, da smo od vseh pokazali najboljšo telesno pripravljenost, drugače pa sem videl dobre in slabe stvari, slabe bomo že v naslednjih dneh pred zaključkom evropske lige poskušali popraviti," je dejal Najdič.

Zadovoljen z igro blokerk
 

Selektor je še posebno zadovoljen z igro blokerk, Tina Grudina in Saša Planinšec sta bili pravo odkritje reprezentance, tako v napadalnem kot blokerskem smislu. Sprejemalke so navdušile s svojo primarno nalogo, s sprejemom, Najdič pa je težave zaznal v napadu.

"Glede na to, da Živa Recek pol leta ni bila v resnem procesu treninga, tu vidim rezervo, ona je lahko tista, ki bi nam dala to stvar, ki smo jo na teh dveh turnirjih pogrešali, to je zaključevanje težjih žog. Smo pa dobro izkoriščali dvojno menjavo, ki smo jo izvajali na vseh tekmah, tako podajalki kot korektorki so se v tem položaju odlično znašle. Dokazali smo, da imamo širino," je igro na posameznih igralnih mestih ocenil Najdič.

"Živa Recek pol leta ni bila v resnem procesu treninga, tu vidim rezervo, ona je lahko tista, ki bi nam dala to stvar, ki smo jo na teh dveh turnirjih pogrešali, to je zaključevanje težjih žog." | Foto: Vid Ponikvar "Živa Recek pol leta ni bila v resnem procesu treninga, tu vidim rezervo, ona je lahko tista, ki bi nam dala to stvar, ki smo jo na teh dveh turnirjih pogrešali, to je zaključevanje težjih žog." Foto: Vid Ponikvar

Šlo je tudi brez poškodovanih

Slovenkam je manjkalo kar nekaj igralk, ki bi vsaj na papirju lahko pomagale. V prvi vrsti Anja Zdovc, Valentina Založnik, Sara Hutinski in Iza Mlakar, a kot se je izkazalo, za misijo predtekmovanje evropske lige niti niso bile potrebne.

"Če bi bile zdrave in pripravljene, bi zagotovo lahko pomagale, nepripravljene pa ne vem, kaj bi nam lahko dale. Jaz na nekaj igralk še vedno računam za jesenske kvalifikacije za evropsko prvenstvo, a se bodo morale na pripravah dokazati. Vsekakor pa se je temelj za kvalifikacije delal oziroma se še dela v evropski ligi. Ta reprezentanca je v fazi gradnje, moška reprezentanca je za to porabila deset let, tudi mi potrebujemo čas. Moramo biti realni, ne glede na odlične rezultate, to še ni reprezentanca, ki bi se lahko uvrstila med najboljše evropske reprezentance," ostaja na realnih tleh selektor.

"Moramo biti realni, ne glede na odlične rezultate to še ni reprezentanca, ki bi se lahko uvrstila med najboljše evropske reprezentance." | Foto: CEV "Moramo biti realni, ne glede na odlične rezultate to še ni reprezentanca, ki bi se lahko uvrstila med najboljše evropske reprezentance." Foto: CEV

Samo Azerbajdžana ne

Za zdaj se še ne ve, na kakšen način bodo reprezentance odigrale polfinale. Selektor navija za zaključni turnir, z morebitnimi tekmicami pa se ne obremenjuje: "V polfinalu si ne želim le Azerbajdžana. Predvsem zaradi enega razloga. Ima zunajserijsko Pavlino Rahimovo, ki nas lahko sama premaga. Če pa ima slab dan, pa je tudi Azerbajdžan premagljiv, tako kot tudi druge morebitne tekmice."

Ne spreglejte