Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 1. 2022,
18.51

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

CEV Challenge Steaua Bukarešta ACH Volley

Sreda, 19. 1. 2022, 18.51

2 leti, 3 mesece

Pokal challenge, osmina finala, povratna tekma

ACH Volley v evropskem četrtfinalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
ACH Volley - Steaua Bukarešta | Odbojkarji ACH Volleyja so se uvrstili v četrtfinale. | Foto Vid Ponikvar

Odbojkarji ACH Volleyja so se uvrstili v četrtfinale.

Foto: Vid Ponikvar

Odbojkarji ACH Volleyja so se uvrstili v četrtfinale evropskega pokala challenge, potem ko so tudi na povratnem dvoboju osmine finala premagali Steauo iz Bukarešte. Tokrat je bil v Bukarešti izid 0:3 (-21, -17, -15).

ACH Volley - Steaua Bukarešta
Sportal Oranžni stroj ostaja neporažen in v Romunijo potuje s prednostjo

Odbojkarji ACH so brez pretresov premagali še drugo evropsko oviro in se približujejo cilju, to je vsaj polfinale tretjerazrednega evropskega pokala. Romunska Steaua je na prvi tekmi v Ljubljani pokazala, da zna biti neugoden tekmec, osvojila niz upanja, v svoji dvorani pa je pokazala slabšo igro, tako da Ljubljančanom niti ni bilo potrebno pokazati vsega znanja, da so prišli do druge zmage.

Napredovanje Ljubljančanov v Bukarešti ni bilo niti za trenutek ogroženo. Od začetka do konca so nadzorovali položaj, bili ves čas v vodstvu. V prvem nizu so jim pri tem izdatno pomagali domači igralci. Statistično so bili sicer za odtenek boljši v večini elementov, pokopale pa so jih lastne napake, teh so naredili kar 11. Ljubljančani so sredi niza povedli za štiri točke (12:8), domači so se jim nekajkrat povsem približali, toda dohiteli jih niso, niz se je končal z izidom 21:25.

Nikola Gjorgiev je bil s 14 točkami najučinkovitejši igralec tekme. | Foto: Aleš Oblak Nikola Gjorgiev je bil s 14 točkami najučinkovitejši igralec tekme. Foto: Aleš Oblak

V drugem nizu so Romuni kakovostnejšega tekmeca nekaj časa še lovili, ko pa je drugič za servisno črto prišel Matic Videčnik in poskrbel za vodstvo gostov 15:11, pa je njihov odpor začel pešati. V nizu so prišli do 17 točk, še slabši pa so bili v tretjem, ko takoj zaostali z 0:3 in 1:5, nato pa se je razlika dolgo časa le še višala. Gosti so imeli že 13 točk prednosti (6:19), v zaključku pa vendarle dopustili, da so jo domači nekoliko znižali.

Nikola Gjorgiev je bil s 14 točkami najučinkovitejši igralec tekme, Alen Šket jih je dosegel 12, od tega tri z asi, Videčnik pa devet, eno z asom in tri z bloki.

Tekmec oranžnih zmajev v četrtfinalu bo ali portugalska ekipa Fonte Bastardo Azores ali Paok iz Soluna, na prvi tekmi v Grčiji so bili s 3:1 boljši Portugalci.

Pokal challenge, osmina finala, povratna tekma

Sreda, 19. januar
Steaua Bukarešta : ACH Volley 0:3 (-21, -17, -15) /1:3/
Matei 12; Gjorgiev 14, Šket 12, Videčnik 9

//-rezultat s prve tekme

ACH Volley
Sportal Tudi 13 ni nesrečna za ACH
Ne spreglejte