Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 6. 2020,
19.18

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65

Natisni članek

Ricardo Calvo ACH Volley

Torek, 30. 6. 2020, 19.18

1 leto, 2 meseca

Ricardo Calvo

ACH o novincu, obsojenem posilstva: Klub se je zavaroval

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65
ACH Volley Ljubljana : Fakel Novy Urengoy | "Po zagotovilih igralčevega menedžerja in dokumentih, ki jih imamo trenutno na razpolago, angažma igralca ne bi smel biti sporen," o kubanski okrepitvi pravijo pri klubu ACH Volley. | Foto Žiga Zupan/Sportida

"Po zagotovilih igralčevega menedžerja in dokumentih, ki jih imamo trenutno na razpolago, angažma igralca ne bi smel biti sporen," o kubanski okrepitvi pravijo pri klubu ACH Volley.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

V prihodnji sezoni bo ljubljanski odbojkarski dres ACH Volleyja oblekel 23-letni kubanski podajalec Ricardo Calvo, je na svoji strani na Facebooku danes zapisala najuspešnejša slovenska odbojkarska ekipa. Ob prestopu odmeva zgodovina igralca, ta je bil leta 2016 skupaj še s tremi takratnimi kubanskimi reprezentanti na Finskem obsojen zaradi posilstva.

Sportal Zadnji kamenček v mozaiku ACH Volleyja

Calvo je nekdanji kubanski reprezentant, ki pa je nazadnje za reprezentanco igral leta 2016. Takrat se je po pisanju STA še z nekaterimi reprezentanti po poročanju svetovnih medijev med igranjem svetovne lige vpletel v posilstvo ženske na Finskem.

Kvartet za zapahe

Finska policija je po dogodku v Tampereju julija 2016 pridržala kar osem članov kubanske reprezentance, je takrat poročal britanski BBC, od tega jih je prvostopenjsko sodišče pet obsodilo za skupinsko posilstvo 35-letne ženske. Štirje, med njimi Calvo, so prejeli pet let zaporne kazni, eden pa tri leta in pol zapora.

Junija 2017 je prizivno sodišče v Turkuju enega izmed peterice zaradi pomanjkanja dokazov oprostilo, preostalim pa je kazen znižalo. Calvu je tako bila dosojena zaporna kazen treh let in pol, je še poročal BBC.

Če bi se pojavili zapleti pri licenciranju, lahko pogodbo pretrgajo

"Po zagotovilih igralčevega menedžerja in dokumentih, ki jih imamo trenutno na razpolago, angažma igralca ne bi smel biti sporen. Vseeno se je klub v pogodbi zavaroval, da lahko klub, če se pojavijo kakršni koli zapleti pri licenciranju igralca, nemudoma pretrga pogodbo," pa so v klubu za STA pokomentirali preteklost kubanskega odbojkarja.

Preberite še:

Petar Đirlić
Sportal Hrvat iz ACH Volleyja v Italijo
Ne spreglejte