Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 4. 2023,
19.32

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

GEN-I Volley Nova KBM Branik 1 DOL

Sreda, 12. 4. 2023, 19.32

1 leto

1. DOL ZA ŽENSKE, polfinale, tretja tekma

Presenečenje v Mariboru: Pokalne zmagovalke brez finala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
Nova KBM Branik, Bruno Najdič | Varovanke Bruna Najdiča so ostale brez finala. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Varovanke Bruna Najdiča so ostale brez finala.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Odbojkarice Gen-I Volleyja so na odločilni tretji polfinalni tekmi v Mariboru s 3:1 v nizih (-16, 24, -18, -21) premagale pokalne zmagovalke Mariborčanke in se uvrstile v finale državnega prvenstva. V tem se bodo pomerile z branilkami naslova Calcit Volley, ki so z dvema zanesljivima zmagama v polfinalu izločile Formis. Finale se bo začel v soboto.

Calcit Volley : OK Merkur Maribor, polfinale državnega prvenstva
Sportal Kamničani so si priigrali finale

Državno prvenstvo, polfinale, tretja tekma

Sreda, 12. april
Nova KBM Branik : Gen-I Volley 1:3 (-16, 24, -18, -21) /1:2/

Dvorana Lukna, gledalcev 275, sodnika: Milojević, Kramar.
* Nova KBM Branik: Mlakar 24 (1 as, 2 bloka), K. Milošič 12 (1 as, 8 blokov), Pogačar, Štampar 4 (1 as, 2 bloka), Klajžar, Lekše 6, Senekovič, Cikač, Farkaš, Ramić 3 (1 blok), Potokar, Lorber Fijok 12 (1 as, 2 bloka), Krajnc.
* GEN-I Volley: Frelih 13 (4 bloke), Pertens 14 (1 as, 1 blok), P. Marušič, Rituper 15 (1 as, 6 blokov), Blažič 7 (2 asa), Š. Marušič 4 (2 asa, 1 blok), Makuc, Mazej, J. Mohorič 7 (1 blok), Žigon 3 (2 asa, 1 blok).

//razmerje v zmagah, igrale so na dve zmagi
 

Na prvi tekmi v Mariboru so domačinke zmagale s 3:0 v nizih, na drugi so s 3:1 slavile Novogoričanke in izsilile tretjo tekmo. Ta je bila v sredo na terenu Mariborčank, ki pa proti Gen-I Volleyju niso upravičile vloge favoritinj.

Gostje so znova zmagale s 3:1 (16, -24, 18, 21) in si priigrale finalno vstopnico, tako da tradicionalnega finala slovenskih tekmovanj zadnjih let med Calcit Volleyjem in Novo KBM Branikom, ki so ga še letos igrali v slovenskem pokalu, v prvenstvu tokrat ne bo. 

Mariborčanke so po pokalu očitno padle v formi, neprepričljive so bile že v četrtfinalu proti Grosupljemu, tudi proti Novogoričankam so na tretji tekmi storile preveč napak, da bi se lahko nadejale boljšega rezultata.

Že na samem začetku so pokazale veliko nervoze, kar so gostje, ki niso imele ničesar izgubiti, znale izkoristiti. Povedle so s 7:3, z blokom Polone Frelih vodile s 14:7, po asu Špele Marušič pa s 17:7, že takrat je bolj ali manj jasno, da bodo povedle z 1:0.

Novogoričanke bodo v finalu igrale prvič po letu 2019. | Foto: Facebook Gen-I Volley Novogoričanke bodo v finalu igrale prvič po letu 2019. Foto: Facebook Gen-I Volley Domače so v končnici niza vzpostavile ravnotežje, v drugem pa prevzele pobudo in videti je bilo, da bodo tekmicam vrnile z isto mero. Vodile so s 16:5, nič ni kazalo, da bi lahko imele težave. A zgodilo se je ravno to. Novogoričanke so se začele bližati, po seriji dobrih servisov Silvie Pertens so se približale na 18:19, Mariborčanke so še ušle na 23:20, toda gostje so izenačile na 23:23 in 24:24. Preobrata pa niso dokončale, Lorena Lorber Fijok je z asom končala niz za izenačenje.

Tretji niz je bil kopija prvega. Primorke so ga začele odlično, si priigrale visoko vodstvo, ki ga niso izpustile iz rok. Je pa v četrtem spet prišlo do preobrata. Večji del so bile v zanesljivi prednosti Štajerke, toda Novogoričanke so jih pred končnico ujele in celo prešle v vodstvo. Pri izidu 20:20 pa je Iza Mlakar najprej poslala žogo v avt, nato dobila še blok Lare Rituper, gostiteljice so izgubile zbranost in nekaj pozneje morale čestitati tekmicam.

Mlakar je bila s 24 najučinkovitejša igralka tekme, a je storila tudi precej napak, z devetimi bloki se je pri Mariborčankah izkazala Klara Milošič. Pri gostjah je Rituper dosegla 15 točk, od tega šest z bloki, Pertens jih je dodala 14, Frelih pa 13, štiri z bloki.

Štajerke so v rednem delu državnega prvenstva na 21 tekmah le dvakrat izgubile, enkrat s Calcitom in enkrat s Šempetrankami, in zasedle drugo mesto. Novogoričanke so bile s 13 zmagami tretje - v rednem delu so trikrat priznale premoč Mariborčankam, v polfinalu pa našle recept za favorizirane tekmice.

Novogoričanke se bodo v finalu pomerile z branilkami naslova, ki so z 2:o v zmagah izločile Formis. | Foto: Grega Valančič/Sportida Novogoričanke se bodo v finalu pomerile z branilkami naslova, ki so z 2:o v zmagah izločile Formis. Foto: Grega Valančič/Sportida

V drugem polfinalnem paru so članice Calcit Volleyja Formis dvakrat premagale s 3:0 in si v soboto zagotovile finale.

Finale se bo začel v soboto v Kamniku.

1. DOL za ženske, polfinale, tretja tekma

Sreda, 12. april

Preberite še:

Calcit Volley, OK Merkur Maribor, liga MEVZA
Sportal ACH Volley kot prvi v finale, Mariborčani ohranili upe nanj
Ne spreglejte