Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 4. 2023,
21.28

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

OK Merkur Maribor Calcit Volley 1 DOL

Sreda, 12. 4. 2023, 21.28

1 leto

1. DOL za moške, polfinale, tretja tekma

Kamničani so si priigrali finale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Calcit Volley : OK Merkur Maribor, polfinale državnega prvenstva | Kamničani so na odločilni polfinalni tekmi s 3:0 premagali Mariborčane in se uvrstili v finale državnega prvenstva, v katerem jim bo nasproti stal ACH Volley. | Foto Grega Valančič/Sportida

Kamničani so na odločilni polfinalni tekmi s 3:0 premagali Mariborčane in se uvrstili v finale državnega prvenstva, v katerem jim bo nasproti stal ACH Volley.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Odbojkarji ACH Volley so dobili finalnega nasprotnika v državnem prvenstvu. Za lovoriko se bodo pomerili s člani Calcit Volleyja, ki je na odločilni tretji finalni tekmi s 3:0 (11, 25, 21) premagal OK Merkur Maribor. Finale se bo začel v soboto.

Nova KBM Branik, Bruno Najdič
Sportal Presenečenje v Mariboru: Pokalne zmagovalke brez finala

Državno prvenstvo, polfinale, tretja tekma

Sreda, 12. april
Calcit Volley : OK Merkur Maribor 3:0 (11, 25, 21) /2:1/

Športna dvorana Kamnik, gledalcev 300, sodnika: Atanasov, Markelj.
* Calcit Volley: Planišič 3 (2 asa), Mujanović 11 (2 asa, 4 bloke), Vinkovič, Lazar, Košenina, Arsenoski, Okroglič 13 (1 as), Sosa 20 , Mitrašinović, Aponza 5 (1 blok), Pavlović 5.
* Merkur Maribor: Jevšnik, Vodušek 5 (1 as), Pernuš, S. Adžović, McConnell 11 (1 as, 1 blok), Bračko 8 (1 as), Kumer, Donik 10 (1 blok), Leva, Fink 2 (1 blok), Najdič, Iršič, Peruničić.

//razmerje v zmagah, igrali so na dve zmagi

V moškem delu odbojkarska državnega prvenstva presenečenja ni bilo. Z ACH Volleyjem, ki je proti Triglavu delo opravil že po dveh tekmah, se bo v finalu meril kamniški Calcit. Ta v treh tekmah proti Merkur Mariboru ni imel lahkega dela, še najlažjega v tretji tekmi, v kateri je imel nekaj težav le v drugem nizu.

V prvem nizu je bila na igrišču le ena ekipa, kamniška, gostujoči trener Sebastijan Škorc se je že po tekmi pritoževal nad poškodbami v svojem moštvu in tudi utrujenostjo. Čeprav je napovedoval boj za zmago, pa je hitro postalo jasno, da bo ta težko dosegljiva. Njegova ekipa je v prvem nizu osvojila vsega 11 točk.

A v drugem nizu se je vendarle prebrodila in bila večji del v prednosti. Največ je vodila za štiri točke, nazadnje je imela tako prednost pri izidu 15:19. A nato se ji je ustavilo v napadu, v katerem so se vrstile napake. Nik Mujanović je blokom izid znižal na 20:21, napaka Connorja McConnella je pomenila izenačenje. Žiga Donik jo je še zadnjič v nizu povedel v prednost. Sledile so tri zaporedne kamniške točke in vodstvo 24:22, prve dve zaključni žogi domači izkoristili, tudi tretje ne, zato pa so bili uspešnejši pri četrti.

Calcit Volley : OK Merkur Maribor, polfinale državnega prvenstva | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida

Tudi v četrti niz so gostitelji vstopili odločno, a so začetno prednost zapravili. Nato so se še nekajkrat odlepili, toda borbeni Štajerci se niso hoteli predati. Po izidu 21:20 pa je sledil odločilen udarec mariborski vrsti, ki je izgubila tri zaporedne točke, po katerih se ni več mogla vrniti v igro za zmago.

"Po preobratu v drugem nizu je bilo zagotovo lažje vstopiti v tretjega. Najbolj pomembno pa je bilo, da je bila energija od prve točke naprej. Vedeli smo, da po lahko dobljenem prvem nizu celotna tekma ne bo takšna, kajti Maribor ima zelo dobro ekipo, kar dokazuje že vso sezono. V drugem nizu so gostje do prednosti prišli tudi po zaslugi nekaterih naših slabih odločitev, ampak to na koncu niti ni pomembno. Še enkrat bi pohvalil celotno ekipo za pravi pristop, ki so ga v najpomembnejši tekmi sezone pokazali. Ob takšnem pristopu je tudi trenerju veliko lažje," je dejal trener domačih Jurij Žavbi.

Kamniška zasedba bo finale začela v soboto v Tivoliju. | Foto: Grega Valančič/Sportida Kamniška zasedba bo finale začela v soboto v Tivoliju. Foto: Grega Valančič/Sportida

"Žal nam je lahko že poraza na prvi tekmi, ko smo naredili preveč neizsiljenih napak, zato pa smo drugo tekmo odigrali zelo dobro, vendar ostali brez Kržiča. Vodušek ga je sicer zelo dobro nadomestil, ampak nekako nismo našli svoje prave igre. Kamničani so vso tekmo igrali odlično, nam pa je v nekaterih trenutkih zmanjkalo tudi malo sreče. Nam je šla žoga v strop, njim ne. Ključna je bila končnica drugega niza, ko smo spet naredili lastne napake po idealnem sprejemu, tako da smo nekoliko razočarani, vendar smo dali vse od sebe. Poznalo se je, da v zadnjem mesecu nismo trenirali stoodstotno, saj smo ves čas imeli manjše poškodbe, vse to pa se na koncu pozna. Čestitke Kamničanom za uvrstitev v finale. Danes so si ga bolj zaslužili," pa je bil objektiven kapetan gostov Donik.

1. DOL za moške, polfinale, tretja tekma

Sreda, 12. april:

Preberite še:

Calcit Volley, OK Merkur Maribor, liga MEVZA
Sportal ACH Volley kot prvi v finale, Mariborčani ohranili upe nanj

 

Ne spreglejte