Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 4. 2023,
20.34

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Formis Nova KBM Branik GEN-I Volley Calcit Volley 1 DOL

Sobota, 15. 4. 2023, 20.34

1 leto

1. DOL ZA ŽENSKE, FINALE in TEKMA ZA 3. MESTO, PRVI TEKMI

Kamničanke upravičile vlogo favoritinj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Calcit Volley | Favorizirane Kamničanke so dosegle prve zmago v finalu. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Favorizirane Kamničanke so dosegle prve zmago v finalu.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

V soboto se je začelo finale državnega odbojkarskega prvenstva, v katerem si nasproti stojijo branilke naslova Calcit Volley in presenetljive finalistke GEN-I Volley. Do zanesljive prve zmage so prišle Kamničanke, ki so bile boljše s 3:0 v nizih, prvakinje pa bodo odbojkarice, ki bodo zmagale trikrat. Za tretje mesto se merijo članice Nova KBM Branik in Formisa, do prve zmage so prišle Mariborčanke.

Nova KBM Branik, Bruno Najdič
Sportal Presenečenje v Mariboru: Pokalne zmagovalke brez finala

Favoritinje ženskega finala so kamniške odbojkarice, ki so bile najboljše že po prvem delu tekmovanja, to vlogo pa so upravičile tudi na prvi tekmi finala.

Novogoriške odbojkarice, ki so v polfinalu presenetljivo premagale pokalne prvakinje iz Maribora, so na prvi finalni tekmi pokazale drugo lice. Kot da bi se zadovoljile že s samo uvrstitvijo v finale, se branilkam naslova niso resneje upirale. Zatajile so v vseh elementih, dosegle niso niti enega asa, en sam blok , v napadu so bile povsem nerazpoložene. Kamničankam, ki so tekmo vzele resno, niti ni bilo potrebno pokazati vsega znanja, tako ali tako so vse nize dobili več kot prepričljivo.

S 23 točkami je bila najučinkovitejša igralka Fatoumatta Sillah, nekdanja igralka goriške ekipe, v napadu je imela dobro pomoč pri Maši Pucelj, ki je k zmagi prispevala 14 točk.

Ekipi v finalu igrata na tri zmage. Druga tekma bo v ponedeljek v Novi Gorici, tretja tri dni za tem znova v Kamniku. Morebitni dodatni tekmi bosta v ponedeljek, 24., in četrtek, 27., aprila.

Odbojkarice Nove KBM Branika so morale po presenetljivem izpadu v polfinalu prvenstva opraviti ne preveč želeno nalogo, nastopiti v malem finalu za tretje mesto, ki igralkam veliko ne bo pomenilo. | Foto: Sportida Odbojkarice Nove KBM Branika so morale po presenetljivem izpadu v polfinalu prvenstva opraviti ne preveč želeno nalogo, nastopiti v malem finalu za tretje mesto, ki igralkam veliko ne bo pomenilo. Foto: Sportida

Branikovke do vodstva v malem finalu

Odbojkarice Nove KBM Branika so morale po presenetljivem izpadu v polfinalu prvenstva opraviti ne preveč želeno nalogo, nastopiti v malem finalu za tretje mesto, ki igralkam veliko ne bo pomenilo. Prvo nalogo so sicer dobro opravile, posebej blestele sicer niso, a so tekmo dobile brez izgubljenega niza. So bili pa prav vsi izenačeni in odločeni ob koncu.

1. DOL za ženske, finale in tekma za 3. mesto, prvi tekmi

Sobota, 15. april

Preberite še:

Nova KBM Branik, Bruno Najdič
Sportal Branilke naslova v finale, Novogoričanke presenetile Mariborčanke
Calcit Volley : OK Merkur Maribor, polfinale državnega prvenstva
Sportal Kamničani so si priigrali finale
Ne spreglejte