Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 3. 2023,
21.33

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Calcit Volley Nova KBM Branik 1 DOL

Sobota, 25. 3. 2023, 21.33

1 leto

1. DOL ZA ŽENSKE, četrtfinale, prve tekme

Branilke naslova v dobri uri do prve zmage, Mariborčanke so se mučile

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Andjelka Radišković, Calcit Volley - Koper | Kamničanke so z zmago začele pohod v polfinale 1. DOL. | Foto Klemen Brumec

Kamničanke so z zmago začele pohod v polfinale 1. DOL.

Foto: Klemen Brumec

Začeli so se boji za polfinalne vstopnice državnega prvenstva v odbojki za ženske. Branilke naslova iz Kamnika, ki jih po novem s trenerske klopi vodi Gašper Ribič, so v soboto v prvi tekmi četrtfinala s 3:0 premagale Koprčanke. Pokalne prvakinje Mariborčanke so šele v petem nizu strle odpor Grosupeljčank.

Gregor Rožman
Sportal Po šestih sezonah menjava na trenerski klopi Kamničank
ACH Volley powervolleys Düren liga prvakov
Sportal ACH vodi proti Krki, Calcit proti Fužinarju

Formis je v Savinjski dolini s 3:1 premagal za mesto višjeuvrščeno ekipo po rednem delu, Sip Šempeter, Nova KBM in GEN-I Volley pa sta premagale ATK Grosuplje oziroma Ankaran, a mnogo težje, kot je marsikdo pričakoval.

Predvsem so se v Grosupljem nepričakovano mučile letošnje pokalne prvakinje, Mariborčanke. Še po prvem nizu, ki so ga gladko dobile, nihče ni slutil, da bodo bankirke prišle na prag poraza. Izgubile so naslednja dva niza, v četrtem so Grosupeljčanke že vodile z 20:13, a nato delovale, kot da bi se ustrašile uspeha. Pri izidu 23:20 je sicer še kazalo, da jim bo uspelo, toda nato dovolile tekmicam štiri zaporedne točke in zaključno žogo za izenačenje na 2:2.

Ko so jo ubranile, sta se jim ponudili še dve priložnosti za presenetljivo zmago, toda tudi teh niso izkoristile, na koncu je bil izid niza 30:32. Povsem jasno je bilo, da so si s tem preobratom priborile psihološko prednost, "v tie breaku" hitro prišle do zanesljivega vodstva, ki so ga uspešno branile do konca.

Iza Mlakar je dosegla 29 točk pri zmagovalkah, pri poraženkah sta jih 18 prispevali Zala Kraševec in Asja Šen, Ula Gorjup se je pri domačih izkazala s petimi asi.

Tudi Ankarančanke so imele v Novi Gorici priložnost, da presenetijo. V petem, odločilnem nizu so vodile s 7:3, po asu Tine Grudine tudi 12:9. Toda nato je je dobre servise pokazala Špela Marušič, z asom izenačila na 12:12, gostje so še povedle s 13:12, toda zadnje tri točke so pripadle Novogoričankam, pri katerih je 20 točk dosegla Lara Rituper, kar šest jih je neposredno dosegla s servisi.

Sip Šempeter in Formis sta se v zadnjem krogu rednega dela borila za četrto mesto. Takrat so bile boljše Savinjčanke, tokrat pa so Rogožanke vrnile udarec. Bile so prepričljivo boljše, tri nize so dobile gladko, enega izgubile po izenačenem boju. Pri gostjah je v bloku blestela Tinkara Šteharnik, z njim je dosegla sedem točk, najučinkovitejša igralka tekme pa je bila s 23 točkami Nika Milošič. Šempetranke so igrale nekoliko oslabljene in niso bile na ravni zadnjih tekem rednega dela. Predvsem to velja za obrambo.

1. DOL, ženske, četrtfinale, prve tekme

Sobota, 25. marec

Preberite še:

odbojka žoga
Sportal V četrtfinalu DP še Fužinar in Krka
Finale lige MEVZA: ACH Volley - Calcit Volley
Sportal ACH Volleyja še do 13. lovorike v srednjeevropski ligi
Ne spreglejte