Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 10. 2020,
22.30

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

OK Merkur Maribor MOK Krka Panvita Pomgrad ACH Volley Salonit Anhovo OK Hoče Hiša na kolesih Triglav 1 DOL

Sreda, 21. 10. 2020, 22.30

3 leta, 6 mesecev

1. DOL, moški, 6. krog

V Tivoliju brez presenečenja: ACH Volley ustavil Gasparinija in druščino #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
ACH Volley Calcit Volley | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

V vročem obračunu 6. kroga 1. DOL so bili odbojkarji ACH Volley v Tivoliju s 3:1 v nizih boljši od Calcita Volleyja, ki je pred sezono sestavil zelo močno zasedbo. Oranžni zmaji so zdaj sami na vrhu lestvice, na drugo mesto pa se je povzpel Merkur Maribor. Kamničani so padli na tretje mesto.

Ljubljančani in Kamničani so letos sestavili spoštovanja vredni ekipi in njihovi navijači so komaj čakali na njihovo prvo medsebojno tekmo. Ta sicer ni bila posebej kakovostna, obe ekipi imata še precej rezerv, bila pa je zanimiva in polna preobratov. Odločale so malenkosti, gostitelji so bili predvsem bolj zbrani v zaključkih nizov, kar jim je prineslo prestižno zmago.

Obe ekipi sta pokazali veliko željo, a storili tudi precej napak. Na začetku so imeli pobudo Kamničani, vodili do izida 14:17, nato pa so jih domači predvsem po zaslugi servisov Gregorja Ropreta in Jureta Okrogliča prehiteli, povedli so z 19:18. Z odličnim izvajanjem začetnih udarcev je nadaljeval Božidar Vučićević, ki je z dvema asoma tudi končal niz.

Tudi drugi niz so bolje odprli gostje, povedli so s 6:2, s servisi Mitje Gasparija in bloki pa tudi 15:8. Prednost so zanesljivo obdržali do konca, a z dobro igro na začetku tretjega niza niso nadaljevali. Tekmec jim je ušel, vodil za pet točk, toda ob koncu se je Calcit bližal, prišel do izida 23:22, toda do preobrata vendarle ni prišlo.

Fotogalerija s tekme v Tivoliju (foto: Matic Klanšek Velej / Sportida):

Fotogalerija
1 / 35

Podoben potek je imel četrti niz, pred končnico so imeli Kamničani celo minimalno prednost, toda Vučićević je prednost vrnil na stran Ljubljančanov, z blokom pa je izenačeno tekmo končal Iranec v domači vrsti Amir Hossein Toukteh. V ljubljanski vrsti se je z 21 točkami izkazal Matej Kök, še točko več je na drugi strani dosegel Gasparini, ki je v statistiko vpisal tudi štiri ase.

"Bili smo za odtenek boljši"

"Vedno je lepo zmagati in tudi v takšnem klubu smo, da je to že stvar navade in prav je, da takšne navade ostanejo. Pritisk je bil na nas samih, da odigramo dobro tekmo ob vseh težavah, ki jih spet imamo. Ampak kakorkoli, zadovoljen sem z odnosom, pristopom in seveda rezultatom, kajti Calcit Volley ima odlično ekipo z Mitjo Gasparinijem na čelu. Kako kakovosten igralec je, je nocoj samo še enkrat več potrdil. Na koncu smo bili za odtenek boljši, v naši ekipi pa bi pohvalil Mateja Köka. Smo zadovoljni, to je bil korak v pravo smer," je po tekmi strnil misli trener ACH Volleyja Matija Pleško.

Matija Pleško ni velikokrat zadovoljen, danes mu je šlo prvič v tej sezoni malce na smeh. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Matija Pleško ni velikokrat zadovoljen, danes mu je šlo prvič v tej sezoni malce na smeh. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Krka na krilih Drobniča do prve zmage

Na drugi sobotni tekmi je Krka presenetila Salonit in zabeležila svoji prvi točki v sezoni. V prvem nizu je izkoristila nerazpoloženost primorskih igralcev, ki so najbrž že pred tekmo vknjižili točke, in jih povsem nadigrala. Ko so Kanalci dobili naslednja dva izenačena niza, je bilo videti, da bodo stvari prišle na svoje mesto, toda Krka se je vrnila v igro, na koncu pa prišla do presenetljive zmage. Predvsem po zaslugi odličnega bloka.

Z 31 točkami je bil pri Novomeščanih najučinkovitejši Sergej Drobnič, Zlatko Pulko jih je dosegel 20, za Salonit sta jih 21 prispevala Fran Peterlin in Matic Vrtovec.

Že v četrtek je Maribor v zanimivem štajerskem derbiju slavil v Hočah, v sredo pa je Triglav odigral zaostalo tekmo petega kroga, na kateri so Hoče utrpele še en poraz.

1. DOL, moški, 6. krog:

Četrtek, 15. oktober:
Hoče : Merkur Maribor 0:3 (-16, -23, -22)
Pušnik in Pesti 10; Možič 16, Ikhbayri 15

Sobota, 17. oktober:
Krka : Salonit Anhovo 3:2 (16, -23, -21, 20, 16)
Drobnič 31, Pulko 20, Erpič 15; Peterlin in Vrtovec 21

ACH Volley : Calcit Volley 3:1 (20, -18, 23, 25)
Kök 20, Okroglič in Vučičević 13; Gasparini 22, Kos in Štalekar 12

Sreda, 4. november:
20.00 Panvita Pomgrad - Hiša na kolesih Triglav

Zaostala tekma 5. kroga:
Sreda, 21. oktober:
Hiša na kolesih Triglav : Hoče 3:1 (21, -20, 30, 21)

Lestvica:

1. ACH Volley 6 tekem - 15 točk
2. Merkur Maribor 6 - 13
3. Calcit Volley 6 - 12 
4. Salonit Anhovo  6 - 9
5. Panvita Pomgrad 5 - 7
6. Hiša na kolesih Triglav 5 - 7 
7. Hoče 6 - 4
8. Krka 6 - 2

Ne spreglejte