Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 2. 2021,
22.14

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,97

4

Natisni članek

PSG Real Madrid Kylian Mbappe Kylian Mbappe

Sreda, 17. 2. 2021, 22.14

3 leta, 2 meseca

Vroči Francoz v središču pozornosti

Znana je cena za Mbappeja. Si ga sploh lahko kdo privošči?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,97

4

Kylian Mbappe | Kylian Mbappe, tržno najdražji nogometaš na svetu ta hip, v primeru odhoda iz PSG ne bo poceni. | Foto Reuters

Kylian Mbappe, tržno najdražji nogometaš na svetu ta hip, v primeru odhoda iz PSG ne bo poceni.

Foto: Reuters

Kylian Mbappe, trenutno eden od najbolj vročih nogometašev na svetu, je na prodaj za 200 milijonov evrov, trdijo pri Le Parisienu, francoskem dnevniku, ki se sklicuje na zanesljive vire znotraj kluba. To je vsota, ki si jo danes ob astronomski plači za mladega Francoza lahko privošči redkokdo, če sploh kdo.

Po sijajni torkovi tekmi Kyliana Mbappeja v Barceloni, kjer je PSG s "hat-trickom" pomagal do zmage s 4:1 na prvi tekmi osmine finala nogometne lige prvakov, so naslovnice svetovnih športnih medijev polne trenutno enega od najbolj vročih nogometašev na svetu ta hip. Komaj 22-letni napadalec je spet opozoril nase in le še povečal intenzivnost namigovanj o svoji prihodnosti. Tudi zaradi tega, ker ga pogodba s PSG veže le še do sredine leta 2022.

Pri PSG si sicer že nekaj časa prizadevajo, da bi sodelovanje z njim podaljšali, a jim to do zdaj še ni uspelo. Po tekmi v Barceloni je o svoji prihodnosti spregovoril tudi Mbappe in dejal, da o tej temi vsaj za zdaj ne bi govoril, ob tem pa poudaril, da obožuje Pariz, kjer je tudi odraščal, in uživa v igranju za PSG. Uživajo pa ob njegovih igrah tudi pariški navijači, a je vprašanje, kako dolgo še.

Težko, da si ga lahko kdo sploh privošči, a če že ...

Ni skrivnost, da si ga že nekaj časa želijo pri Real Madridu, ob tem pa je v vrsti za francoskega napadalca še kup drugih klubov. PSG naj bi Mbappeju ponujal pogodbo v vrednosti kar 30 milijonov evrov, a je mladi as morda vseeno ne bo sprejel, saj ga mikajo novi izzivi. Do zlate žoge in najprestižnejših individualnih priznanj bo namreč veliko lažje prišel, če bo svoj talent prodajal v Španiji ali Angliji.

Mladi Francoz je za PSG v tej sezoni odigral 29 tekem v vseh tekmovanjih, zabil pa 21 golov in prispeval devet asistenc. | Foto: Reuters Mladi Francoz je za PSG v tej sezoni odigral 29 tekem v vseh tekmovanjih, zabil pa 21 golov in prispeval devet asistenc. Foto: Reuters

Če Mbappe ponudbe ne bo sprejel, naj bi ga bili pri PSG pripravljeni prodati že letos poleti, pariški dnevnik Le Parisien pa je zdaj razkril ceno, za katero so ga francoski prvaki pripravljeni izpustiti iz rok. Če so njihove trditve resnične, sklicujejo pa se na vire znotraj kluba, naj bi bil Mbappe, s 180 milijoni evrov vrednosti na nogometni tržnici (vir: Transfermarkt), na voljo za 200 milijonov evrov. To pa je vsota, ki bi si jo ob zelo visoki plači lahko danes, v času velikih izgub največjih evropskih klubov, privoščil redkokdo. Če že kdo, pa bo to najverjetneje lahko le Real, ki je pod vodstvom Florentina Pereza že večkrat dokazal, da zna milijone metati v zrak, pa četudi je klubska blagajna povsem prazna.

Deset lovorik in 111 golov

Mbappe je v PSG iz Monaca prišel leta 2017 za 35 milijonov evrov. Do zdaj je za pariški klub v 153 tekmah zabil kar 111 golov, prispeval pa še 59 asistenc. Svetovni prvak s Francijo leta 2018 je bil s PSG trikrat francoski državni prvak, osvojil je tudi tri pokale in dva ligaška pokala, pohvali pa se lahko tudi z dvema francoskima superpokaloma in s finalom lige prvakov 2019/20.

Lionel Messi
Sportal Nova evropska sramota v eni uri spet razgalila Katalonce
Luis Suarez
Sportal Suarez v najbolj (ne)primernem trenutku ošvrknil Barcelono
Josip Iličić
Sportal Čudna tekma za Iličića. Kaj se spet kuha v Bergamu?

 

Ne spreglejte