Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
1. 3. 2016,
10.46

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Kevin Kampl Bayer Leverkusen

Torek, 1. 3. 2016, 10.46

6 let, 6 mesecev

Zlomljena noga ga ni potrla, ampak naredila še močnejšega

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenskega nogometnega reprezentanta Kevina Kampla po zlomu leve noge čaka daljši prisilni počitek. Želja po vrnitvi ostaja ogromna. "V tej sezoni želim še igrati," je poudaril osmoljenec Bayerja.

Slovenski legionarji, ki se v tej sezoni dokazujejo v izločilnem delu evropske lige, nimajo sreče z zdravjem. Po napadalcih Robertu Beriću (St. Etienne) in Andražu Šporarju (Basel) jo je skupil še Kevin Kampl (Bayer Leverkusen). Ko je z lekarnarji v nemškem prvenstvu izgubil pri nekdanjih soigralcih v Dortmundu, se je poškodoval. Zdravniki so sumili, da si je poškodoval mečno mišico, nato pa je podrobnejši pregled šokiral klub iz Leverkusna. Zvezni igralec, rojen pred 25 leti v Solingenu, si je zlomil mečnico, tako da je pred njim daljši prisilni počitek od predvidenega. Klub poroča o tem, da se je sezona 2015/16 zanj že končala, slovenski reprezentant pa še vedno upa, da bi se lahko do sredine maja že vrnil v zasedbo in vknjižil še kakšen nastop.

To je zaupal v sporočilu, ki ga je na socialnem omrežju Facebook namenil vsem navijačem in prijateljem. "Hvala vsem za podporo. Žal je moja poškodba veliko hujša, kot sem sprva mislil. Vsi, ki me poznate, veste, da sem borec in da bom naredil vse, da se vrnem še močnejši. Moj cilj je, da bi v tej sezoni odigral še nekaj tekem in soigralcem ter klubu pomagal do uresničitve ciljev," je zapisal mladi osmoljenec, ki pri Bayerju nosi številko 44.

Na voljo nima veliko časa

V tej sezoni je odigral že 30 tekem. Lani poleti je v Leverkusen prestopil iz Dortmunda, se hitro ustalil v krogu nosilcev zvezne vrste lekarnarjev, njegov trener Roger Schmidt pa mu je namenil status prvokategornika. Nemški strateg ga odlično pozna, saj sta sodelovala že pri Salzburgu.

Hi Freunde ...! Super Leistung gestern von den Jungs und verdient eine Runde weiter 󾭞😎! Leider ist meine Verletzung...

Objavil/a Kevin Kampl dne 26. februar 2016

Kampl je v zadnjih letih izmed slovenskih reprezentantov na igrišču prebil največ minut, v prihodnjem obdobju pa ga čaka prisilni počitek. Če želi uresničiti svojo optimistično napoved o hitri vrnitvi, se bo moral podvizati. Na voljo nima veliko časa, saj se bo nemško prvenstvo zaradi letošnjega evropskega prvenstva v Franciji končalo že 14. maja. Od konca sezone nogometaše Bayerja loči le še poldrugi mesec. Lekarnarji po 23 krogih zasedajo šesto mesto, vztrajajo pa še v boju za evropsko ligo, kjer so se uvrstili med 16. Če bi osvojili ligo Europa, bi si zagotovili vstopnico za neposredno udeležbo v ligi prvakov (2016/17).

Ne spreglejte