Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
12. 4. 2016,
17.11

Osveženo pred

6 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,18

Natisni članek

Zoran Pavlović NK Maribor NK Maribor Zlatko Zahović

Torek, 12. 4. 2016, 17.11

6 let, 8 mesecev

Zlatko Zahović se je leta 2009 obnašal povsem drugače

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,18

Fizično obračunavanje najzvestejših navijačev Maribora z nogometaši v Ljudskem vrtu ni novost. Zgodilo se je tudi Zoranu Pavloviću leta 2007, a takrat je bila vloga športnega direktorja Zlatka Zahovića povsem drugačna, kot je v zdajšnji zgodbi.

V Mariboru še naprej vre. V petek je, po prvenstvenem remiju v Zavrču, navijaška skupina Maribora obiskala trening in nogometašem postavila ultimat. "Osvojite vseh 24 točk!" so Viole sporočile igralcem. Če bi ostalo le pri besedah, ne bi bilo težav, a šlo je dlje. Bili so nasilni in Amirju Derviševiću prisolili zaušnico.

Na dogajanje iz zadnjih dni so se zdaj odzvali tudi pri NK Maribor. 

Njegovi soigralci so bili tiho, Zlatko Zahović tudi. Ob tem je celo dejal, da je takšno ravnanje dobrodošlo. To je zmotilo Agima Ibraimija (in bojda tudi Željka Filipovića), kar je Makedonec tudi jasno povedal in si s tem nakopal bes športnega direktorja. Sledil je odhod iz ekipe tik pred tekmo z Domžalami, ki so jo Mariborčani pozneje sicer dobili, in v naslednjih dneh velika afera z razkritjem vseh žaljivk, ki so jo v javnost poslali pri edinem slovenskem športnem časopisu Ekipi SN.

Po šestem porazu na 11 tekmah je počilo

Zdaj se je marsikdo spomnil na incident, ki se je zgodil septembra leta 2009, ko jo je skupil Zoran Pavlović. Po porazu v Ljudskem vrtu proti velenjskemu Rudarju z 0:2, ki je bil takrat že šesti za vijoličaste v vsega 11 prvenstvenih krogih, so navijači vdrli v garderobo nogometašev Maribora in napadli takratnega kapetana moštva.

 

"Jeza navijačev je bila razumljiva. Govorim o jezi, fizično obračunavanje je seveda nekaj povsem drugega. Skupina navijačev je vdrla v garderobo. Ne vem, zakaj in kdo, a napadli so mene. Zaščititi me ni mogel nihče, zgodilo se je hitro. Takoj za tem sem se odločil, da bom zapustil klub," se spominja danes 39-letni Pavlović, ki ima na Zahovića dobre spomine.
 | Foto:

Zlatko Zahović je stal ob strani in želel, da ostane

"Stal mi je ob strani, izrazil tudi željo, da bi ostal, a spoštoval mojo odločitev in mi, tako kot vsi v klubu, pomagal urediti vse podrobnosti, ki so bile potrebne. Ustregel je mojim željam in mi šel na roko. Ni bilo nobenih težav, zaradi česar sem Mariboru hvaležen še danes. Obnašal se je kot velik gospod, tudi preostali ljudje v klubu so se, zato sem z njimi še danes v odličnih odnosih. Sem na skoraj vsaki tekmi Maribora in sem njegov velik navijač," pravi nekdanji nogometaš, ki je bil član Maribora med januarjem 2008 in oktobrom 2009. Tekma proti Rudarju je bila namreč njegova zadnja v vijoličasti majici.

 

"Zlatko mi je takrat stal ob strani in mi pomagal, kot je lahko. Razumel me je in dokazal, da mu ni vseeno. Z njim sva v odličnih odnosih, bila sva tudi soigralca v reprezentanci, zato drugače niti ni moglo biti," še pravi Velenjčan, ki zdajšnjega Ibraimijevega primera ni komentiral.

Ne, da ne želi, ampak ne more

"Ne, da ne želim, ampak ne morem, saj zadeve ne poznam. Lahko rečem samo to, da mora fizično nasilje obsoditi vsak. Kaj se je dogajalo med Agimom in Zlatkom, pa ne vem. Upam le, da se bo vse skupaj uredilo in bo Maribor mirno krenil po dvojno lovoriko. Prepričan sem, da lahko osvoji naslov tako v prvenstvu kot v pokalu," je sklenil nekdanji reprezentant, ki je bil član Maribora v zadnji sezoni, ko ta ni bil državni prvak. V sezoni 2009/10, potem pa se je začela serija petih zaporednih naslovov in turbulenten lov na šestega, ki ga spremljamo zdaj.

Ne spreglejte