Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
7. 3. 2015,
3.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Koper Prva liga Telekom Slovenije NK Radomlje NK Zavrč NK Domžale NK Maribor NK Maribor NK Krka NK Celje NK Rudar ND Gorica

Sobota, 7. 3. 2015, 3.17

8 let

Zlatko Zahović opozarja: Celje ima fantastično ekipo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Uvod v 23. krog ponuja štajersko poslastico. Neustrašni Celjani izzivajo vodilne Mariborčane, ki so v leto 2015 vstopili suvereno in nedotakljivo, Domžale in Olimpija želita pozabiti na črno sredo.

Prva tekma kroga, pa že veliki derbi. Celjski niz neporaženosti, izgubili niso že 23 tekem zapored, je pred največjim izpitom zrelosti. Prihaja Maribor, lačen maščevanja, saj je jeseni izgubil na obah tekmah s štajerskim tekmecem. Športni direktor Maribora Zlatko Zahović je naznanil, da v neporaženosti Celjanov, ki so nedotakljivi že več kot sedem mesecev, ne gre iskati dodatnega motiva: "Ne, naš motiv so lovorike, naši navijači, ambicioznost. Celje je fantastična ekipa in jo zelo spoštujemo. Želimo spet gledati evropski Maribor, ki tekmecu ne dovoli nič. Kadar je Maribor takšen, ima tekmec velike težave," pojasnjuje alfa in omega vijoličaste pravljice, ki bi z zmago v knežjemu mestu ušel Rožmanovi četi na sedem točk razlike.

Gostitelji bodo zaigrali tako, kot pač znajo. Napadalno, atraktivno in všečno, nato pa bodo videli, za koliko bo to zadoščalo proti vodilnim vijolicam. Na srečo celjskega strokovnega vodstva bodo moči združili skoraj vsi najboljši. Alarm za virusno obolenje je ugasnil pred nekaj dnevi, zaradi bolezni bo odsoten le Marko Jakolič, pri gostih pa je bolniški seznam nekoliko daljši, saj bosta ob "operirancu" Daretu Vršiču manjkala še poškodovani Erik Janža in bolni Arghus.

Ljubljančanom je v sredo pred nosom speljal vlak. Če bi ga ujeli, bi ostali v boju za lovoriko. Tako pa je Maribor, ki so ga se ga po besedah športnega direktorja Milenka Ačimovića preveč ustrašili, je odsopihal devet točk pred njih, ranjenim zmajem pa podal nove skrbi, saj se bodo Velenjčanov lotili z oslabljeno postavo. Najboljši strelec Andraž Šporar je takšen tip napadalca, ki pri Olimpiji nima dostojne zamenjave. Zato bo njegov izostanek, zaradi poškodbe zadnje stegenske mišice bo počival vsaj nekaj tednov, velik udarec zmajem, ki bodo na dveh tekmah pogrešali tudi mladega ''motorja'' Nika Kapuna. Dvakrat se bo hladil tudi knap Denis Klinar, eden najbolj spoštovanih krilnih branilcev v Prvi ligi Telekom Slovenije, ki jo je skupil na obračunu z Radomljami ravno v dvoboju s posojenim ''zeleno-belim'' napadalcem Enisom Đurkovićem. Velenjčani ne morejo biti zadovoljni z vstopom v spomladanski del prvenstva. Na dveh tekmah so osvojili le točko. Čeprav so zaradi prazne blagajne med pripravami računali na najmanj kakovostne pogoje izmed vseh, so pričakovali več. V Stožicah bodo okrepili obrambo, saj se v ekipo vračata Ivan Knezović in Nemanja Stjepanović, nekdanja kapetana Olimpije David Kašnik in Dalibor Radujko pa sta vedno motivirana proti nekdanjemu delodajalcu.

Jesenski prvaki so po skromnem vstopu v leto 2015 prvo mesto prepustili Mariboru. Zdaj se spopadajo z novo vlogo, postali so izzivalci in si zadali prvo nalogo. Za začetek želijo s prvo letošnjo zmago v slačilnico vrnili mir in vanjo ponovno naseliti sproščenost. Trener Luka Elsner še ni zadovoljen z igro. Novinci ne dajejo tistega, kar je od njih pričakoval. V Zavrču jih je na cedilu pustila tudi sreča, ki jo skuša pred srečanjem s Krko priklicati na pomoč kapetan Nejc Skubic. V obrambi bo pogrešal kaznovanega Uroša Koruna, se pa v ekipo vračata Kenan Horić in Darko Zec, kar ni prijetna novice za napadalce dolenjskega prvoligaša.

Domžalčani so bili na vodilnem položaju v Prvi ligi Telekom Slovenije kar 18 krogov, danes pa se bodo pomerili proti klubu, ki mu na papirju ne bi smel predstavljati večje težave. Matematika leta 2015 pravi drugače. Jesenski prvaki so izgubili v Zavrču, ki pa je le nekaj dni pred tem podpisal predajo pri Krki in izgubil s prepričljivim rezultatom 0:3. Krka bi lahko bila ob upoštevanju teh rezultatov več kot nevaren izzivalec Domžalam, čeprav je po statističnih podatkih dokaj nemočna proti Domžalam. Nejcu Vidmarju ni zatresla mreže že 474 minut, v mesto ob Kamniški Bistrici, ki bo prvič letos spremljalo na delu Elsnerjevo ekipo, pa prihaja brez kaznovanega hrvaškega dvojca Rašić – Žižić.

Moč pridobitve Športnega parka v Zavrču je že občutila domžalska zasedba, ki je v sredo nepričakovano ostala brez točke in olepšala domači praznik. Haložani želijo zvestemu občinstvu, ki bi se lahko ponovno zbralo v štirimestnem številu, dokazati, da lahko s pomlajeno ekipo tudi nizajo zmage. Hrvaški strateg Ivica Solomun je prebil led v 1. SNL, po jesenskih prvakih, ki predstavljajo dragocen skalp, pa želi v obračunu za peto mesto premagati še Koprčane. Zaradi kazni bo manjkal Eros Gnezda, zdravstvene težave pa bodo na tribune poslale dirigenta igre Dorisa Kelenca.

Kanarčki so si v vedno razburljivem primorskem obračunu v Novi Gorici nadeli rokavice in vrtnicam odrezali trne. Domov so se vrnili s tremi točkami, blestel je predvsem mladi reprezentant Domen Črnigoj, ki v jesenskem delu ni bil tako razigran, kot je od njega pričakovala javnost. Koprčani na lestvici za Zavrčem zaostajajo le štiri točke, ob tem pa imajo tudi tekmo manj, tako da so blizu preboja v zgornjo polovico razpredelnice. Na štadionu v Zavrču, ki se v teh dneh otepa težav zaradi slabega stanja igralne površine, kapetanskega traka ne bo nosil Ivica Guberac, saj bo manjkal zaradi kartonov.

Za točke se bo igralo tudi v nedeljo. Derbi začelja kroga bo v Novi Gorici, kjer se Radomljam ponuja priložnost, da premeša karte in se še približa sosedom, s tem pa tudi dodatno zaplete boj za obstanek. Gorica in Krka imata pred Radomljam sedem točk, a je do konca sezone še 14 krogov, tako da je na voljo še dovolj priložnosti za preobrat. Zadnjeuvrščeni klub je po zmagi nad Rudarjem dobil zagon, Gorica, ki je po Mariboru morala priznati premoč še Kopru, pa je ponovno padla v rezultatsko krizo.

Nujno bi potrebovala pozitiven rezultat, s katerim bi olepšala pogled na verjetno najslabšo sezono novogoriškega kluba v zgodovini 1. SNL. Točk ni veliko, denarja še manj, usoda kluba pa je še negotova, tako da ljubiteljem nogometa v tem delu Slovenije že kar nekaj časa ne gre na smeh. Številni novinci iz Italije skušajo dvigniti raven, italijanski trener Cesare Beggi pa je zaradi pomanjkanja licence glavne naloge naprtil pomočniku Miranu Srebrniču, ki ponovno rešuje požar v Novi Gorici. Po dolgem času se bo na severu Primorske mudil veteran Dalibor Teinović, ki je pred leti nosil dres Primorja in se vedno razveselil lokalnih derbijev, zdaj pa bo gostoval v dresu Radomelj.

Ne spreglejte