Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 7. 2019,
7.42

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,22

Natisni članek

Carlos Vela Los Angeles FA Los Angeles Galaxy Zlatan Ibrahimović

Sobota, 20. 7. 2019, 7.42

4 leta, 9 mesecev

hat-trick šveda ob zmagi na mestnem derbiju

Kalifornijski šov "ferrarija" Ibrahimovića #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,22
Zlatan Ibrahimović | Zlatan Ibrahimović je na petkovem kalifornijskem derbiju blestel. K zmagi Galaxyja nad FA s 3:2 je prispeval vse tri zadetke, pravcato mojstrovino je uprizoril v osmi minuti tekme, ko je zrežiral izenačenje. | Foto Reuters

Zlatan Ibrahimović je na petkovem kalifornijskem derbiju blestel. K zmagi Galaxyja nad FA s 3:2 je prispeval vse tri zadetke, pravcato mojstrovino je uprizoril v osmi minuti tekme, ko je zrežiral izenačenje.

Foto: Reuters

"Z naskokom najboljši igralec lige MLS sem. To dokazujem iz dneva v dan, sem kot ferrari med fiati," je Zlatan Ibrahimović dejal pred petkovim mestnim derbijem med svojim Los Angeles Galaxy in vodilnim Los Angeles FC. Da je Šved res mojster, je nato dokazal ob zmagi s 3:2, h kateri je prispeval vse tri zadetke, posebna mojstrovina mu je uspela ob izenačenju na 1:1. Svoj šov je imel tudi po tekmi.

Pred petkovim kalifornijskim obračunom med vodilnim moštvom lige MLS Los Angeles FC in drugim Los Angeles Galaxy, katerega prvi zvezdnik je Zlatan Ibrahimović, so novinarji čez lužo Švedu pod nos vrgli prvo ime nasprotnikov Carlosa Velo.

Pri 29 v Evropi, ne v MLS, ki ni na evropski ravni

Tridesetletni Mehičan je v tej sezoni na 20 tekmah dosegel 19 zadetkov in dodal 12 asistenc, kar ga uvršča na vrh lestvice strelcev. "Menite, da ste še vedno najboljši igralec tekmovanja," so pred srečanjem vprašali Ibro, ki je v svojem slogu odvrnil: "Koliko je star? 29? Veste, kje sem igral, ko sem imel 29 let? MLS ni na evropski ravni. V Evropi sem igral z nogometaši, ki so bili na moji ravni oziroma blizu moje ravni. Tu sem kot ferrari med fiati. Z naskokom najboljši igralec MLS sem. To dokazujem iz dneva v dan."

Tik pred kalifornijskim derbijem je dejal, da se počuti kor Ferrari med Fiati, nato pa na tekmi nekajkrat res dokazal svoje mojstrstvo. | Foto: Reuters Tik pred kalifornijskim derbijem je dejal, da se počuti kor Ferrari med Fiati, nato pa na tekmi nekajkrat res dokazal svoje mojstrstvo. Foto: Reuters Po 11-metrovki Vele se je razbesnel

Visokorasli Šved ni bil nič manj zgovoren na zelenici na El Traficu, na katerem je ob zmagi svojega moštva nad rivalom iz mesta angelov odigral vlogo vlečnega konja. LA FC so sicer povedli že v 4. minuti, ko je Vela z uspešno izvedeno 11-metrovko okrepil svoj račun zadetkov, a le nekaj minut zatem je dobrih 27 tisoč gledalcev v živo videlo pravcato mojstrovino v režiji 37-letnega Šveda. Ibrahimović je v teku med dvema branilcema sprejel žogo, se ju otresel in nato s strelom z roba kazenskega prostora matiral Tylerja Millerja za izenačenje na 1:1.

V drugem polčasu je nato po strelu z glavo priskrbel vodstvo z 2:1, v 70. minuti pa vknjižil nov hat-trick. Po 21 tekmah je pri 16 zadetkih. Globoko v sodnikovem podaljšku je Vela znižal na 2:3, a ostalo je pri zmagi LA Galaxy.

Mojstrovina Ibrahimovića v 8. minuti:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🏎 FERRARI. An absolute BANGER from @iamzlatanibrahimovic!

A post shared by LA Galaxy (@lagalaxy) on

 

Drugi zadetek Ibre:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ZLATAN. AGAIN. 🦁👑

A post shared by LA Galaxy (@lagalaxy) on

Hat-trick Ibre:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🦁🎩 HAT TRICK @iamzlatanibrahimovic

A post shared by LA Galaxy (@lagalaxy) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I AM LA!!!

A post shared by Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic) on

Ibrahimović se je po zmagi zapletel še v krajši besedni spor z enim od pomočnikov glavnega trenerja nasprotnikov in mu povedal, "v katero smer mora oditi".

Vela in druščina zanesljivo na vrhu

Po nepopolnem 21. krogu je na vrhu lestvice lige MLS LA FC, ki ima pred drugim Galaxyjem (prav tako 21 odigranih tekem) devet točk prednosti. Moštvi se bosta spet srečali 25. avgusta.

Preberite še:

Andraž Kirm
Sportal Tih, marljiv, pomemben, a ne dovolj spoštovan. Andraž Kirm.
NK Olimpija Ljubljana
Sportal Olimpija po zmagi na derbiju Mariboru ušla na +5 #video
Zlatko Zahović
Sportal Zlatku Zahoviču zaradi nešportnega vedenja tri tekme prepovedi #video
Ne spreglejte