Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
28. 8. 2012,
22.45

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ante Čačić

Torek, 28. 8. 2012, 22.45

7 let, 12 mesecev

Živčni Čačić razjezil Zahoviča

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Maribora so zapravili veliko priložnost in na igrišču ostali brez lige prvakov. Kaj pa se je dogajalo ob igrišču?

Štadion je bil že pol ure pred začetkom tekme poln, Štajerci so navijali v en glas in dali nogometašem Dinama vedeti, da jih čaka pekel. Ko so ob prihodu ekip na igrišče vsi navijači v zrak dvignili vijoličaste papirje so pripravili izvrstno koreografijo, ob kateri je bil lahko vsakdo, ki je del NK Maribor, ponosen. Tudi začelo se je odlično, od prve minute glasno navijanje in zdelo se je, da se obeta praznik. Potem pa že na začetku tekme hladen tuš in žoga v mariborski mreži. ''Ni predaje, ni predaje …!'' je zadonelo južne tribune. Viole so še naprej glasno navijale, a preostali del štadiona jim ni sledil. Navijanje so narekovali nogometaši na igrišču, te pa so vse do zaključka tekme igrali bolj slabo. A vsakič, ko so bili Mariborčani nevarni, je sledilo nekajminutno navijanje. Najbolj vroče pa je bilo seveda 15 minut pred koncem tekme, ko glavni sodnik tekme ni pustil prednosti, po kateri je Maribor zadel. Štadion je vstal na noge, začelo se je vzklikanje: ''UEFA, mafija! UEFA, mafija!'' Na igrišče je zletelo tudi nekaj predmetov, to pa je tudi praktično edini manjši incident, ki se je zgodil. Omeniti velja še transparent Viol, s katerim so domači organizirani navijači izrazili nestrinjanje s politiko UEFA, tudi ta je poskrbela, da gostujočih organiziranih navijačev ni bilo v Maribor. Je pa zato na tribuni bilo nekaj deset navijačev Dinama, a ne tistih organiziranih, ki so nekajkrat začeli z navijanjem, a jih je skandiranje preostalega dela štadiona v hipu preglasila. Končna ocena, Ljudski vrt ni bil kotel, v katerem bi se gostje skuhali, a so zato poskrbeli predvsem domači nogometaši. Navijačem, predvsem tistim organiziranim, ne gre zameriti ničesar. Čestitke za odlično navijanje, čestitke za to, da je tekma minila brez incidentov. Po zadnjem sodnikovem žvižgu pa je štadion vstal na noge in zaploskal nogometašem v vijoličasti opravi. Za trud in željo, ki so ju vložili. Navijači, kot si jih vsak nogometaš lahko le želi.

Trener Dinama neverjetno živčen

Pa takoj ob zelenici? Tam je bilo zelo živčno. Zanimivo, veliko bolj živčen pa je bil gostujoči trener. Ante Čačić je reagiral na praktično vsako odločitev sodnika, ki ni bila povsem v korist njegove ekipe. Tudi, ko njegovi nogometaši niso igrali tako, kot si je želel, je bentil. S svojim početjem je razjezil tudi športnega direktorja Maribora Zlatka Zahoviča, ki je v določenem trenutku posredoval pri četrtemu sodniku, ob tem pa trenerju Dinama povedal nekaj krepkih. Pred začetkom tekme se je z njim, tako kot tudi s športnim direktorjem Zoranom Mamićem, prisrčno pozdravil. Mlajši izmed bratov Mamić je bil ves čas tekme miren, razburil se je le, ko so ob koncu prvega dela igre Dinamu zaradi prepovedanega položaja razveljavili gol. Prijel se je za glavo in se čudil sodniški odločitvi. Darko Milanič je vseh 90 minut stal, a bil dokaj miren. Živce, in to povsem, je izgubil le ob že omenjeni odločitvi sodnika 15 minut pred koncem tekme. Nogometaši Dinama, tisti na rezervni klopi, so že nekaj minut pred koncem vstali na noge in skakali. Takrat jim je že postalo jasno, da jim je uspelo. Po zadnjem sodnikovem žvižgu pa so vsi nogometaši, tudi Zagrebčani, zaploskali občinstvu. Dinamo je proslavljal na igrišču, Milanič in Zahovič pa sta oddrvela pod zahodno tribuno štadiona. Brez, da bi čestitala gostom. Verjamemo pa, da sta to storila nekaj minut pozneje.

Ne spreglejte