Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
9. 5. 2014,
8.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Adnan Januzaj Lionel Messi Lionel Messi Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Manchester United PSG

Petek, 9. 5. 2014, 8.39

8 let

Zgodba o Kosovcu, ki je plačan bolje kot Ronaldo in Messi

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ni veliko nogometašev, ki se lahko po plačilni listi primerjajo z najboljšima na svetu, Lionelom Messijem in Cristianom Ronaldom. Pa vendarle obstaja najstnik, ki zasluži več.

To je nihče drug kot član Manchester Uniteda Adnan Januzaj. V Belgiji rojeni nogometni biser, sin kosovskih staršev, je po zaslugi zdaj že nekdanjega trenerja rdečih vragov Davida Moyesa članski nogomet občutil šele v tej sezoni in priložnost odlično izkoristil. Debitiral je že na uvodu v sezono, 11. avgusta, ko je United na Community Shieldu z 2:0 premagal Wigan in se veselil edine lovorike v sezoni, prvi zadetek pa je belgijski državljan dosegel 5. oktobra proti Sunderlandu.

Po nekaj briljantnih predstavah do te sezone povsem neznanega nogometaša se je zgodba o neizmernem talentu hitro razvedela in ni trajalo dolgo, ko so v Manchester prišle prve ponudbe za odkup nogometnega bisera, med katerimi so bile tudi tiste iz najbogatejših evropskih klubov, ki so ga seveda hoteli zvabiti med svoje vrste. Rdečim vragom ni preostalo drugega, kot da ga za vsako ceno zadržijo z novo pogodbo, ki bi se mu sicer iztekla konec te sezone. In uspelo jim je.

Zmaga za United, PSG potegnil kratko

Oktobra so se dogovorili za petletno podaljšanje, ki mu po nekaterih zapisih tedensko navrže nekaj več kot 60 tisoč evrov. Na leto je to približno tri milijone in 150 tisoč evrov, kar pomeni, da je najbolje plačani najstnik na svetu. Po zagotovilih njegovega zastopnika Dirka de Vrieseja toliko pri teh letih nista dobila niti trenutno največja zaslužkarja Cristiano Ronaldo in Lionel Messi.

"Z gotovostjo lahko trdim, da je Adnan najbolje plačani mladi nogometaš na svetu. Zasluži več, kot sta v njegovih letih Ronaldo in Messi. Številka bi bila še mnogo višja, če bi Adnan sprejel ponudbo bogatega PSG-ja, ki je le pet minut pred podpisom pogodbe z Unitedom ponudil nenormalno veliko vsoto. A denar pri njegovi odločitvi ni bil na prvem mestu," je povedal zastopnik 19-letnega nogometaša.

Januzaj je v tej sezoni v 34 nastopih v majici Manchester Uniteda dosegel štiri zadetke in pokazal res nekaj blestečih predstav. To je opazil tudi belgijski selektor Marc Wilmots in mladeniča uvrstil na seznam tistih, ki se bodo pripravljali za nastop na svetovnem prvenstvu v Braziliji.

V svojih vrstah so si ga želeli tudi drugi. To so Anglija, Srbija, Hrvaška, BiH, a se je mladenič odločil za svojo rodno deželo. Nikakor pa ne gre dvomiti, da bo ponosni kosovski Albanec, potem ko bo Uefa zeleno luč za nastop na uradnih tekmovanjih prižgala še Kosovu, zapustil Belgijo in okrepil deželo svojih staršev.

Ne spreglejte