Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
9. 4. 2015,
0.49

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor Zlatko Zahović Darko Karapetrović Andraž Šporar Darijan Matić Jasmin Handanović Petar Stojanović Ante Šimundža večni derbi

Četrtek, 9. 4. 2015, 0.49

3 leta, 10 mesecev

Že trenerja se nista strinjala, kaj šele Zlatko Zahović

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V taboru Olimpije so prepričani, da so bili na večnem derbiju, ki se je končal brez golov, boljši od Maribora in da so izgubili dve točki. Ante Šimundža, predvsem pa Zlatko Zahović, menita drugače.

Največji klubski spektakel, kar ga premore Slovenija, se je končal brez zadetkov. Okrog pet tisoč gledalcev je po koncu tekme domače nogometaše nagradilo z aplavzom, saj so dobro namučili vodilno moštvo Prve lige Telekom Slovenije. "Po taki igri bi lahko dejal, da smo na tej tekmi izgubili dve točki," je dejal napadalec Olimpije Andraž Šporar in priznal, da ga je spremljal prekrasen občutek, ko je na večnem derbiju nosil kapetanski trak.

Prvi strelec Olimpije je prepričan, da so bili gostitelji veliko bližje zmagi. "Začeli smo bolje, si priigrali pet ali šest priložnosti, imeli lepe položaje za strel, a so šli na našo žalost vsi v vratarja. Veseli me, da se je zbralo veliko ljudi ter da smo igrali dobro, bolje od Maribora," je Šporar izpostavil glavno pridobitev večera, ki je poskrbela za dvig samozavesti v vrstah ljubljanskega kluba.

"V prvem polčasu smo videli, da smo lahko boljši od Maribora in da mu lahko konkuriramo. To nam je vlilo dodatne samozavesti za naslednjo tekmo v Domžalah. Čeprav smo si želeli zmage proti Mariboru in priključitev v boju za vrh, mogoče tudi za naslov, smo lahko veseli zaradi občutka, da smo bili boljši od Maribora," je dobro voljo izžareval Darijan Matić, ki se je v drugem polčasu odločil za drzno in nadvse silovito izvajanje prostega strela.

Žogo je z ogromne razdalje usmeril proti mariborskim vratom, projektil pa je švignil tik ob stičišču prečke in vratnice ter mariborskemu vratarju Jasminu Handanoviću preprečil najhujše.

Handanović: Naši napadalci bodo že prišli na svoj račun

Visoki Ljubljančan med vratnicama Maribora je bil glavni krivec, da se nogometaši Olimpije niso niti enkrat vpisali na seznam strelcev.

"Vedeli smo, da sta Šporar in Henty kakovostna v napadu ter da je nevaren še Zajc. V obrambi smo vedeli, kaj moramo narediti, v napadu pa je bilo premalo natančnosti pri zadnjih podajah. A najpomembneje je, da imamo točko več. Naši napadalci bodo že prišli na svoj račun," se je slabšega učinka v napadu dotaknil nekdanji reprezentant, ki ga je trener Olimpije Darko Karapetrović proglasil za junaka srečanja. "Nadigrali smo Maribor. Škoda, da nismo vzeli vseh točk," je potožil ljubljanski trener, prepričan, da je bila Olimpija boljša od velikega tekmeca.

Handanović je dvoboj doživel kot zelo izenačen. "Priložnosti so bile na obeh straneh. Danes bi z malo več sreče tako eni kot drugi lahko iztržili več," je dejal prvi vratar Maribora, ki je navduševal s spretnimi posredovanji z nogami. "Ko ti igralec pride blizu, nimaš druge možnosti kot pokriti prostor. Potem je lažje reagirati z nogo kot pa spuščati roko. Vratarji se trudimo tudi za to," je pojasnil izkušeni vratar, ki je v tej sezoni blestel v ligi prvakov.

Ugotovitvi, da je dvoboj enakovreden, je po tekmi prikimal tudi drugi Ljubljančan, ki je na derbiju v Stožicah branil barve vijolic, Petar Stojanović: "Delitev točk je realna, obe ekipi sta se borili. Zadovoljni smo s točko in tem, da ostajamo na prvem mestu. Dokler si na vrhu, si lahko na takšnih tekmah zadovoljen tudi s točko. Tak je bil naš cilj," je razkril desni bočni branilec. Da igra Maribora v prvem delu ni tekla v skladu s pričakovanji, je obrazložil s tem, da igralci Maribora niso bili dovolj natančni pri podajah, hkrati pa niso niti dobro zadrževali žoge v napadu. "V drugem polčasu smo to popravili in ga odigrali veliko boljše," je še dejal nadarjeni najstnik. Pred meseci bi že skoraj zamenjal dres in kariero nadaljeval v Hannovru, a se to ni zaradi skrivnostnega preobrata v izdihljajih prestopnega roka ni pripetilo, tako da ostaja eden najpomembnejših členov v mariborski ekipi.

Zahović: Maribor je bil boljši v obeh polčasih

Ko je radijski kolega iz Štajerske po dvoboju v Ljubljani vprašal Zlatka Zahovića, zakaj je bila igra Maribora v prvem polčasu tako neprepričljiva, je športni direktor branilcev državnega naslova ponudil začuden izraz na licu in dejal, da se s takšno oceno nikakor ne strinja.

"Maribor je v prvem polčasu dominiral in bil boljši nasprotnik, tako je bilo tudi v drugem. Resda je imela Olimpija kar nekaj priložnosti, a smo jih imeli tudi mi. Edino, kar obžalujem, je to, da se je tekma končala z 0:0, saj sta obe ekipi naredili vse, da bi dosegli zadetek," je v svojem slogu in z resnim pogledom presenetil Zahović.

Dodal je, da sta bila vratarja odlična, napadalci pa so pogrešali zbranost, zato so gledalci zaman čakali na zadetke. "Danes je bilo vse prej kot lahko. Za kaj več nam je manjkala dobra podaja po odbiti žogi. Filipovića je žal bolel hrbet, tako da smo s tem imeli težave," je pojasnil razloge, zakaj je ostalo pri začetnem rezultatu, hkrati pa priznal, da od ekipe v prihodnosti pričakuje še boljše predstave.

Matić: Maribor je mojster igre na rezultat

Če so Ljubljančani po tekmi objokovali številne zapravljene priložnosti in širili spoznanje, da so bili boljši tekmec, njihovi tekmeci iz Maribora, ki so zaigrali na tekmi, pa dejali, da je delitev točk zaslužena, saj je tekma ponudila enakovreden boj, je Zahović ponudil svoj pogled, ki se ni skladal z drugimi, saj je trmasto vztrajal pri tem, da je Maribor še enkrat nadigral Olimpijo. In to v obeh polčasih, tudi v prvem, ko je goste reševal Handanović. Tako so glavni akterji dvoboj v Stožicah zapuščali z različnimi videnji. Gostitelji se niso mogli znebiti mešanih občutkov, saj že dolgo niso bili tako blizu zmage proti največjemu tekmecu, Maribor pa se ni pritoževal, saj je izpolnil osnovni cilj.

"Maribor bo rutinirano ohranil prednost in postal prvak. Dober je predvsem na tekmah, kjer ne igra dobro, a zmaguje. To manjka naši ekipi, zato pa ima tako veliko prednost. Maribor je mojster igre na rezultat," je Matić pohvalil vrlino gostov, s katero so po remiju v Ljubljani še povečali prednost pred zasledovalci in dokazali, da so na pravi poti do uresničitve zadanega cilja, ubranitve državnega naslova.

Ne spreglejte