Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 8. 2021,
22.59

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Jack Grealish Manchester City

Četrtek, 5. 8. 2021, 22.59

2 leti, 8 mesecev

manchester city

Zdaj tudi uradno: City za več kot 100 milijonov evrov pripeljal Grealisha

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Jack Grealish | Jack Grealish je zdaj tudi uradno član Manchester Cityja. | Foto Guliverimage

Jack Grealish je zdaj tudi uradno član Manchester Cityja.

Foto: Guliverimage

Angleški nogometni velikan Manchester City je danes uradno sklenil posel za nakup Jacka Grealisha iz Aston Ville, so sinje modri sporočili na uradni spletni strani. Po poročanju medijev na Otoku, med njimi tudi BBC, je prestop vreden nekaj manj kot 120 milijonov evrov, 25-letnik pa je z novim delodajalcem sklenil šestletno pogodbo.

Na Otoku so vse od konca letošnjega evropskega prvenstva krožile govorice, da bo prvi zvezdnik Aston Ville prestopil v vrste angleških prvakov in finalistov lige prvakov.

Grealish je bil član angleške reprezentance, ki je na euru v finalu po enajstmetrovkah izgubila proti Italiji. V dresu Aston Ville je zbral 213 nastopov, dosegel pa je 32 golov in 43 podaj, od tega v zadnji sezoni na 27 tekmah sedem golov in 12 podaj.

Petindvajsetletnik je bil v tekmovalnem obdobju 2020/21 eden najboljših posameznikov angleškega prvenstva, svojemu matičnemu klubu pa je pomagal do 11. mesta.

"Sem izjemno vesel, da sem se pridružil Manchester Cityju. Gre za najboljšo ekipo v državi s trenerjem, ki je med najboljšimi na svetu. V zadnjih desetih letih so neprestano osvajali lovorike, pod Pepom Guardiolo pa so storili še korak naprej v razvoju. Igrati za in učiti se pod Pepom bo nekaj posebnega in nekaj, kar si želijo vsi nogometaši," je za spletno stran kluba dejal Grealish.

Napadalno usmerjeni vezist je postal šesti najdražji nogometaš, če gre verjeti zapisom angleških medijev. Pred njim so le najdražji nogometaš na svetu, Brazilec Neymar (222 milijonov evrov, PSG) ter Francoz Kylian Mbappe (180, PSG), Brazilec Philippe Coutinho (145, Barcelona), Portugalec Joao Felix (126, Atletico Madrid) in Francoz Antoine Griezmann (120, Barcelona).

Angleško prvenstvo se bo sicer začelo prihodnji konec tedna.

Preberite še:

Lionel Messi
Sportal Šok v Barceloni: Messi se poslavlja
Ne spreglejte