Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 6. 2024,
19.00

Osveženo pred

6 dni, 18 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

Gus Hully pivo Euro 2024 Euro 2024

Četrtek, 13. 6. 2024, 19.00

6 dni, 18 ur

Gus Hully

Zbral 24 pločevink piva, iz vseh držav udeleženk EP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20
Anglija, Euro 2024, pivo | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Angleški nogometni navijač Gus Hully je potreboval šest mesecev, da je nabavil piva iz vseh 24 držav, ki bodo od petka sodelovale na evropskem nogometnem prvenstvu v Nemčiji. Pločevinka piva je zbiral že pred prejšnjimi prvenstvi. Objava fotografije z vsemi 24 pločevinkami ima na družabnem omrežju X že več kot 10 milijonov ogledov.

angleški navijač
Sportal Bojijo se izgredov na tekmi med Srbijo in Anglijo

"Zdi se mi prac bizarno, da je to povzročilo tako gromozanski odziv med ljudmi," je Gus Hully povedal za angleško tiskovno agencijo PA. "Vsako pivo, ki sem ga nabavil, je bilo dejansko zvarjeno v njihovih domovinah," je poudaril Hully. "Hrvaško pivo je torej prišlo iz Hrvaške, nizozemsko iz Nizozemske."

Večino piva je lahko kupil v Veliki Britaniji, nekaj v specializiranih trgovinah, ne pa vseh. "Za Slovenijo sem ga moral uvoziti," je povedal Hully, ki živi v vzhodnem Londonu. "Tam poznam nekoga, ki zbira pivo in mi ga je lahko poslal." Uvozil je tudi albansko pivo. Za 24 piv je porabil približno 83 evrov (70 funtov).

Nogometni navdušenec je z objavami na družbenih omrežjih navdušil že na evropskih prvenstvih v nogometu v letih 2016 in 2020 ter na svetovnih prvenstvih v letih 2018 in 2022.

"Vsakič poskusim nekaj drugega," je rekel Hully. Za zastopanje Anglije je letos izbral Hawkstone Lager Jeremyja Clarksona, ki ga varijo v Gloucestershiru blizu Hullyjevega doma iz otroštva. Gostiteljico evropskega prvenstva Nemčijo zastopa Tegernseer Spezial, branilko naslova Italijo Peroni.

"Prihaja domov," je zapisal Hully - z namigom na znano pesem "Trije levi" in kitico nogomet prihaja domov, "Football's Coming Home", pod svojo fotografijo s 24 pivi. A ne verjame, da bodo Angleži, ki so bili pred tremi leti v finalu na EP, res osvojili naslov. "Mislim, da bomo verjetno izpadli v četrtfinalu," je dejal. "Bil bi popolnoma navdušen, če bi zmagali."

V skladu s tem želi Hully čim pozneje odpreti steklenico svojega angleškega Hawkstone Lagerja. Ker nogometni navdušenec načrtuje, da bo spil vsako pivo šele, ko bo ekipa, iz katere prihaja pivo, izpadla z evropskega prvenstva ali ko bo ekipa okronana za evropskega prvaka.

vstopnice Euro 2024
Sportal Naprodaj še zadnje vstopnice, pozor pa na nemško pivo!
Ne spreglejte