Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
16. 3. 2015,
15.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Luka Krajnc Nejc Vidmar Srečko Katanec slovenska nogometna reprezentanca

Ponedeljek, 16. 3. 2015, 15.41

8 let

Zaradi Srečka Katanca je postal nogometaš

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Mislil sem, da me dražijo," je po novici, da se je znašel na seznamu selektorja Srečka Katanca, dejal Nejc Vidmar. "Nisem verjel," je rekel Luka Krajnc.

Ponedeljek, 16. marec, bosta oba nogometaša pomnila za vedno. To je dan, ko sta se prvič znašla na seznamu Srečka Katanca. Prvemu je selektor članske reprezentance namenil vlogo tretjega vratarja za kvalifikacijsko tekmo za evropsko prvenstvo 2016 proti San Marinu in prijateljsko tekmo proti Katarju, drugi pride v poštev samo za obračun v Katarju.

"Bil bi neiskren, če ne bi priznal, da sem ob prejšnjih akcijah potihoma upal na selektorjev vpoklic, a tokrat ga res nisem pričakoval. Klical me je nekdanji soigralec Denis Halilović, ki zdaj igra za Koper. Najprej sem mislil, da me bo zbadal zaradi včerajšnjega poraza (Domžale so na Bonifiki izgubile z 0:1, op. p.), ko pa mi je povedal, da sem se znašel na seznamu reprezentance, sem mislil, da me draži. Potem sem kmalu videl, da je govoril resnico. Priznam, dobil sem cmok v grlu. Še zdaj premlevam in poskušam dojeti, kaj se je zgodilo. Vsekakor je to veliko priznanje in lepa motivacija za naprej. Sploh zdaj, ko nismo najbolje začeli spomladanskega dela," je približno uro po selektorjevi novinarski konferenci povedal Nejc Vidmar.

"Vsekakor sem zelo ponosen in hkrati hvaležen vsem, ki mi stojijo ob strani. Tudi soigralcem in ljudem v klubu. Brez njih to ne bi bilo mogoče. Zavedam se, da je vpoklic selektorja tudi posledica jesenske zgodbe, ki smo jo spisali z Domžalami," je nadaljeval vratar, ki je v prvem delu sezone za kar 1003 minute zaklenil vrata jesenskega prvaka. "Posebna zahvala tudi mojemu prvemu trenerju Filipu Filipovskemu," ni pozabil omeniti.

Vesel, da bo v družbi najboljših na svetu

Nekaj besed je namenil tudi reprezentančni akciji in razkril, da bo konec meseca treniral pod taktirko trenerja, ki ga je v mladosti občudoval. "Najbolj se veselim dejstva, da bom lahko treniral v družbi dveh vratarjev, ki spadata med najboljše na svetu. Od njiju se bom poskušal naučiti marsikaj. Jasno pa je, da se bom prišel dokazovat in ne lenarit. Pokazati bom poskušal, da sem v reprezentanci zasluženo," je povedal vratar, ki bo ravno v času reprezentančne akcije praznoval 26. rojstni dan.

"Ko je Katanec na klopi reprezentance na prelomu tisočletij pisal zlato nogometno pravljico, sem bil seveda navdušen. Prav zaradi tega navdušenja sem se začel ukvarjati z nogometom, ki sem ga začel trenirati razmeroma pozno. Zagotovo bom imel na začetku nekaj treme, selektorja bom gledal z velikimi očmi, a potem bo čas za delo. Poskušal se bom predstaviti v čim boljši luči," je za konec pojasnil Ljubljančan.

Ko sta si izmenjala drese, se mu še ni sanjalo

Drugega debitanta smo poklicali v Italijo. "Šele pred kratkim sem izvedel za veselo novico. Po včerajšnji tekmi smo se domov vrnili dokaj pozno, zato sem se komaj dobro zbudil. Najprej sem prebral telefonsko sporočilo prijatelja, ki mi je javil, kaj se je zgodilo. Nisem takoj verjel, zato sem hitro skočil na splet in preveril, ali je res. Ko sem videl posnetek tiskovne konference, sem bil seveda zelo vesel," je bil navdušen Luka Krajnc, ki je v nedeljo zvečer s Ceseno prišel do velike točke v gosteh pri Interju v Milanu (1:1) v prvi italijanski ligi.

"Mislil sem, da bom tokrat igral za reprezentanco do 21 let, že tudi to sem si štel v veliko čast, saj je tudi to reprezentanca ne glede na vse, a zdaj je vse skupaj še bolje. Sem presenečen in srečen," je bil vesel 20-letni branilec, ki je nepričakovano hitro dobil priložnost za vnovično srečanje s Samirjem Handanovićem. "Res zanimivo. Včeraj sva se videla v Milanu, se pogovorila in po koncu tekme tudi izmenjala dresa, zdaj se bova videla še v reprezentanc," se je smejalo nekdanjemu članu Maribora. "Hvala selektorju," je za konec še dejal zelo nadarjeni branilec, ki je v tej sezoni zbral že enajst prvoligaških nastopov in se v Italiji, kjer je že skorajda štiri leta, znašel presenetljivo dobro.

Ne spreglejte