Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
30. 1. 2020,
13.10

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Carles Perez Barcelona Roma zimski prestopni rok

Četrtek, 30. 1. 2020, 13.10

4 leta, 2 meseca

Carles Pérez

Zapustil Barcelono in podpisal za Romo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Carles Perez | Carles Pérez je jeseni premagal Samirja Handanovića na tekmi lige prvakov v Milanu. Roma je za posojo do konca sezone plačala Barceloni milijon evrov. | Foto Reuters

Carles Pérez je jeseni premagal Samirja Handanovića na tekmi lige prvakov v Milanu. Roma je za posojo do konca sezone plačala Barceloni milijon evrov.

Foto: Reuters

Predzadnji dan zimskega prestopnega roka se je okrepila tudi Roma. Italijanski velikan iz Rima je iskal zamenjavo za poškodovanega Nicola Zaniola in v večno mesto pripeljal mladega Španca Carlesa Péreza. Krilni napadalec bo do konca sezone igral v Italiji kot posojen nogometaš Barcelone, nato pa ga bo Roma lahko kupila za 11 milijonov evrov.

Dejan Kuluševski
Sportal Velik nakup Uniteda, Barcelona ponujala 100 milijonov, a ni zadoščalo

Barcelona je v obdobju, ko mrzlično išče novega napadalca, izgubila krilnega napadalca, ki je v tej sezoni dres Kataloncev oblekel že 11-krat. Camp Nou je zapustil 21-letni Španec Carles Pérez in se danes predstavil italijanskim novinarjem v Rimu kot novi nogometaš Rome. Z rumeno-rdečimi, ki so iskali zamenjavo za poškodovanega italijanskega reprezentanta Nicola Zaniola, pred katerim je dolgo okrevanje, bo do konca sezone nastopal kot posojeni igralec Barcelone. Nato ga lahko sinovi volkulje kupijo za 11 milijonov evrov.

''Vem, da zapuščam velik klub, kot je Barcelona, a sem se pridružil tudi prav tako velikem klubu v Rimu. Komaj čakam, da začnem trenirati in tekmovati,'' je po prihodu v Italijo dejal Perez, ki se zadnjega gostovanja na Apeninskem polotoku rad spominja.

V ligi prvakov je branil barve Barcelone na gostovanju na San Siru, premagal Samirja Handanovića in pomagal Kataloncem do zmage nad Interjem (2:1). To je bil eden izmed dveh zadetkov, ki jih je mladi španski reprezentant v tej sezoni dosegel za Barcelono.

Bruno Guimaraes
Sportal Francoska velikana odštela 55 milijonov evrov
Samir Handanović
Sportal Handanović z Interjem v polfinale
Ne spreglejte