Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
10. 9. 2014,
9.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

BiH Ciper Miralem Pjanić

Sreda, 10. 9. 2014, 9.04

8 let

Zapravil 11-metrovko in se čudil, zakaj so tako slabi (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski selektor Srečko Katanec je po porazu v Talinu presodil, da ni še nič izgubljenega za EP 2016. Podobne besede tolažbe so iskali tudi v taborih BiH, Portugalske, Nizozemske, Turčije ...

Za enega izmed najpresenetljivejših rezultatov prvega kroga kvalifikacijskega ciklusa za EP 2016 je poskrbel Ciper. Njegova izbrana vrsta v nasprotju z močnimi klubi, ki v zadnjih letih igrajo pomembno vlogo v Evropi, nima resnejše vloge na evropskem zemljevidu. Morda bo v tem ciklusu drugače, saj so Ciprčani za začetek v Zenici na levi nogi ujeli BiH, ki je nastopila prvič po SP 2014 in razočarala navijače.

Gostitelji so izgubili z 1:2, zlato priložnost vsaj za točko pa je v izdihljajih srečanja zapravil Miralem Pjanić. Izvajal je 11-metrovko in izgubil dvoboj s ciprskim vratarjem. "Rad bi se opravičil soigralcem in ekipi. Prevzemam odgovornost za poraz. Ne morem pojasniti, zakaj smo igrali tako slabo," je dejal zvezdnik Rome, njegov soigralec v napadu Edin Džeko pa je ugotovil, da je imela njegova reprezentanca slab dan. "Zadeli smo vratnico, zapravili enajstmetrovko. To res ni bil naš dan," je dejal napadalec Manchester Cityja.

Njegov selektor Safet Sušić se je z izbranci predstavil prvič po krstnem nastopu na SP 2014. "Nismo si zaslužili zmage. Dobro smo igrali le prvih deset minut, hitro zadeli v polno (v 6. minuti je gol dosegel Vedad Ibišević, op. p.), nato pa je sledil razpad sistema," je ugotavljal nekdanji as jugoslovanskega nogometa, ki mu javnost v BiH očita, da si ni v živo ogledal nedavnega prijateljskega dvoboja med Hrvaško in Ciprom (2:0) v Pulju.

Ciprčani po odmevni senzaciji ostajajo na realnih tleh

Zvezdnikom iz BiH ni jasno, zakaj so igrali tako slabo, v taboru Cipra pa so se veselili ene izmed najodmevnejših predstav in zmag v zadnjih desetletjih. "Še vedno smo avtsajderji v skupini, a če bomo ponovili takšne igre, lahko dosežemo še kaj več. Radi bi, da bi nas navijači prišli pozdravit na letališče. To bi bila za nas najlepša nagrada," je sporočil ciprski selektor Charalampos Christodoulou, ki so mu v Zenici napovedovali prepričljiv poraz, a je dvakratni strelec Dimitris Christofi poskrbel za ogromno presenečenje (2:1). "Zahvalil bi se Bogu, da nam je pomagal, pa tudi vratarju, da je ubranil enajstmetrovko. Po tej zmagi moramo ostati na realnih tleh," zavrača evforijo junak srečanja, ki je mrežo BiH zatresel v 45. in 73. minuti.

V skupini B igrajo še Wales (stežka je z 2:1 v gosteh ugnal Andoro, oba zadetka je dosegel Gareth Bale), Andora, Izrael in prva favoritinja skupine Belgija.

Ne spreglejte