Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
14. 4. 2015,
14.37

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Koper David Adam Petar Stojanović Viole Green Dragons NK Olimpija NK Olimpija NK Domžale Darko Zec NK Radomlje

Torek, 14. 4. 2015, 14.37

4 leta, 9 mesecev

Zahovića je ustavil tako grobo, da ga ne bo na treh tekmah

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Mladi koprski vratar David Adam se bo zaradi nasilnega zamujenega štarta nad Luko Zahovićem hladil na treh tekmah. Maribor in Olimpija bosta segla v žep zaradi uporabe pirotehnike njihovih navijačev.

Kanarčki so v soboto izgubili dvoboj 27. kroga Prve lige Telekom Slovenije z Mariborom. Mladi vratar David Adam je prvič branil v prvoligaški konkurenci, prvenca pa ne bo pomnil po dobrem, saj je po 20 minutah v veliki priložnosti za zadetek grobo ustavil napadalca vijolic Luko Zahovića in prejel rdeči karton. Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije (NZS) ga je zaradi nasilnega zamujenega štarta z obema rokama v predel glave napadalca Maribora kaznoval s prepovedjo nastopa na treh tekmah. V drugem polčasu je moral po drugem rumenem kartonu predčasno pod prho tudi branilec Maribora Petar Stojanović. Drugi rumeni karton je prejel zaradi vlečenja dresa v svojem kazenskem prostoru. Sodnik je pokazal na belo točko, slovenski reprezentant pa bo počival na eni tekmi.

Navijači Maribora, Olimpije in Radomelj praznijo klubsko denarnico

Navijači Maribora so se na Bonifiki nešportno vedli. Na tribuni so uporabili pirotehniko ter poskrbeli za kazen 900 evrov, ki jo bo moral poravnati klub. Ker so pirotehniko na tribuni uporabljali na večnem derbiju z Olimpijo, ki se je prejšnji teden v Stožicah končal brez zadetkov, bo mariborskemu klubu izstavljena še kazen v vrednosti 600 evrov.

Pripadnikov navijaške skupine Green Dragons zaradi bojkota domačih tekem ni bilo na derbiju z Mariborom, so se pa v soboto odpravili v Domžale. Zaradi uporabe pirotehnike na tribuni in odvržene petarde na atletsko stezo bo Olimpija oškodovana za 1050 evrov, 420 evrov pa bo moral ljubljanski klub plačati še zaradi nešportnega vedenja večjega števila igralcev, saj je rumeni karton prejelo kar sedem njegovih nogometašev.

Domžalčani bodo za rdeči karton in pet rumenih opozoril morali plačati 360 evrov, branilec Darko Zec, ki je prejel dva rumena kartona, drugega zaradi brezobzirne igre, pa ne bo mogel soigralcem pomagati na eni tekmi. Domžale danes na pokalnem srečanju gostujejo v Kopru.

Blagajno NZS bo napolnil tudi zadnjeuvrščeni prvoligaš. Radomlje bodo morale zaradi nešportnega vedenja navijačev, ki so žaljivo skandirali na tekmi v Novem mestu, plačati 500 evrov.

Ne spreglejte