Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 1. 2013,
21.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Srečko Katanec

Sreda, 16. 1. 2013, 21.38

8 let

Zahovič v tujini hvalil Katanca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Bliža se prijateljska tekma med Bosno in Hercegovino ter Slovenijo, na kateri bo svoj drugi selektorski mandat začel Srečko Katanec. Na račun slednjega je Zlatko Zahovič izrekel kar nekaj pohval.

Prva tekma Slovenije v letošnjem letu in prva Srečka Katanca, odkar se je drugič odločil zasesti selektorski stolček slovenske izbrane vrste, bo na sporedu 6. februarja v Ljubljani. Slovenija bo gostila Bosno in Hercegovino v prijateljski tekmi, zadnji pred nadaljevanjem kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014, ki jih je začela slabo. Po štirih tekmah ima le tri točke in je pri dnu kvalifikacijske skupine E. Povsem drugače velja za BiH, ki je v štirih tekmah osvojila deset točk in je na vrhu skupine G. Pred zanimivo prijateljsko tekmo je za bošnjaške medije spregovoril najboljši strelec v zgodovini slovenske reprezentance, ki tudi tokrat ni skrival optimizma. Prepričan je, da bo zmaga ostala doma.

''Vaša reprezentanca je v vzponu, kar dokazujejo tudi rezultati v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, a zdaj v Sloveniji vlada povsem drugačno vzdušje od tistega, ki je vladalo pred nekaj tedni. Odkar je bil za selektorja imenovan Katanec, se je marsikaj spremenilo na bolje. Navijači so evforični,'' je za Avazov.sport povedal Zlatko Zahovič in primerjal novega slovenskega selektorja z vodjo strokovnega štaba reprezentance BiH, legendarnim Safetom Sušićem. ''Katanec je v tem trenutku boljši in izkušenejši trener od Sušića, ki pa je bil res izjemen nogometaš. Kot otrok sem ga občudoval. Vpijal sem njegove poteze na igrišču. Ne samo, ko je igral za Sarajevo, pač pa tudi, ko je bil član PSG,'' je povedal športni direktor Maribora.

Handanović je najboljši v Evropi

Nekaj besed je namenil tudi vratarjema obeh reprezentanc, slovenskemu Samirju Handanoviću, ki je član milanskega Interja, in vratarju BiH Asmirju Begoviću, ki brani za angleški Stoke City. ''Tukaj seveda ni dileme. Handanović je boljši od Begovića. Handanović je po mojem mnenju trenutno najboljši vratar v Evropi. Je pa tudi Begović zelo kakovosten. Če ne bi bil, ne bi igral v Angliji. Njegov čas še prihaja. Verjamem, da bo tudi on v prihodnosti branil za kak velik klub,'' je še povedal nekdanji legendarni slovenski reprezentant, katerega mnenje v tujini še vedno nekaj šteje.

Ne spreglejte