Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
16. 6. 2014,
16.41

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija Agim Ibraimi Zlatko Zahović

Ponedeljek, 16. 6. 2014, 16.41

7 let, 12 mesecev

Zahović pomaga Olimpiji in sporoča: Ibraimi že čaka jug in Viole

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
"Po polnoči bo Agim Ibraimi naš," je ponosno zaupal Zlatko Zahović. S prihodom Makedonca se povečujejo evropski apetiti državnih prvakov, brez katerih bi Chelsea le stežka gostovala v Ljubljani.

Vijolice so se prvič zbrale v ogromni zasedbi. Čez teden dni bodo na žrebu v Nyonu izvedele imena tekmecev v kvalifikacijah za ligo prvakov, trener Ante Šimundža pa bo naredil vse, da bo ekipa v času evropskih dokazovanj že v polni formi. Kot kaže, se bo taboru slovenskih prvakov kmalu pridružilo znano ime, ki je v preteklosti že grelo navijaška srca. Vrača se makedonski reprezentant Agim Ibraimi, ki se je v prejšnji sezoni dokazoval pri Cagliarju, nabiral izkušnje ter znanje v serie A, zdaj pa se vrača v Ljudski vrt.

"Agim je v Mariboru vedno dobrodošel. Prispel je v Slovenijo in mi je dejal, da komaj čaka na nastop pred polno južno tribuno v Ljudskem vrtu ter Violami. Takšnega igralca je težko pripeljati v slovenski prostor. Predstavlja dodano vrednost, tudi za igranje v Evropi, Maribor pa je naredil zelo dober posel. Imeli smo kar nekaj sreče, da se je Cagliari znašel v takem položaju, da nima niti predsednika niti športnega direktorja, tako da ne more niti nihče odločati o njegovem prihodu k nam. Zato ne pričakujem nobenega stika s Cagliarijem, kjer stvari v klubu ne funkcionirajo in iščejo novega lastnika," nam je z zadovoljnim glasom pripovedoval Zlatko Zahović.

Ibraimi naj bi se pridružil Mariborčanom na četrtkovem treningu, njegov športni direktor pa napoveduje še eno poletno okrepitev. Z igralcem, ki ga razumljivo ni želel imenovati, je dosegel načelen dogovor, v naslednjih tednih pa naj bi sledila še uradna potrditev. To ni Dejan Mezga, ki je po zadnjem nastopu za vijolice napovedal, da bo v nekaj tednih sporočil ime novega kluba, a se to ni zgodilo. Za zdaj kaže, da si ne bo premislil ter se vrnil na Štajersko.

''Z Olimpijo smo sovražniki, a dobro sodelujemo''

Ko se bo Maribor v kvalifikacijah za ligo prvakov potegoval do čim boljših dosežkov, bo v Ljubljani potekala prijateljska tekma med Olimpijo in Chelseajem. Zasluge, da bo v Stožicah gostoval nekdanji evropski prvak ter eden najboljših angleških klubov, ki ga vodi sloviti trener Jose Mourinho, si prisvajajo tudi Mariborčani.

Z londonskim klubom tesno sodelujejo, večkrat se je na pripravah v Sloveniji ustavila tudi rezervna ekipa modrih. V Ljudskem vrtu bi lahko gostovala 27. julija, a čakajo takrat vijolice pomembni evropski izpiti. Ker ni bilo možnosti nadomestnega datuma, je klubsko vodstvo Maribora nesebično predlagalo angleškemu velikanu, da si čas med napornimi poletnimi pripravami krajša s pripravljalnim dvobojem v Ljubljani.

"Res je. Chelsea smo odbili, ker imamo takrat evropske tekme. Smo pa bili mi tisti, ki smo predlagali Olimpijo. In to z veseljem. Ima odlično infrastrukturo ter je edini klub, ki je v Sloveniji po veličini primerljiv z Mariborom. Ne glede na to, da smo sovražniki, dobro sodelujemo. To bi res rad poudaril. Drugo, kar se piše o našem odnosu, pa je folklora," je poudaril najboljši strelec slovenske izbrane vrste vseh časov, ki na uvodnem treningu ni videl nekaterih standardnih obrazov.

Tavares poškodovan, Mertelj še počiva, mlajši Zahović okreva …

Manjkali so z razlogom, največkrat zaradi zdravstvenih težav. Na uvodnem dnevu skupnih priprav tako ni bilo kapetana Marcosa Magna Moralesa Tavaresa, ki mora v času, ko se v njegovi domovini odvija svetovno prvenstvo v nogometu, zaradi poškodbe stegenske mišice obiskovati terapije. Manjkal je tudi njegov nadomestni kapetan Aleš Mertelj, ki se je s slovensko reprezentanco mudil v Južni Ameriki in mu je klub namenil še tri dni dodatnega dopusta, v četrtek pa se bo soigralcem zaradi podobnih razlogov pridružil tudi mladi reprezentant Sven Dodlek.

Zaradi povišane temperature uvodnega treninga nista opravila Dare Vršič, ki v novi sezoni napoveduje še boljše klubske predstave, ter eden izmed številnih mladih upov Bian Paul Šauperl. Po posebnem programu vadi mladi napadalec Luka Zahović, ki je v končnici sezone 2013/14 utrpel poškodbo.

Ne spreglejte