Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 3. 2013,
17.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

futsal Turčija kvalifikacije Andrej Dobovičnik

Sreda, 27. 3. 2013, 17.52

8 let

Za začetek kvintet golov v turški mreži

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu je v Erzurumu v 1. krogu kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2014 premagala Turčijo s 5:3 (2:2). V četrtek ob 18.30 Slovenijo čaka Ukrajina.

Slovenci so bili pred tekmo s Turčijo nekoliko previdni. Čeprav so Turki na svetovni lestvici precej nižje od Slovenije, pa igrajo pred domačim občinstvom. Fantom Andreja Dobovičnika so nudili dober odpor, a so se slednji na koncu vendarle veselili pomembne zmage. Ta jim na široko odpira vrata do (vsaj) drugega mesta v skupini, ki vodi v dodatne kvalifikacije.

V prvem polčasu je Sloveniji vodstvo priigral Igor Osredkar v deseti minuti, tega pa je podvojil Benjamin Melink dobre pol minute pozneje. Kazalo je, da imajo slovenski reprezentanti vse pod nadzorom, a nato je v 14. minuti zadel Cem Keskin za 1:2. Kljub boljši igri, Slovenci so imeli dvakrat več strelov na gol od gostiteljev turnirja, pa so ti slabo minuto pred koncem polčasa z golom Yasina Erdala izenačili.

Uvod drugega polčasa so zaznamovali nenatančni streli Slovencev in nov zadetek Turkov, katerega avtor je bil Kenan Köseoglu v 22. minuti. Ofenziva pa je Dobovičnikove fante le nagradila v 25. minuti, saj je Kristjan Čujec znova izid poravnal, Melink pa je z drugim golom na tekmi Slovenijo znova popeljal v vodstvo (4:3). Ko je Čujec v 35. minuti prednost svoje ekipe znova povišal (5:3), je bila tekma praktično odločena.

"Tekma je bila zelo zanimiva, večji del srečanja pa se je igralo na polovici tekmeca. Ustvarili smo si številne priložnosti, žal mi je, da nismo dosegli več zadetkov. Važno pa je, da smo na varno pripeljali tri točke. Lahko pa rečem, da je bila tekma taka, kot smo pričakovali. Vesel sem, da smo mirno zadržali vodstvo, ki smo ga imeli v drugem delu, fantje pa so dokazali, da so se sposobni vrniti tudi po zaostanku. Hkrati smo premagali še eno reprezentanco, ki ima slabši rating kot mi," je po tekmi povedal Dobovičnik in za sredin obračun z Ukrajinici dodal: "Zanima nas zmaga. Ukrajina je tipičen predstavnik ruske šole. Veliko podajajo, so agresivni, dobro zapirajo v obrambi, lotili pa se nas bodo s 'presingom' na naši polovici."

Ne spreglejte