Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 12. 2013,
12.00

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

AC Milan Rodrigo Palacio Valter Birsa Samir Handanović Massimiliano Allegri

Ponedeljek, 23. 12. 2013, 12.00

3 leta, 10 mesecev

Za Palacia najpomembnejši gol, pri Milanu se ne pritožujejo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Milanski derbi je v napeti končnici odločil Rodrigo Palacio, ki je na atraktiven način s peto dosegel edini gol na tekmi. To je bil sploh njegov prvi gol na milanskih derbijih

"Zelo sem vesel zaradi gola, ki sem si ga zelo želel. Zagotovo je to najpomembnejši gol v moji karieri. Ta zmaga nam daje dodatno samozavest. Zdaj je treba nadaljevati v tem ritmu," je dejal argentinski napadalec.

Walter Mazzarri je dobil svoj prvi derbi na klopi Interja. Po slabem prvem polčasu je uspel med polčasom uskladiti ekipo in Inter je zaigral precej bolje. "Med polčasom smo se v garderobi pretresli in v drugem polčasu zaigrali, kot znamo. Zdelo se je, da bo spet ena izmed tistih tekem, na katerih žoga noče v gol. Že zaradi pomanjkanja zbranosti smo odvrgli preveč točk. Poznala se je odsotnost Rickyja Alvareza," je dejal trener Interja.

Interju v tem prvenstvu sodniki še niso dosodili enajstmetrovke in tudi po prekršku Cristiana Zapate nad Palaciem se piščalka ni oglasila. "Lahko kar pozabimo na to," se je cinično odzval Mazzarri.

Omeniti gre Samirja Handanovića, ki je v prvem polčasu sicer storil eno napako, vendar bil spet med boljšimi v vrstah Interja. Predvsem v odločilnih trenutkih je poskrbel za izvrstno obrambo.

"V zadnjih 20 minutah smo popustili in na ta način so nas presenetili. Mislim pa, da se ne smemo nad ničemer pritoževati. Smo edini italijanski klub med 16 v ligi prvakov in v igri smo tudi v pokalu. Bo pa treba zmagovati v prvenstvu," je dejal Massimiliano Allegri, ki bo v nadaljevanju prvenstva, če ga seveda prej ne bodo zamenjali, imel v kadru tudi novinca. Vezist Keisuke Honda je nazadnje igral za CSKA iz Moskve, branilec Adil Rami pa za Valencio.

Ob tem bodo v kadru spet Valter Birsa, pa tudi Stephan El Shaarawy.

Prvenstvo v Italiji se bo nadaljevalo 5. januarja, Inter bo v 18. krogu gostoval pri Laziu, Milan pa bo gostil Atalanto.

Ne spreglejte