Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
5. 4. 2016,
7.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Gonzalo Higuain

Torek, 5. 4. 2016, 7.30

6 let, 7 mesecev

Za Argentinca, ki je povsem izgubil živce, verjetno huda kazen

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Nogometna pravljica Napolija bo očitno končana. Ne le da so Neapeljčani po porazu v Vidmu zaostanek za vodilnim Juventusom povečali na šest točk, na odločilnih tekmah sezone bodo očitno ostali brez z naskokom najboljšega strelca ekipe Gonzala Higuaina.

Izkušeni argentinski napadalec, ki je v 31 prvenstvenih krogih zabil kar 30 golov in je z naskokom prvi strelec italijanske lige (od drugouvrščenega na lestvici je dal kar 16 golov več), je pri sobotnem porazu v Vidmu proti Udineseju najprej zadel, potem pa, ko je bil na semaforju že končni izid 1:3, po eni izmed odločitev sodnika Massimiliana Irratija poskrbel za incident, zaradi katerega se bo zdaj najverjetneje hladil dlje časa.

 

Ko je v 75. minuti prejel drugi rumeni karton in ga je sodnik predčasno poslal z igrišča, se z njegovo odločitvijo kar ni in ni hotel sprijazniti. Glavnega delivca pravice je celo rahlo odrinil, pomiril pa se ni niti takrat, ko so ga obkrožili soigralci. Ti so ga morali zvleči z igrišča, razgrajal pa je tudi po odhodu z nogometne zelenice.

Argentinec se kar ni mogel sprijazniti z odločitvijo sodnika Massimiliana Irratija. | Foto: Argentinec se kar ni mogel sprijazniti z odločitvijo sodnika Massimiliana Irratija.

Šele drugi rdeči karton na več kot 400 tekmah

Novica še ni uradno potrjena, a Argentinec, za katerega je bil to šele drugi rdeči karton, ki ga je prejel na več kot 400 tekmah v dresu Napolija, madridskega Reala in River Plateja, bo očitno ostro kaznovan.

Počival naj bi štiri tekme

Počivati naj bi moral štiri tekme (proti Veroni, Interju, Bologni in Romi), kar pomeni, da bo izpustil več kot polovico izmed sedmih prvenstvenih tekem, ki so še pred Napolijem. Ta za branilcem naslova Juventusom, ki je na zadnjih 21 prvenstvenih tekmah zabeležil kar 20 zmag in remi, zaostaja za šest točk.

Nazadnje so bili prvaki leta 1990

Napoli na nov, tretji naslov italijanskega prvaka čaka vse od leta 1990, ko ga je do zadnjega velikega uspeha popeljal legendarni Higuainov rojak Diego Armando Maradona.

Ne spreglejte