Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 9. 2020,
22.41

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,14

1

Natisni članek

Gonzalo Higuain Sergio Reguilon Tottenham Gareth Bale poletni prestopni rok nogometna tržnica

Četrtek, 17. 9. 2020, 22.41

3 leta, 7 mesecev

Nogometna tržnica (17. september)

Velik dan za Tottenham in Liverpool, slovo velikana #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,14

1

Gareth Bale | Gareth Bale bo v petek odletel proti Londonu. | Foto Reuters

Gareth Bale bo v petek odletel proti Londonu.

Foto: Reuters

Za nami je nov zanimiv dan na nogometni tržnici. Glavna tema dneva je bil Gareth Bale, ki se je s Tottenhamom dokončno dogovoril za prestop v London. Z njim se bo na letalo usedel tudi njegov soigralec pri Realu Sergio Reguilon. Liverpool je končno ujel vezista Bayerna Thiaga Alcantaro, Juventus pa je Gonzala Higuaina, ki odhaja v ZDA, zamenjal z bosanskim napadalcem Edinom Džekom. To pa še zdaleč ni vse, kar se je zgodilo v četrtek.

22:38

To je to za danes

21:31

Džeko v Juve, Milik v Romo

21:12

Hvala, Gonzalo!

16:59

Francoz v Nemčijo

16:51

Kumbulla pri Romi

14:55

PSG izgubil še enega

13:53

Slabe novice za Rožmana

13:27

Rummenigge potrdil govorice

12:07

Gareth Bale se vrača

11:48

Balotelli še vedno išče klub

11:20

Oglasil se je še Salihamidžić

10:43

Thiago vendarle v Liverpool

10:02

Posel sklenjen?

09:57

Če ne Roma pa Inter?

09:50

Ancelotti še nima dovolj

09:43

Ogrevanje, da te kap

09:37

Turki nakupovali v Srbiji

09:31

Dobro jutro!

  • 22:38

    To je to za danes

    Počasi se za danes poslavljamo, a že jutri vas spet vabimo v našo družbo. Dogajalo se bo marsikaj, predvsem v Londonu, kamor prihaja dvojni paket iz Madrida. Tudi veliki zvezdnik Gareth Bale. Lahko noč.

  • 21:53

    Nesrečni Francoz išče rešitev

    Lucas Hernandez je v Bayern lani poleti prišel kot velika okrepitev. Bavarci so Atleticu odšteli kar 80 milijonov evrov, a francoski branilec ni našel mesta v začetni postavi. Zbral je pičlih 25 nastopov, zato ne čudi, da želi drugam. Po poročanju radia Cadena SER razmišlja o odhodu k francoskemu prvaku PSG. Z njim naj bi navezal stik tudi zvezdnik Parižanov Kylian Mbappe.

    Hernandez je pred dnevi za Telefoot komentiral situacijo. "Z Bayernom imam še štiriletno pogodbo, a če se bo to nadaljevalo, bom razmislil o vsem skupaj. Bomo videli," je povedal. Očitno že razmišlja. V zadnjem času sta paradni osrednji branilski dvojec pri nemškem prvaku David Alaba in Jerome Boateng.

    Lucas Hernandez | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

  • 21:31

    Džeko v Juve, Milik v Romo

    Po odhodu Gonzala Higuaina bo vrzel v napadu Juventusa, to je zdaj že bolj kot ne jasno, zapolnil Bosanec Edin Džeko, za katerega bodo Torinčani Romi odšteli 15 milijonov evrov, Rimljani pa so kupili Napolijevega Poljaka Arkadiusza Milika. Ta bo malce dražji - 20 milijonov evrov, dodatnih osem milijonov pa bi lahko Neapeljčani dobili prek bonusov.

    Kaj počne Luis Suarez? Po pisanju italijanske Gazzette naj bi napadalec Barcelone vendarle uspešno prestal test italijanskega jezika, ki je pogoj za pridobitev italijanskega državljanstva, a pogovori z Juventusom ne potekajo več. Pri Barceloni so se mu še vedno pripravljeni odreči, a po besedah trenerja Ronalda Koemana ne bi bilo nič narobe, tudi če ostane. Za Urugvajca se po pisanju medijev zanima Oblakov Atletico.

  • 21:12

    Hvala, Gonzalo!

    Tako je zapisal Juventus in se tudi uradno poslovil od Gonzala Higuaina, ki bo najverjetneje kariero nadaljeval v ZDA. Argentinec se je leta 2016 za norih 90 milijonov evrov preselil iz Napolija ter za staro damo v dveh obdobjih na 148 tekmah dosegel 66 zadetkov. Vmes je kot posojen igralec branil barve AC Milana in Chelseaja, s katerim je osvojil tudi ligo Europo. S staro damo je bil trikrat italijanski prvak in dvakrat pokalni.

    Higuain bo, kot rečeno, skoraj zagotovo kariero nadaljeval v profesionalni ameriški ligi MLS. V povezavi z njim se je do zdaj največkrat omenjalo Inter iz Miamija.

  • 16:59

    Francoz v Nemčijo

    Nemški nogometni prvoligaš Freiburg se je okrepil s francoskim vezistom Baptistom Santamario, ki je nazadnje igral za Angers v elitni francoski ligi. Nemška revija Kicker poroča, da so Nemci zanj plačali deset milijonov evrov, kar bi bil rekordni znesek v zgodovini kluba.

    "Zelo smo si ga želeli v svojih vrstah," je dejal športni direktor Freiburga Klemens Hartenbach in dodal: "Njegova prisotnost na igrišču nam bo dala potrebno ravnotežje in stabilnost."

    "Veliko je uspešnih francoskih igralcev v ligi in tudi sam si želim biti eden izmed njih," pa je povedal Santamaria za spletno stran kluba.

  • 16:51

    Kumbulla pri Romi

    Italijanski nogometni prvoligaš Roma je potrdil, da se je okrepil z Marashem Kumbullo, ki so si ga Rimljanom za dve leti izposodili od Hellasa Verone. Roma mora nato 20-letnega v Italiji rojenega albanskega reprezentanta kupiti, ob vseh dodatnih prestopnih aktivnostih naj bi za srednjega branilca plačali 13,5 milijona evrov.

    Za Kumbullo, ki bi s predstavami lahko poskrbel za dodatnih 3,5 milijona evrov plačila, so se sicer resno potegovali tudi pri Interju Samirja Handanovića, Laziu in Napoliju. Če bodo vsi pogoji izpolnjeni, bo Kumbulla nato igralec Rome do 30. junija 2025.

    V nasprotno smer, v Hellas Verono, pa so se preselili Mert Cetin, Matteo Cancellieri in Aboudramane Diaby.

    Sicer pa je Bologna kot prostega igralca pripeljala 32-letnega Lorenza De Silvestrija, desni bočni branilec je pred tem igral za Torino. Sampdoria je Torinu posodila Nicolo Murruja, levi bočni igralec je leta 2017 prišel v Sampdorio iz Cagliarija za devet milijonov evrov.

    Genoa Mihe Zajca je pripeljala švedskega napadalca Joela Asora, ki si ga je izposodila od Swanseaja, in branilca Edoada Goldanigo, ki ga je še drugo leto zapored posodil Sassuolo.

  • 14:55

    PSG izgubil še enega

    Francoski nogometni prvak Paris St. Germain je za več mesecev izgubil levega bočnega branilca Juana Bernata. Ta si je v sredo na prvenstveni tekmi proti Metzu (1:0) strgal križne vezi v levem kolenu.

    PSG je sicer tekmo končal le z deveterico, saj je bil izključen Abdou Diallo, po poškodbi 27-letnega Bernata pa Parižani niso več imeli pravice do menjav.

    Trener PSG Thomas Tuchel se je zdaj znašel v težavah. Na položaju levega bočnega branilca ima na voljo le 20-letnega nizozemskega novinca Mitchela Bakkerja, medtem ko Layvin Kurzawa prestaja kazen šestih tekem prepovedi igranja.

  • 13:53

    Slabe novice za Rožmana

    Slovenski strokovnjak Simon Rožman, ki sedi na klopi Rijeke, več mesecev ne bo mogel računati na 22-letnega napadalca Milana Ristovskega. Nesrečen Makedonec si je na večernem sredinem treningu zlomil nogo in moral na operacijo. Z igrišč bo odsoten vsaj pol leta. Topničarji zanj zahtevajo okoli 10 milijonov evrov.

  • 13:27

    Rummenigge potrdil govorice

    Prodajo Thiaga Alcantare v Liverpool je potrdil tudi CEO Bayerna Karl-Heinz Rummenigge. "Lahko potrdim, da smo končno dosegli dogovor z Liverpoolom. Thiagova želja je bila, da ob koncu kariere poskusi še nekaj novega," je za Bild dejal Rummenigge.

    Podrobnosti prestopa:
    Cena: 22 milijonov evrov plus 5,5 milijona evrov v bonusih.
    Dolžina pogodbe: Do leta 2024
    Številka dresa: 6

  • 12:07

    Gareth Bale se vrača

    Govorice so bile resnične. Zvezdnik Reala Gareth Bale se po sedmih sezonah pri Realu vrača v Tottenham, ki ga je leta 2013 belemu baletu prodal za takrat rekordnih 101 milijon evrov. Valižan bo v Londonu eno leto igral kot posojen nogometaš, astronomsko plačo pa si bosta Real in Tottenhama delila, poroča novinar Fabriziro Romano.

    Bale bo v London odpotoval že jutri, ob njem na letalu pa se pričakuje tudi branilca Reala Sergia Reguilona.

  • 11:48

    Balotelli še vedno išče klub

    Muhasti italijanski zvezdnik Mario Balotelli je še vedno brez kluba, a njegov zastopnik Mino Raiola trdi, da bo napadalec ostal v Evropi.

    Ponuja ga vsem, a nihče ga noče v svoji ekipi. V pretekli sezoni je bil član Brescie. Italijanski reprezentant je odigral le 19 tekem in dosegel pet zadetkov.

    Mario Balotelli | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 11:20

    Oglasil se je še Salihamidžić

    Potem ko je kritiziral Davida Alabo in njegovega zastopnika Pinija Zahavija nekdanji predsednik Bayerna Uli Hoeness, je to storil tudi zdajšnji športni direktor Hasan Salihamidžić. Ta je sprva dejal, da si želijo, da avstrijski zvezdnik ostane, a nikakor ne za vsako ceno.

    "Vsi želimo, da ostane, a dejstvo je, da je že zavrnil našo zelo dobro ponudbo. Kljub temu se bomo še trudili, da ga prepričano, a mora vedeti, da v našem klubu obstajajo finančne omejitve. Verjamem, da David ne misli, da je pomembnejši od Roberta Lewandowskega in Manuela Neuerja," je v pogovoru za Kicker dejal Salihamidžić.

    Alaba je vstopil v zadnje leto pogodbe, zato so Bavarci v težkem položaju. Nikakor si ga ne želijo izgubiti brez odškodnine, po drugi strani pa mu ne bodo dali zahtevane petletne pogodbe, ki bi mu na leto prinesla 25 milijonov evrov.

     

     

  • 10:43

    Thiago vendarle v Liverpool

    Čeprav so govorice o tem, da se bo Thiago Alcantara iz Bayerna preselil v Liverpool, v zadnjih dneh potihnile, britanski Athletic poroča, da je zdaj vse dogovorjeno. Španec zapušča evropskega prvaka in se seli na Anfield. Vrednost prestopa ostaja taka, kot se je že pisalo, 30 milijonov evrov. Podpisal bo štiriletno pogodbo. Lahko rečemo, da je rdečim uspel izjemen posel.

  • 10:02

    Posel sklenjen?

    Britanski Daily Mail, ki je sicer vse prej kot zanesljiv vir, trdi, da je. Gareth Bale, Real in Tottenham so očitno našli skupni jezik za selitev Valižana v London.

    Šlo naj bi za enoletno posojo, vredno 14 milijonov evrov, v tej zgodbi pa se omenja tudi nesrečni Dele Alli, a zdi se, da Anglež, ki je sicer dober igralec, v Realu nima kaj početi.

    Na klopi pa najbrž nima želje sedeti. Zgodbo bomo spremljali, verjamemo, da bo več znanega že danes.

    Real Madrid Roma Gareth Bale | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 09:57

    Če ne Roma pa Inter?

    Saga glede prodaje branilca Manchester Uniteda Chrisa Smallinga se nadaljuje. Njegov glavni snubec Roma je očitno obupala, zato je po poročanju Calciomercato v igro vstopil Inter. Rdeči vragi zahtevajo 20 milijonov evrov, a glede na to, da United išče krilnega napadalca, se najbrž ne bi branil niti Ivana Perišića. Da, tudi to se piše.

    Chris Smalling | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

  • 09:50

    Ancelotti še nima dovolj

    Everton je v tem poletju ena bolj aktivnih ekip na nogometni tržnici. Pripeljali so že štiri okrepitve, med njimi iz Reala tudi Jamesa Rodrigueza, a trener ekipe iz Liverpoola Carlo Ancelotti še ni zadovoljen. Želi okrepiti še obrambo.

    "Menim, da moram najti še enega centralnega branilca," je po pokalni tekmi proti Salford Cityju dejal italijanski strokovnjak. Everton ima trenutno le dva zdrava branilca Michaela Keanea in Yerryja Mino

    Carlo Ancelotti | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 09:43

    Ogrevanje, da te kap

    Tole sicer ni neposredno povezano s tržnico, a maramo vam pokazati. Ostajamo pri Crveni zvezdi, ki je po enajstmetrovkah izgubila na Cipru in izpadla iz boja za ligo prvakov, a bolj kot solze Srbov je po spletu zaokrožilo ogrevanje igralcev Omonie in nasmejalo nogometno javnost.

    "Če dobro razgibaš kolke, tečeš hitreje," se je glasi eden od komentarjev. Bo že držalo, kajne?

  • 09:37

    Turki nakupovali v Srbiji

    Začnimo z zanimivim prestopom. Turška ekipa Samsunspor, ki se je v tej poletni tržnici ustavila v Sežani (Guy Serge Yameogo), je iz Crvene zvezde za 600 tisoč evrov pripeljala tudi napadalca Tomaneja. Portugalski napadalec, ki je v Beogradu igral dobro sezono ter na 32 tekmah dosegel osem zadetkov, je podpisal triletno pogodbo.

  • 09:31

    Dobro jutro!

    Pozdravljeni, ljubitelji nogometa. Mi smo nazaj. Poglejmo, kaj se trenutno dogaja na nogometni tržnici.

Kaj se je dogajalo včeraj:

Lionel Messi
Sportal Messi se je "vrnil" v slogu, Bale vse bližje povratku v London

Do kdaj traja poletni prestopni rok?

 30. september: Slovenija, Malta, Ukrajina
 2. oktober: BiH
 5. oktober: Španija, Nemčija, Francija, Italija, Turčija, Srbija, Avstrija, Grčija, Bolgarija, Poljska, Romunija, Slovaška, Danska
 6. oktober: Portugalska
 12. oktober: Švica
 16. oktober: Anglija
 19. oktober: Hrvaška

Trenutno najdražji nakupi v tem prestopnem roku:

nogometaš iz kluba v klub odškodnina
Kai Havertz Bayer Leverkusen Chelsea 80.000.000 evrov
Arthur Barcelona Juventus 72.000.000 evrov
Victor Osimhen Lille Napoli 70.000.000 evrov
Miralem Pjanić Juventus Barcelona 60.000.000 evrov
Alvaro Morata Chelsea Atletico Madrid 56.000.000 evrov

Ekipe, ki so do zdaj za okrepitve zapravile največ:

klub vsota, zapravljena za okrepitve
Chelsea 223.200.000 evrov
Barcelona 103.000.000 evrov
Inter Milano 86.500.000 evrov
Benfica 80.000.000 evrov
Man City 78.800.000 evrov
Ne spreglejte