Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 10. 2022,
21.25

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

upokojitev Gonzalo Higuain

Ponedeljek, 3. 10. 2022, 21.25

1 leto, 2 meseca

17 let izjemne kariere: Gonzalo Higuain napovedal tekmovalno upokojitev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Gonzalo Higuain | 34-letni argentinski nogometni napadalec Gonzalo Higuain je po koncu sezone v ligi MLS napovedal konec kariere. | Foto Reuters

34-letni argentinski nogometni napadalec Gonzalo Higuain je po koncu sezone v ligi MLS napovedal konec kariere.

Foto: Reuters

Argentinski nogometni napadalec Gonzalo Higuain, ki trenutno igra v dresu Interja iz Miamija, je v ponedeljek napovedal, da se bo po koncu sezone v severnoameriški nogometni lige MLS upokojil.

Za 34-letnim v francoskem Brestu rojenim Argentincem je izjemna 17-letna kariera v nogometu na najvišji ravni. Igral je v najvišjih ligah Italije, Španije in Anglije za najbolj znane svetovne klube, pa tudi za argentinsko reprezentanco.

Higuain bo svojo izjemno kariero končal na vrhuncu forme pri Interju iz Miamija, kjer je v zadnjih 14 tekmah zabeležil 12 golov in dve podaji. Ta pozitivni zagon seveda želi nadaljevati, da bi ekipo popeljal v končnico. Higuain bo vodil Inter Miami na svojih zadnjih domačih tekmah redne sezone.

Bil je trikrat v ekipi leta italijanske prve nogometne lige, serie A, in dvakrat igralec leta Juventusa. V sezoni serie A 2015/16 je dosegel 36 ligaških golov, kar je rekord tekmovanja v eni sezoni.

Izjemna kariera

Higuain je med drugim z madridskim Realom osvojil tri naslove prvaka la lige, z italijanskim Juventusom tri naslove prvaka serie A, s Chelseajem naslov zmagovalca evropske lige, na svojem računu ima tudi španski pokal in tri italijanske pokale.

Preden se je pridružil Interju iz Miamija, je napadalec z dvojnim francosko-argentinskim državljanstvom igral za Juventus, nosil je tudi dresa Milana in Chelseaja. Igral pa je tudi za Napoli in Real Madrid. Kariero je začel v Argentini pri klubu Atletico River Plate.

Gonzalo Higuain | Foto:

"Prišel je dan, ko se bom poslovil od nogometa, poklica, ki mi je dal toliko in za katerega se počutim privilegiranega, da sem živel z njegovimi dobrimi in slabimi trenutki," je vidno čustven Higuain povedal na novinarski konferenci, ki se je je udeležilo celotno moštvo Interja Miamija. Solastnik ekipe je sicer nekdanji sloviti angleški napadalec David Beckham.

 

"Lepe trenutke bom vzel s seboj v glavi in srcu. Imel sem nepredstavljivo kariero in dosegel več, kot sem si lahko predstavljal. To je odločitev, ki sem jo sprejel pred tremi ali štirimi meseci," je dejal. "Bilo bi sanjsko, da bi končal kariero kot prvak v MLS," je dodal.

Ne spreglejte