Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Nedelja,
19. 2. 2012,
11.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

pokal FA Arsene Wenger Arsenal Chelsea

Nedelja, 19. 2. 2012, 11.17

8 let

Wenger: Zame je kriza po vsakem porazu

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V težavah sta Inter in Chelsea, v še večji krizi Arsenal. Očitno bodo brez lovorike ostali sedmo sezono zapored. "Zame je kriza po vsakem porazu. Naloga je, da zmagujemo," pove Arsene Wenger.

Arsenal je slabo začel sezono, a se je pred koncem koledarskega leta pokazal žarek upanja. Tega so ta teden dokončno prekrili sivi oblaki. V angleškem prvenstvu pred zadnjimi 13. krogi za vodilnim Manchester Cityjem zaostajajo 17 točk. Sredi tedna so prvo tekmo osmine finala lige prvakov z AC Milanom izgubili z 0:4. To je bila njihova najslabša evropska predstava, je dejal trener Arsene Wenger. To soboto pa so izpadli še v osmini finala pokala FA. Z 2:0 jih je izločil Sunderland, devetouvrščena ekipa premier lige. Poraz je še toliko bolj boleč, ker je en gol s prekrškom zakrivil Johan Djourou (Kieran Richardson je zadel s prostega strela), drugi pa je bil avtogol Alexa Oxlade-Chamberlaina.

Vse kaže, da bodo topničarji sedmo sezono zapored ostali brez ene same lovorike. Nazadnje so spomladi 2005 dvignili lovoriko pokala FA. Spreobrniti 0:4 v ligi prvakov in 17 točk zaostanka v domačem prvenstvu, je misija nemogoče. Kje so časi Thierryja Henryja, Roberta Piresa, Dennisa Bergkampa in Patricka Vieraja? "Sprejemamo kritike. Skupaj se bomo soočili z njimi. Odgovor je v tem poslu en sam – da ostanemo enotni," je po sobotnem porazu filozofiral Arsene Wenger. "Osredotočimo se na naslednjo tekmo in dobro končajmo prvenstvo. Čeprav je možnost majhna, se bomo borili tudi v ligi prvakov."

Na stadionu Emirates gre vse narobe že od lanske zime. Še januarja 2011 so bili v igri za domači naslov, pokal lige prvakov in pokal FA, nato pa so v nekaj tednih zapravili vse svoje možnosti. Za piko na i so izgubili še finale ligaškega pokala z Birminghamom. Wenger se je poleti znašel pod plazom kritik in tik pred zdajci podpisal nekaj okrepitev. Premalo. Denarja zanje je še dovolj, a francoski strateg vztraja na igranju z mladimi in neizkušenimi. Je Arsenal v krizi? "Odvisno čemu rečete kriza. Zame je kriza po vsakem porazu. Naša naloga je, da zmagujemo in igramo dobro," dodaja Wenger.

Naslednja težka tekma jih čaka že naslednjo soboto, ko jih v premier ligi čaka mestni derbi s Tottenhamom. Da bi bila kriza še nekoliko večja, se je v soboto znova poškodoval še Aaron Ramsey. Wengerjeva služba ne glede na vse zapisano ni ogrožena. Arsenal vodi že od leta 1997. Drugače velja za trenerja Chelseaja, Andreja Villasa-Boasa, ki se je na sobotni tekmi z Birminghamom komajda izognil izpadu (1:1 z Birminghamom). "To je slab rezultat, a v drugem polčasu smo igrali zelo dobro," se hrabri Andre Villas-Boas, ki tako kot Wenger v angleškem prvenstvu za Cityjem zaostaja 17 točk.

Ne spreglejte