Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 7. 2018,
13.21

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37

Natisni članek

Arsene Wenger Arsenal

Sreda, 18. 7. 2018, 13.21

5 let, 9 mesecev

Wenger: 22 let na klopi Arsenala je bila napaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37
Arsene Wenger | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nogometni strateg Arsene Wenger je v nedavnem intervjuju priznal, da je bila ena izmed največjih napak v njegovem življenju preživeti 22 let na klopi Arsenala. 68-letni Francoz bo odločitev o svoji prihodnosti sporočil v prihodnjih mesecih.

Arsene Wenger je v nedavnem intervjuju za francoski RTL priznal, da je bilo 22 let na čelu Arsenala najbrž največja napaka v njegovem življenju, saj obžaluje, da je vse podredil svojemu poklicu. 68-letni Francoz je trener londonskega Arsenala postal oktobra leta 1996, klub pa je zapustil po koncu sezone 2017/18, potem ko je s topničarji osvojil tri naslove prvakov premier lige in sedem ligaških pokalov. Wenger je bil tudi prvi trener Arsenala, ki je prejel nagrado trener meseca v angleškem prvenstvu.

Jürgen Klopp Željko Buvač
Sportal Ne boste verjeli, kdo naj bi zamenjal Wengerja

V pogovoru za francoski RTL je priznal, da je bila ena izmed največjih napak v njegovem življenju ta, da je 22 let preživel v istem klubu. "Sem nekdo, ki ima rad nove stvari in spremembe. Hkrati imam rad izzive. Nekaj časa sem bil ujetnik svojih lastnih izziov," je povedal Francoz.

Nogometni trener je še priznal, da je bil obseden z uspehom Arsenala na igrišču, zato so pogosto trpeli njegovo zasebno življenje in njegovi bližnji. "Zanemaril sem družino in bližnje, a le sebičen človek je uspešen v tem, kar si zastavi, pri tem pa mora ignorirati veliko stvari. K temu sem stremel vso svojo trenersko pot," je priznal Wenger.

Sportal Arsenal pripeljal francoskega najstnika

"Henry in Viera imata vse kakovosti za dobrega trenerja"

Wenger je v intervjuju spregovoril tudi o svojih nekdanjih dveh varovancih, Thierryju Henryju in Patricku Vieri, ki se bosta v nadaljevanju svoje športne poti preizkusila kot trenerja. Viera je pred kratkim postal trener Nice. Henry je opravljal delo pomočnika trenerja belgijske reprezentance na minulem svetovnem prvenstvu, po turnirju pa je prenehal delati na televiziji Sky Sports, da bi se v celoti posveti trenerskemu poslu.

Thierry Henry se bo v nadaljevanju kariere preizkusil kot trener. | Foto: Reuters Thierry Henry se bo v nadaljevanju kariere preizkusil kot trener. Foto: Reuters

Wenger verjame, da se bosta oba nekdanja francoska reprezentanta v svojem novem poklicu dobro znašla. "Imata vse kvalitete za dobrega trenerja. Poznata nogomet, znata razmišljati, edino vprašanje, ki ostaja, je, ali sta pripravljena žrtvovati vse za dosego cilja? To je obsesija, ki se trenerju poraja ves čas," je še sklenil nekdanji trener topničarjev.

Thierry Henry
Sportal Henry zapušča televizijo in gre med trenerje
Ne spreglejte