Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
2. 3. 2012,
14.46

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Haris Vučkić

Petek, 2. 3. 2012, 14.46

7 let, 12 mesecev

Vučkić morda raje za mlade, kot za člane

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Mladi Haris Vučkić je že v preteklosti obljubljal, da bo igral za Slovenijo. V sredo je z debijem proti Škotski v to prepričal še zadnje dvomljivce.

Zdaj poti nazaj več ni. Devetnajstletnik, za katerega so se že nekaj časa potegovali tudi pri Bosni in Hercegovini, je bil že nekajkrat s člansko reprezentanco, a priložnosti za debi, tudi zaradi poškodb, ni bilo. Devetindvajseti februar, ki je za vse nekaj posebnega in se zgodi enkrat na štiri leta, je za Harisa Vučkića še toliko bolj pomemben datum. Pod vodstvom Slaviše Stojanovića, ki ga je pri zgolj 15 letih pred štirimi leti poslal v ogenj tudi v članski ekipi Domžal, je debitiral v članski izbrani vrsti. ''Ja, Slaviša mi je priložnost ponudil že pri Domžalah, ki so bile takrat celo kaznovane, ker sem bil premlad, zdaj sem debitiral še med člani. Ni kaj, zagotovo sodi med najbolj pomembne trenerje na moji nogometni poti,'' je po debiju povedal novopečeni reprezentant, ki je priložnost dobil v zadnje pol ure tekme. ''Niti se nisem toliko obremenjeval s tem, ali bom debitiral ali ne. Dobil sem vpoklic, treniral sem dobro in dobil priložnost za igro. Seveda sem zelo vesel,'' se je smejalo Vučkiću, ki se z govoricami o tem, da utegne izbrati Bosno in Hercegovino, ni preveč ubadal. ''Sploh brez veze, da te govorice komentiram. Končno sem debitiral, zdaj je to, da sem izbral Slovenijo, jasno vsem. Vedno sem govoril, da bom igral za Slovenijo. Tekma s Škotsko je največji dokaz,'' je še povedal nogometaš, ki kandidira tudi za nastop za mlado reprezentanco, ki jo v prihodnosti čaka nekaj pomembnih tekem in se krčevito bori za uvrstitev na zaključni turnir. ''Z mislimi sem tudi pri mladi reprezentanci. Po eni strani raje igram tam celo tekmo, kot pa da med člani sedim na klopi. Zagotovo je bolje, da sem tam, kjer igram. Seveda je lepo igrati za člane, to mi je v čast, a v mladi vrsti imamo lepo priložnost, da pridemo v drugi krog. Po eni strani bi rad bil zraven. Bomo pa videli, kako se bosta dogovorila selektorja. V vsakem primeru se bom z veseljem odzval vpoklicu za katerokoli reprezentanco,'' je dejal Vučkić.

Bo v Cardiffu ostal dlje?

Pred kratkim je bil s strani Newcastle Uniteda posojen v vrste angleškega prvoligaša Cardiff Cityja. Posoja se izteče prihodnji teden, a morda bo v Walesu ostal dlje časa.

''Obstaja možnost. Sam sem predvsem za to, da bom tam, kjer bom več igral. Bomo videli, kako se bosta kluba dogovorila. Newcastle je sicer moj klub, a je včasih potrebno narediti korak nazaj, da potem narediš dva naprej,'' pravi mladi up slovenskega nogometa, ki je v Cardiffu doslej igral na treh tekmah in zabil tudi gol. ''Da, to je bil moj prvi gol na članski ravni, ki sem ga bil zelo vesel. Upam, da je bil to le prvi izmed mnogih in jih bo v prihodnosti še mnogo več,'' si je zaželel Vučkić, ki malce pogreša Newcastle, a se v Walesu počuti odlično. ''Dobro je. Mesto je res lepo, soigralci so me lepo sprejeli. Treniramo dobro, igram prav tako, zato se ne morem pritoževati. Sem pa bil v Newcastlu tri leta, igral za ta klub, tudi navijači so vrhunski. Malce vse skupaj pogrešam, to je dejstvo. A zdaj sem v Cardiffu in moram se navaditi na nove razmere. Je malce težko preklopiti, a gre iz dneva v dan na bolje,'' je še povedal nogometaš, ki ima z Newcastlom sklenjeno dolgoročno pogodbo do leta 2016. ''Verjamem, da se bom prej ali slej uveljavil tudi na St. James Parku,'' je za konec še povedal 152. nogometaš, ki je nastopil v članski reprezentanci Slovenije.

Ne spreglejte