Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 1. 2021,
11.20

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

UEFA Fredi Bobič Euro 2021 Euro 2020

Torek, 26. 1. 2021, 11.20

3 leta, 2 meseca

Uefa razmišlja o prvotnem scenariju

Vroče vprašanje: bo letošnje Euro res v 12 državah?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Fredi Bobič | Fredi Bobič, nekdanji zvezdnik nemškega nogometa, sicer rojen v Mariboru meni, da letošnje Euro ne bo potekalo v več državah. | Foto Reuters

Fredi Bobič, nekdanji zvezdnik nemškega nogometa, sicer rojen v Mariboru meni, da letošnje Euro ne bo potekalo v več državah.

Foto: Reuters

Na prizorišču uvodne in finalne tekme nogometnega evropskega prvenstva organizatorji še nimajo skrbi glede morebitne odpovedi tekem. V Rimu, kjer se bo prvenstvo začelo 11. junija, in Londonu, kjer bo finale natanko mesec dni kasneje, kljub temu vladajo strogi ukrepi v boju s covidom-19.

Sportal Drzne napovedi nikoli močnejšega Čeferina

Kritike glede organizacije tekem Eura 2020, ime je prvenstvo obdržalo kljub prestavitvi na letošnje poletje, izvirajo predvsem iz Nemčije. "Iluzorno je pričakovati, da se bo junija in julija EP v nogometu odvilo v 12 različnih državah. To bi bil povsem napačen signal, ki ga lahko dajo v luči pandemije novega koronavirusa," je za t-online dejal športni direktor Eintrachta iz Frankfurta Fredi Bobič.

V Nemčiji je sicer organizacijski odbor iz Münchna prek oddelka za šolstvo in šport na Bavarskem, kjer bodo tri tekme skupinskega dela nemške izbrane vrste in en četrtfinalni obračun, pretekli teden zagotovil, da še naprej sodeluje z Evropsko nogometno zvezo (Uefa) glede nemotene izvedbe tekem.

Uefo na čelu s predsednikom Aleksandrom Čeferinom čaka zelo zahtevno leto, v katerem bodo skušali spraviti pod streho največje nogometno tekmovanje v Evropi. | Foto: Guliverimage/Getty Images Uefo na čelu s predsednikom Aleksandrom Čeferinom čaka zelo zahtevno leto, v katerem bodo skušali spraviti pod streho največje nogometno tekmovanje v Evropi. Foto: Guliverimage/Getty Images

Uefa je pred časom ovrgla govorice o zmanjšanju števila prizorišč za euro. Po informacijah dpa krovna zveza kljub povečanemu številu okužb in razsežnosti pandemije novega koronavirusa še naprej razmišlja o prvotnem scenariju z 12 različnimi prizorišči.

V zadnjih mesecih se v medijih, predvsem otoških in ruskih, pojavlja možnost izvedbe turnirja v le eni državi, in sicer Angliji.

Ne spreglejte