Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
31. 3. 2019,
15.42

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

Natisni članek

Thomas Buitink Vitesse

Nedelja, 31. 3. 2019, 15.42

5 let

Po natanko pol leta spet na igrišču

Vrnil se je Tim Matavž in občudoval podvig čudežnega dečka

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34
Tim Matavž | Trenutek, ko je Tim Matavž prvič po natanko šestih mesecih zaigral za Vitesse. | Foto Getty Images

Trenutek, ko je Tim Matavž prvič po natanko šestih mesecih zaigral za Vitesse.

Foto: Getty Images

V soboto zvečer se je na nogometne zelenice po hudi poškodbi vrnil slovenski reprezentant Tim Matavž, ki je zaigral prvič po natanko pol leta. Pri Vitesseju je na igrišče v zaključku prvenstvene tekme proti Adu Den Haagu vstopil v zaključku tekme, ko je zamenjal čudežnega dečka nizozemskega nogometa Thomasa Buitinka, ki mu je prav na tej tekmi uspel velik podvig.

Sportal Robert Berić junak francoskega velikana, osrečil ga je z mojstrskim golom #video

"Zelo sem vesel, da sem se vrnil po poškodbi. Hvala za vso podporo v času okrevanja. Zdaj sem osredotočen na nadaljevanje sezone in na to, da uresničimo cilje," je po tekmi na Facebooku zapisal Tim Matavž, ki ga na igriščih ni bilo vse od sedmega prvenstvenega kroga 30. septembra lani, ko si je na tekmi proti Feyenoorudu, na kateri je nosil celo kapetanski trak, zlomil nogo.

Zapis Tima Matavža na Facebooku:

Zamenjal je najstnika, ki je spisal zgodovino

Po odličnem začetku sezone, ko je v 12 tekmah zabil sedem golov, tako izkušenega slovenskega napadalca na igriščih ni bilo natanko pol leta. Morda tudi zaradi tega je v času njegove odsotnosti v ospredje stopil komaj 18-letni napadalec Thomas Buitink, ki je blestel tudi na sobotnem obračunu v Arnheimu, ki se je končal z remijem 3:3.

Thomas Buitink je spisal zgodovino. | Foto: Getty Images Thomas Buitink je spisal zgodovino. Foto: Getty Images Ta mladi nizozemski napadalec je sploh prvič zaigral od prve minute za Vitesse v prvi nizozemski ligi in se takoj izkazal s tremi goli, s katerimi je z 18 leti in 289 dnevi postal najmlajši nogometaš v zgodovini kluba, ki mu je uspel hat-trick.

Ko je v 84. minuti odšel z igrišča, si je ta čudežni deček nizozemskega nogometa zaslužil velik aplavz, a še bolj toplo so navijači Vitesseja pozdravili tistega, ki je na igrišče prišel namesto njega. S klopi je namreč v igro vstopil Matavž, sicer najboljši strelec Vitesseja od julija 2017, ko je v Arnheim prišel iz Augsburga. Od takrat je za rumeno-črne v 53 nastopih v vseh tekmovanjih zabil 24 golov.

Vitesse je sicer trenutno na šestem mestu prvenstvene razpredelnice in se poteguje za mesta, ki vodijo v Evropo.

Z Matjažem Kekom je v preteklosti v reprezentanci že sodeloval. | Foto: Vid Ponikvar Z Matjažem Kekom je v preteklosti v reprezentanci že sodeloval. Foto: Vid Ponikvar

Razveselil je tudi Matjaža Keka

Matavževe vrnitve se pred nadaljevanjem kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 zagotovo veseli tudi slovenski selektor Matjaž Kek. 30-letni napadalec je bil namreč v preteklosti že pomemben člen slovenske reprezentance, v kateri je leta 2010 debitiral prav pod vodstvom zdajšnjega selektorja. Za Slovenijo je do zdaj v 35 nastopih zabil deset golov.

Nazadnje je v slovenskem dresu zaigral septembra lani, ko je pod vodstvom takratnega selektorja Tomaža Kavčiča pri porazu z 1:2 proti Bolgariji v Ljubljani na prvi tekmi lige narodov zaigral v zadnjih 17 minutah.

Matjaž Kek
Sportal Čeprav Matjaž Kek ni spremenil skoraj nič, srce spet bije
Ne spreglejte