Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
2. 10. 2018,
16.00

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,61

1

Natisni članek

Real Madrid UEFA liga prvakov CSKA Moskva Jaka Bijol

Torek, 2. 10. 2018, 16.00

12 mesecev

Pred srečanjem moskovskega CSKA in madridskega Reala

Vrhunec kariere slovenskega najstnika pred stotinami milijonov ljubiteljev

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,61

1

Jaka Bijol | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Še pred dobrim letom je igral dvoboje mladinskega prvenstva v Sloveniji, ki so potekali zgolj pred nekaj deset gledalci, danes pa se bo v Moskvi na prizorišču finala SP 2018 pomeril z evropskim prvakom Realom. V zvezni vrsti bo imel opravka z najboljšim nogometašem na svetu Luko Modrićem in se skušal dokazati pred stotimi milijoni gledalcev, ki bodo spremljali dvoboj pred zasloni. Jaka Bijol je pred največjo tekmo kariere!

Nekdanji nadarjeni alpski smučar iz Vuzenice Jaka Bijol bo danes izkusil vrhunec kratke, a sladke članske kariere. V prejšnji sezoni jo je začel v 1. SNL pri velenjskem Rudarju, odigral 30 tekem, nato pa poleti pri 19 letih poskrbel za odmeven prestop. Ruski podprvak CSKA Moskva je v njem prepoznal dovolj potenciala in kakovosti, s katero predstavlja dodano vrednost ekipi.

Lionel Messi
Sportal Messi zapečatil usodo Tottenhama, šov Neymarja, Oblak in Handanović nasmejana

Je standardni član začetne enajsterice, danes pa se bo na znamenitem štadionu Lužniki, največjem ruskem štadionu, pomeril z najboljšim evropskim klubom zadnjih treh let. Beli baletniki kljub odhodu Cristiana Ronalda premorejo toliko zvezdnikov, da se danes odsotnost kapetana Sergia Ramosa, hitronogega Garetha Bala, Isca in Marcela ne bo pretirano poznala. Dvoboj v ruski prestolnici se bo začel ob 21. uri, koroški najstnik pa je napovedan v začetni postavi.

Strateg CSKA bo pogrešal kar sedem igralcev

Koroški najstnik bo 5. februarja 2019 dopolnil okroglih 20 let. | Foto: Getty Images Koroški najstnik bo 5. februarja 2019 dopolnil okroglih 20 let. Foto: Getty Images Obe zasedbi bosta nastopili v okrnjeni postavi, saj imata kar nekaj težav s poškodbami. Na žalost mladega slovenskega reprezentanta, ki mu nekdanji trener Marijan Pušnik napoveduje bleščečo kariero in povabilo v člansko izbrano vrsto, bodo močno oslabljene zlasti vrste gostiteljev.

Beloruski trener Viktor Gončarenko se je znašel v težavah, manjkalo bo kar sedem prvokategornikov. To so Abel Hernandez (stegenska mišica), Kristijan Bistrović (gleženj), Konstantin Kučajev (koleno), Hordur Magnusson (stegenska mišica), Aleksandr Makarov (koleno) in Viktor Vasin (koleno).

Bijol kot zadnji zvezni igralec ne bo mogel sodelovati s številnimi soigralci, se pa že veseli tega, da bo združil moči z mladim Hrvatom Nikolo Vlašićem. Tega je posodil Everton, na zadnjih tekmah pa tako blesti v rdeče-modrem dresu, da je bil izbran za najboljšega klubskega nogometaša meseca. Zdaj komaj čaka na obračun z izkušenim rojakom Luko Modrićem.

V vratih bo stal vratarski veteran Igor Akinfejev, ki je v ponedeljek rusko javnost obvestil, da po 15 letih in 111 nastopih končuje reprezentančno zgodbo.

Real Madrid je v ponedeljek opravil uradni trening na štadionu Lužniki. | Foto: Reuters Real Madrid je v ponedeljek opravil uradni trening na štadionu Lužniki. Foto: Reuters

CSKA je na zadnjih 11 domačih tekmah v Evropi zmagal le dvakrat, kar petkrat pa ostal praznih rok. Po drugi strani je ruskemu podprvaku naklonjen podatek, da ruske zelenice ne ustrezajo Realu. Desetkrat je gostoval v največji državi na svetu, a le dvakrat zmagal, kar štirikrat pa izgubil. Kako se bo odrezal proti 46. Slovencu, ki je zaigral v ligi prvakov?

Lionel Messi
Sportal Konec ljubezni med Messijem in trenerjem Barcelone?

Navas namesto Courtoisa

Luka Modrić bo prvič nastopil v ligi prvakov kot najboljši nogometaš na svetu. | Foto: Reuters Luka Modrić bo prvič nastopil v ligi prvakov kot najboljši nogometaš na svetu. Foto: Reuters Španski strateg belih baletnikov Julen Lopetegui ima nekoliko manj težav od trenerja Moskovčanov. Zaradi preobremenjenosti bo tokrat spočil kapetana Sergia Ramosa, na seznamu poškodovanih pa so Gareth Bale, Marcelo in Isco, ki naj bi bili po podatkih kluba odsotni približno dva tedna.

Med vratnicama naj bi dobil priložnost Keylor Navas, ki je branil na prvi tekmi lige prvakov že proti Romi (3:0), Belgijec Thibaut Courtois, ki se je izkazal v soboto proti Oblakovemu Atleticu (0:0), pa naj bi tokrat počival. Ena izmed redkih dilem je, koga še uvrstiti v napad. Bo to v postavitvi 4-3-3 Mariano Diaz ali Lucas Vazquez? Po drugi strani madridska športna dnevnika Marca in AS napovedujeta strateško postavitev Reala 4-4-2.

Jose Mourinho
Sportal Mourinho ''obtožil'' novinarja, da mu prisluškuje #video

Najverjetnejši začetni postavi:

CSKA Moskva (4-2-3-1): Akinfejev; Fernandes, Becao, Černov, Nababkin; Bijol, Ahmetov; Vlašić, Džagojev, Obljakov; Čalov.

Real Madrid (4-3-3): Navas; Fernandez, Vallejo, Varane, Carvajal; Casemiro, Kroos, Modrić; Diaz (Vazquez), Benzema, Asensio. 
oziroma
Real Madrid (4-4-2): Navas; Reguilon, Nacho, Varane, Carvajal; Kroos, Casemiro, Modrić, Ceballos; Benzema (Mariano), Asensio. 

Sergio Ramos
Sportal Trenerja Reala skrbi, da bi Ramos pregorel
Jan Oblak
Sportal Oblak mešal štrene zvezdnikom Reala
Ne spreglejte