Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 10. 2018,
22.58

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

Natisni članek

Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak Barcelona Real Madrid špansko prvenstvo

Ponedeljek, 1. 10. 2018, 22.58

5 let, 6 mesecev

Špansko prvenstvo, 7. krog

Oblak mešal štrene zvezdnikom Reala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39
Jan Oblak | Jan Oblak je še drugič v tej sezoni ostal nepremagan proti madridskemu Realu. | Foto Reuters

Jan Oblak je še drugič v tej sezoni ostal nepremagan proti madridskemu Realu.

Foto: Reuters

Veliki derbi sedmega kroga španskega prvenstva med madridskim Realom in Atleticom, za katerega je Jan Oblak branil vso tekmo, ni postregel z zadetki. Barcelona je, presenetljivo, remizirala z Athleticom (1:1). Lionel Messi pa je v igro vstopil šele v 55. minuti. Spodrsljaj Kataloncev je izkoristila Sevilla, ki je premagala Eibar in se vodilni ekipi približala na točko zaostanka, dvoboj pa je žal zaznamovala tudi nesreča gledalcev.

Na štadionu Santiago Bernabeu je v soboto potekal veliki madridski derbi. Galaktiki so sredi tedna na Pizjuanu doživeli pravi polom, ko jih je Sevilla premagala s 3:0, na drugi tekmi pa je Atletico Jana Oblaka stopnjeval ritem in se po slabem začetku sezone približal vrhu. Rdeče-beli so letos že premagali Real. V evropskem superpokalu so bili sredi avgusta v Estoniji boljši s 4:2, tokrat pa se je madridski derbi v prvenstvu končal brez zmagovalca (0:0).

Courtois v prvem polčasu junak Reala

Strel Garetha Bala je švignil tik mimo vrat Oblaka. | Foto: Reuters Strel Garetha Bala je švignil tik mimo vrat Oblaka. Foto: Reuters V 18. minuti si je prvo veliko priložnost na tekmi priigral Antoine Griezmann. Francoski zvezdnik je po levi strani ušel obrambi belih baletnikov, a mu je nato Thibaut Courtois čudežno ubranil strel z glavo. Po vodi je splavala velika priložnost za veselje gostov.

Le tri minute pozneje je bilo prvič nevarno pred vrati Oblaka. Gareth Bale je skušal premagati Škofjeločana, a je žoga švignila mimo vrat. Na drugi strani je vratarja Reala skušal v 37. minuti premagati še Diego Costa, a je belgijski reprezentant z levo roko ubranil tudi strel Brazilca s španskim potnim listom.

V 42. minuti si je Oblak nepričakovano privoščil veliko napako. Podobno kot nekdanji vratar Liverpoola v letošnjem finalu lige prvakov Loris Karius je žogo podaril tekmecu.

Neverjetna napaka Oblaka:

Marca Asensia je na srečo navijačev Atletica darilo Škofjeločana tako presenetilo, da je žogo odbil nazaj v varen objem čuvaja mreže rdeče-belih. Prvi polčas se je končal brez zadetkov, z izenačeno statistiko strelov v okvir vrat (3:3).

Real je v drugi polčas derbija, ki ga je v živo spremljalo 78.642 gledalcev, vstopil brez Bala. Hitronogega Valižana je zamenjal Dani Ceballos.

Sledilo je obdobje brez izrazitih priložnosti, nato pa se je pred nekdanjim vratarjem Olimpije in Benfice v 65. minuti po domiselni akciji madridskega Reala znašel Asensio. Španski reprezentant, ki je nedavno blestel proti Hrvaški (6:0), je skušal premagati Oblaka, a se je "nesojeni" reprezentant Slovenije izkazal in vrhunsko z desno roko ustavil nevaren poskus. Tako je ostalo pri 0:0.

Real je bil nevarnejši, Oblak je v 77. minuti ustavil še strel Danija Carvajala, rezultat pa se do konca tekme ni več spreminjal. Atletico na lestvici za vodilnim dvojcem (Barcelona in Real) zaostaja le dve točki, Oblak pa je že četrtič v tej sezoni ohranil mrežo nedotaknjeno.

Nov spodrsljaj Barcelone, Messi zgolj rezervist

Barcelona je po porazu proti "palčku" Leganesu na Camp Nouu gostila Athletic Bilbao, trener Ernesto Valverde pa v začetno postavo ni uvrstil Lionela Messija. Ker čakata Katalonce v naslednjih dneh še dve zelo pomembni tekmi, Barcelona se bo v ligi prvakov pomerila s Tottenhamom, v prihodnjem krogu la lige pa z Valencio, je Valverde kapetanu in najboljšemu strelcu namenil malce počitka.

Baski so na Camp Nouu povedli v 41. minuti. | Foto: Reuters Baski so na Camp Nouu povedli v 41. minuti. Foto: Reuters Favorizirani Barceloni ni kazalo najbolje, saj je Oscar De Marcos v 41. minuti povedel Baske v vodstvo. Na Camp Nouu je zadišalo po novi senzaciji. V 55. minuti je v igro vstopil tudi Messi, Barcelona pa si je priigrala izenačenje po zadetku še enega rezervista, Munirja El Haddadija. V igro je prišel v 80. minuti, v polno pa zadel štiri minute pozneje, ko je izkoristil podajo Messija. Ostalo je pri 1:1, nov spodrsljaj Barcelone pa je razveselil največje tekmece v boju za državni naslov.

Nesreča navijačev Seville

V tej sezoni odlična Sevilla je tokrat gostovala pri Eibarju in upravičila vlogo favorita. Zmagala je s 3:1 in se povsem približala Barceloni. Dva zadetka je dosegel Argentinec Ever Banega. Ko je zatresel mrežo gostiteljev z bele točke, se je del tribune med proslavljanjem navijačev Seville zrušil, tako da je skupina privržencev iz Andaluzije padla na igrišče. Dva navijača Seville sta utrpela resnejše poškodbe.

  

Valencia je osvojila vse tri točke v San Sebastianu, Celta pa pričakuje Getafe.

Sportal Stojanović in Elsner na vrhu, jubilej Keka z razočaranjem #video

Najboljši strelci:

7 - Andre Silva (Sevilla)
5 - Aspas (Celta), Messi (Barcelona), Stuani (Girona)
4 - Ben Yedder (Sevilla), Benzema (Real Madrid), Roger (Levante)
3 - ...
...

Ne spreglejte